Blog Fitnessmama.ro

Calorii piept de pui

Carnea de pasăre în general, și mai ales carnea de pui, este a doua cea mai consumată din lume (după carnea de porc.) Găina este originară din India și a fost crescută pentru carne și ouă de peste 4.500 de ani. Acum este disponibilă peste tot și se consumă în toate culturile (cu excepția celor care susțin vegetarianismul, desigur.) Pe lângă faptul că este gustoasă și săracă în grăsimi, carnea de pui este foarte economă și, prin urmare, rămâne una dintre marile preferate ale întregii familii! Numărul de calorii piept de pui este foarte scăzut, deaceea se regăsește în regimurile alimentare pentru slăbit.

Consumul de pui a crescut de câteva decenii. Carnea de această pasăre care este foarte populară în întreaga lume este mai puțin bogată în grăsimi decât majoritatea bucăților de carne roșie. Carnea sa albă este, de asemenea, mai puțin grasă decât cea brună, dar ambele oferă mai mult de o duzină de vitamine și minerale esențiale. În piept de pui calorii se conțin în cantități mult mai mici în comparație cu alte tipuri de carne.

Câte calorii are pieptul de pui?

Pieptul de pui poate fi considerat cea mai dietetică carne. Dar, după cum știi, numărul de calorii piept de pui poate fi diferit în dependență de conținutul de grăsimi. Să vedem câte calorii conține pieptul de pui în diferite modalități de pregătire.

Una dintre cele mai valoroase proprietăți ale pieptului de pui este un număr mic de calorii. Carnea conține o serie de substanțe și vitamine care permit să se proceseze totul destul de repede. Vitaminele A, C, PP și, fără îndoială, B sunt prezente care contribuie la o mai bună funcționare a rinichilor și a glandelor suprarenale. Pieptul de pui conține oligoelemente precum sodiu, explicabil, sulf, magneziu, fier etc.

Pieptul de pui are un conținut foarte redus de grăsimi și, în general, 100 de grame de piept de pui, fără piele, au în jur de 100 de calorii. Cifrele pot varia ușor în funcție de producător. Pentru comparație, 100 de grame de pulpă de pui cu piele poate avea și 233 de calorii la 100 de grame, deci mai mult decât dublu decât pieptul de pui. Conținutul de calorii gratar piept de pui este unul uimitor. Mult mai scăzut în comparație cu alte modalități de gătit.

Așadar, pieptul de pui este cu adevărat un sortiment de carne slabă și este foarte recomandat dacă doriți să slăbiți deoarece – deși conține puține calorii – vă va ține de foame.

Calorii piept de pui prăjit

Conținutul caloric al puiului prăjit este unul dintre cele mai ridicate în ceea ce privește valoarea nutrițională, alături de alte tipuri de preparate. Pieptul fiert conține cca 95 kcal, iar prăjit – 145,5 kcal. În general, conținutul de grăsime crește datorită adăugării unei cantități mari de ulei. Schema nutrițională este în mod clar după cum urmează: proteine ​​- 19,3 g, grăsimi – 7,1 g, calorii – 0,8 g.

Calorii piept de pui afumat și la grătar

Într-o porție de 100g  piept de pui afumat calorii sunt 125 kcal.

Vara este sinonim cu calorii piept de pui la gratar! Carnea pe grătar este o modalitate magică de a obține o textură și o aromă crocantă la exterior și de a păstra interiorul suculent. Orice ai face la grătar, rezultatele sunt întotdeauna delicioase. Mai presus de toate, nu uita să devii creativ cu marinatele. Există o mulțime de moduri de a-ți condimenta puiul pentru a-l face o masă care să se potrivească gusturilor tale. Numărul de calorii piept de pui gratar este unul favorabil atunci când ai un regim alimentar sănătos.

În 100g piept de pui la gratar calorii se conțin 126 kcal.

Mai jos ți-am pregătit o rețetă cu piept de pui delicioasă!

Prânz delicios și sănătos: piept de pui copt cu orez și legume

Beneficii pentru sănătate

O porție de 100 g de pui oferă de la 110 până la 150 de calorii în funcție de bucată, inclusiv aproape 30 g de proteine ​​(fără piele.) Carnea albă (pieptul) este puțin mai puțin grasă decât carnea închisă la culoare, dar conține mai puțin fier și zinc.

Puiul este o sursă importantă de vitamine B3 (niacină), B6, B5, fier, zinc și fosfor.

În plus față de aportul său de proteine ​​foarte interesant, puiul este una dintre cele mai puțin grase din tipurile de carne și, prin urmare, merită să fie pusă pe mesele noastre des (atâta timp cât nu îl mînânci prăjit și îndepărtezi pielea!)

Citește și articolul: De ce nu slăbesc deși țin dietă?

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!