Blog Fitnessmama.ro

Exerciții fizice abdomen acasă

Când faci exerciții fizice abdomen, mai mulți mușchi funcționează simultan. Combinate cu o alimentație sănătoasă, aceste eforturi susținute te vor ajuta să ai un abdomen mai plat.

Deși unii preferă să facă exercițiile abdominale la începutul antrenamentului, este recomandabil să le faci la sfârșitul acestuia. Deoarece abdominalii stabilizează mușchii, vor fi folosiți pe tot parcursul ședinței. Din acest motiv, cel mai bine este să nu îi epuizezi din primele minute ale antrenamentului!

Cum să antrenezi abdomenul?

De fapt, toți avem abs. Sunt ascunși adânc. Pentru a-i găsi și a-i scoate în evidență, este necesar să începi, adoptând o alimentație echilibrată „limitând băuturile carbogazoase și evitând grăsimile și zahărul”, sfătuiește nutriționistul.

Evident, nu poți avea un abdomen plat puternic fără exerciții fizice pentru abdomen acasă sau la sală. Pentru rezultate rapide, este necesar să combini activitatea de intensitate ridicată și exercițiile de construire a mușchilor. Trebuie să lucrezi la mușchii de bază, dar trebuie să arzi grăsimile cheltuind energie printr-un antrenament de cardio.

6 CELE MAI BUNE EXERCIȚII FIZICE ABDOMEN PLAT

Planșa

Nu există nici o îndoială! Planșa este cel mai bun din exerciții fizice pentru abdomen, potrivit unui studiu de la Universitatea Harvard. Pe lângă faptul că este un exercițiu rar de solicitare a mușchilor abdominali mai mult de 10 secunde, previne riscul de traumare.

Ridicarea picioarelor

Acest exercițiu de relaxare este perfect pentru cei cu dureri de spate sau gât. Trebuie doar să te întinzi pe podea și apoi să ridici picioarele în liniște, astfel încât să formezi un unghi de 90 de grade. Îți cobori picioarele la fel de ușor, fără ca acestea să atingă complet podeaua.

Bicicleta

Motivul pentru care acest exercițiu este atât de popular este că funcționează atât mușchii abdominali superiori, cât și cei inferiori. De asemenea, are avantajul de a solicita mușchii picioarelor. Ar trebui să te întinzi pe podea și să ridici umărul drept spre genunchiul opus, apoi să alternezi.

Ruleta

Acest exercițiu funcționează nu numai asupra mușchilor abdominali, ci și asupra tuturor mușchilor spatelui. Ar trebui să stai în genunchi și să apuci ruleta cu mâinile. Apoi, trebuie să o glisezi cât mai departe posibil și să revii la poziția inițială.

Ridicări cu mâinile la ceafă

Oricine va începe antrenamentul din nou va beneficia de acest exercițiu pentru a-și consolida mușchii abdominali. Pentru alții, este un exercițiu excelent pentru a încălzi mușchii la începutul sesiunii.

Semi-așezarea

Acest exercițiu de rezistență va necesita puțină persistență și concentrare. Stai întinsă pe podea, flexează picioarele la 90 de grade și ridică-ți umerii. Trebuie să contractezi mușchii abdominali cât mai mult timp posibil.

Pentru a vedea ce alte exerciții fizice acasă pentru abdomen poți face te invit să vezi acest video.

4 exerciții eficiente pe care le poți face acasă, în doar 20 de minute pentru o siluetă de invidiat

Complează cu un sport care întărește abdomenul

Ciclismul este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune exerciții pentru întărirea abdominalelor. Atâta timp cât călătorești din când în când și mai ales pedalezi prin contractarea abdominalelor de zece ori la rând, acordând atenție respirației tale, adică prin inhalare adânc înainte de a apăsa pedalele.

Mersul cel puțin 30 de minute în fiecare zi, contractarea abdomenului cât mai mult posibil, strângerea gluteilor, poziționarea umerilor puțin în spate, ridicarea capului, este un exercițiu foarte bun pentru a întări mușchii.

Întărește-ți cureaua abdominală în continuare, practicând din nou respirația abdominală.

Adică, inspirând încet prin nas, apoi expirând pentru a goli complet aerul din plămâni, astfel încât transversele să se contracte. Strânge burta cât mai mult posibil ca și când ai dori să „atingi” coloana vertebrală cu buricul.

Păstrează această contracție cât mai mult posibil.

Apoi eliberează abdomenele în timp ce expiri.

La fel poți să te ocupi cu exerciții fizice pentru piept sau cu înnotul pentru a antrena toate grupele de mușchi.

Citește și articolul: Regim slăbire – cel mai bun regim

Pentru a descoperi mai multă informație utilă pentru tine sau dacă vrei să slăbești, abonează-te la noi pe rețelele de socializare:  YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!