Blog Fitnessmama.ro

Calorii pizza – atunci când ești la regim

Pizza regală, margherita sau 4 cașcavaluri? Când dorești să limitezi adaosul de calorii pizza, este mai bine să alegi garnitura… și să optezi pentru o bază de tomate!

Pizza aparține categoriei de fast-food. Acest aliment este considerat gras, dar nu este neapărat bogat în substanțe nutritive. Numărul de calorii pe care le conține variază, de fapt, în funcție de rețetă și mod de preparare. Prin urmare, este dificil să se dea o cifră exactă, dar este posibil să se estimeze caloriile conținute în fiecare rețetă, ținând cont de ingredientele utilizate.

Calorii pizza – Pizza nu îngrașă!

Pizza calorii conține în cantități diferite deoarece depinde de alimentele din care este pregătită.

Calculul numărului exact de calorii și a valorii nutriționale a unei pizza făcute într-o pizzerie nu este o sarcină ușoară, dar cu siguranță nu te va împiedica să o consumi.

Dacă, pe de altă parte, poți pregăti o pizza delicioasă de casă pe care o vei coace în cuptorul tău pe lemne, atunci vei putea număra caloriile și macronutrienții, cum ar fi carbohidrații, grăsimile și proteinele ingredientelor alese.

Câte calorii are o pizza este ușor de aflat dacă cunoști ingredientele care au fost utilizate la pregătire. Dacă o pregătești acasă este mai ușor de calculat.

Acum îți vom spune un adevăr puțin cunoscut: pizza nu îngrașă!

Dacă pizza face parte dintr-un regim alimentar echilibrat, o poți mânca în fiecare sâmbătă fără să te simți vinovată. Dar depinde desigur de alimentele alese pentru pregătire.

O pizza margherita, de exemplu, este un fel de mâncare unic, sănătos, care are în jur de 1.200 de calorii și toți macronutrienții de care ai nevoie.

Pizza care conține cele mai puține calorii

Când urmezi un regim alimentar, este important să mănânci alimente sănătoase și bine echilibrate. S-a dovedit că nu trebuie să interzici pizza dacă vrei să-ți păstrezi silueta. Soluția este de a alege ingredientele potrivite.

Caloriile dintr-o pizza variază în funcție de ingredientele utilizate.

Atunci când este vorba despre aluat pizza calorii, la fel depinde din ce este făcut aluatul și în ce cantități.

Ingredientele de bază

Trebuie să alegi între un sos de roșii sau o cremă. Dacă dorești o pizza cu mai puține calorii, alegerea ar trebui să fie sosul de roșii. Conține doar 50-70 kcal. În plus, îl poți pregăti acasă. Conține mai puține grăsimi și, în plus, gustul este mai bun.

Crema acră, pe de altă parte, conține aproximativ 100 kcal la 100 g dacă este ușoară. În caz contrar, poate ajunge până la 300 kcal.

Carnea

Carnea este cunoscută pentru conținutul ridicat de grăsimi. Dar dacă o alegi pe cea potrivită pentru a o pune în pizza, aceasta îți va oferi nutrienți esențiali care te vor face să te simți bine. Dacă dorești să-ți păstrezi silueta, folosește șuncă pe care o gătești în apă. Conține 50 kcal. În ceea ce privește carnea de vită sau de pui, valoarea lor calorică este cuprinsă între 150-220 kcal, în funcție de bucăți. În plus, pizza de pește (ton sau somon afumat) sunt recomandate și pentru diete deoarece oferă între doar 110 și 120 kcal.

Legumele

Legumele sunt printre cele mai sănătoase alimente. Aveți o gamă largă, deoarece acestea nu depășesc sutele de kilocalorii. Acesta este cel mai bun ingredient pentru a face o pizza cu un conținut scăzut de calorii și bine echilibrată.

Un sfat pentru a mânca pizza

Acum că știi câte calorii are pizza îți rămâne să urmezi câteva sfaturi bune.

Consum rezonabil

Nu este recomandat să mănânci o pizza întreagă la masă. În schimb, echilibrează proporțiile consumând o porție pe săptămână. Este în mare măsură suficient. De asemenea, pentru o digestie corectă, o mănânci doar la prânz.

O combinație bună

Pentru ca pizza să aibă un conținut scăzut de calorii, combinațiile cu alte alimente trebuie să fie, de asemenea, ușoare. Dacă intenționezi să combini ceva cu pizza, favozizează alimentele cu o cantitate mai mică de amidon, printre altele, legume și fructe. De asemenea, este recomandabil să eviți sărarea excesivă și condimentarea.

Calorii pizza – Concluzie

Cu siguranță nu poți mânca pizza în fiecare zi, dar nimic nu te împiedică să o guști din când în când. Dacă face parte dintr-o dietă echilibrată, cu ingrediente de calitate, te vei putea bucura de o pizza bună de casă chiar mai des decât crezi!

Pentru mai multe sfaturi nutriționale și antrenamente gratuite de făcut acasă urmărește-ne pe Youtube, Instagram și Facebook.

Citește și articolul: De ce nu slăbesc dacă nu mănânc?

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!