Blog Fitnessmama.ro

De ce nu slăbesc deși țin dietă?

Aceasta este una dintre întrebările pe care le primesc cel mai des: De ce nu slăbesc deși țin dietă? Nu pierzi în greutate în ciuda eforturilor depuse. Este posibil să fi câștigat chiar și în greutate. Nu te panica! Există întotdeauna soluții. Dar mai întâi trebuie să afli de ce dieta ta nu funcționează. Iată 4 motive (printre altele) care pot explica acest gen de neplăceri… și pot ajuta la remedierea acestora!

  1. Mănânci prea mult (fără să-ți dai seama)

Așa cum am explicat de mai multe ori, atunci când nu pierzi sau câștigi în greutate, există un decalaj între caloriile consumate și caloriile arse.

Dacă faci sport și încerci să mănânci „bine” sau „mai bine” și totuși nu slăbești, cu siguranță evaluarea a ceea ce mănânci nu este foarte corect.

Trebuie să facem un bilanț: ești cu adevărat sinceră când faci bilanțul a ceea ce mănânci? 1 linguriță de ulei de măsline aici, un pătrat de ciocolată acolo și este ușor să te minți și să pierzi câteva sute de kcal. Gustări, porții supradimensionate (în special alimente grase și amidon), dar și toate fisurile neprevăzute pe care nu le folosim cu adevărat … se adună și duc la un surplus caloric. Și totuși te mai întrebi: de ce nu slăbesc dacă țin dietă? Totul are o legătură.

  1. Nu mănânci suficient

Aceasta este o altă posibilitate care ar trebui luată în considerare la întrebarea ta: de ce nu slăbesc deși mănânc puțin? Într-adevăr, când îți subalimentezi corpul, acesta se adaptează în cele din urmă de frica pierderii funcțiilor vitale. Deci nu mai slăbești.

Cum să remediezi acest lucru? Aceasta este o situație foarte periculoasă și, prin urmare, este esențial să ieși din ea cât mai repede posibil, mâncând mai mult. Poate părea puțin simplu ca soluție, dar aceasta este cheia. Trebuie să-ți hrănești corpul pentru a pierde în greutate și mai ales să nu-l înfometezi. Privarea corpului de mâncare permite pierderea rapidă în greutate, dar care lovește mușchii direct înainte de a atinge masa grasă. Acest lucru este foarte rău pentru corp și asigură recuperarea greutății, de data aceasta 100% grăsime, la următoarea împărțire.

Pentru a avea idee de un regim alimentar echilibrat, îți sugerez să te înscrii în clubul nostru alături de sute de femei care au reușit să slăbească esențial.

Acest lucru este valabil și atunci când nu mănânci suficiente grăsimi! deși poate părea contradictoriu, corpul are nevoie de grăsime pentru a funcționa și… pentru a distruge grăsimea.

  1. Se reține apa în organism

Mai ales dacă ești femeie, retenția de apă poate adăuga kilograme (de apă) pe cântar. Corpul stochează apa, în special în anumite perioade ale ciclului ovulației.

Cum să remediezi? Pentru a o evita, trebuie să bei multă apă, desigur, să masezi zonele afectate și să faci mai mult sport. Nici o soluție minune nu există și este un fenomen care variază foarte mult între indivizi. Nu toată lumea are același noroc la acest nivel.

  1. Metabolism încetinit

După o perioadă foarte lungă de dietă, corpul refuză să piardă mai mult în greutate, și tot continui să te întrebi de ce nu slăbesc chiar dacă țin regim. Asta poate însemna 2 lucruri: fie corpul „blochează” o greutate pe care o consideră adecvată, sau metabolismul tău a încetinit drastic pentru a se adapta la noile consumuri.

Cum să remediezi? Există soluție. Dacă metabolismul tău a încetinit, va fi timpul să faci o „dietă inversă”, ceea ce înseamnă să îți reînveți corpul să folosească mai multe calorii fără să se îngrașe, înainte de a recrea un deficit caloric. Multe femei se întreabă de ce nu slăbesc chiar dacă nu mănânc, dar adevărul este că dacă nu mănânci nu faci altceva decât mai rău.

Program de slăbit GRATUIT!

Ultimul cuvânt:

Pierderea în greutate este ceva frumos, dar trebuie să-ți dai seama că nu este vorba doar de cântare.

Poți crește foarte bine în greutate în timp ce pierzi grăsime, de exemplu dacă faci antrenamente cu greutăți și crești mușchi (mușchiul cântărește mai mult decât grăsimea).

Ceea ce este cu adevărat important este evoluția figurii tale.

Mai degrabă, mizează pe aspectul corpului tău și măsoară-ți talia, decât greutatea.

Bun…

Acum, după cum îți poți imagina dacă încerci să slăbești fără un plan de acțiune, este posibil să ai probleme.

Și dacă ești femeie, ești norocoasă: ți-am pregătit un plan nutrițional complet pentru a-ți pierde kilogramele în plus și astfel să poți sculpta un corp tonifiat și sexy. Înscrie-te în maratonul Siluetă de invidiat pentru a-ți îndeplini visul. După asta nu te vei mai întreba de ce nu slăbesc dacă mănânc puțin.

Până la sfârșitul zilei, vei ști exact ce să mănânci și în ce cantități (în funcție de greutatea ta, de tipul corpului și de nivelul de activitate) pentru a slăbi rapid și bine.

În fiecare zi.

Timp de 21 luni.

Gata cu durerile de cap și să te întrebi ce să mănânci pentru a slăbi.

Gata cu dietele plictisitoare în care mănânci doar mâncăruri blânde și nu foarte interesante.

Gata cu scuzele care te împiedică să începi și să faci tot ce trebuie pentru a pierde naibii grăsimea pentru că deja știi răspunsul la întrebarea de ce nu slăbesc deși țin dietă.

Citește și articolul: Exerciții pentru slăbit burta

Dacă ți-a plăcut articolul distribuie să vadă și prietenii tăi!