Blog Fitnessmama.ro

Calorii roșii

Ce sunt roșiile șice știi despre calorii roșii?

Calorii roșii? Ce sunt de fapr roșiile? Unele din cele mai enigmatice și misterioase legume sunt roșiile. Sursele ne spun despre cât de bune sunt pentru sănătate aceste mici inimioare a bucătăriei noastre, altele cât sunt de dăunătoare. Ce putem ști precis, este următorea chestie – dacă nu ai alegie la roșii și nu întreci măsura cu consumul lor, atunci ele cu siguranță îți vor aduce doar beneficii. Câte calorii roșiile au, cu ce se combină bine în mâncare, la ce ajută și altele – aflăm Azi, Aici!

Pentru o persoană care iubește să gătească sau poate aprecia mâncarea bună – dispariția roșiilor ar cauza un  infarct miocardic. Deoarece practic toate bucătăriile din lume, inclusiv topul 10 a celor mai bune, nu își pot imagina viața fără roșii.

Dacă e să vorbim despre cea mai bogată și gustoasă bucutărie, cea italiană, atunci înțelegem:

  1. Pizza clasică fără tomat uns pe aluat nu poate exista nici cum!
  2. A 3 parte de rețete legate de paste, includ în sine roșiile!

Dacă vorbim de o altă bucătărie populară în lume, cu un context total opus celei italiene, la fel roșiile sunt onorate. Deci în bucătăria chinezească:

  1. Supele tradiționale chinezești foarte des includ în sine componentul roșiile, în forma de tomat sau bucăți taiate!
  2. La fel rețetele ce presupun mâncarea iute precum acea din India sau Thailanda (care la fel intră în top 10 bucătării din lume) adesea nu pot fi complete fără apariția roșiilor în sos, în orez, în supe!

Calorii roșii și câteva secrete despre…

Să începem cu începutul – Roșiile calorii câte oare au. Cel mai ușor e să menținem că o roșie de mărime standartă cu diamentru de 6-7 cm și în jur de 90 de grame are la 16 calorii. Pentru cineva e mult, pentru cineva această cifră poate provoca un zâmbet. Dar la cât sunt de gustoase și multifuncționale roșiile, cifra este perfectă!

Vom descifra caloric azi cele mai populare feluri de mâncare din roșii. Cifrele îți dai seama că nu pot fi precise din cauza volumul ce diferă de roșii în mâncare, dar  vor fi aproximative și apropiate de adevăr.

Calorii supă roșii sau ciorba de roșii. Calorii are de la 50 la 60, în fucție de ce se mai adaugă după gust în supă și în fucție de farfurie desigur. Dacă supa e atât de bună încât vrei dublu – dublează și caloriile!

Clasica salată de roșii, calorii are cele mai puține de la 45 la 50 de calorii. Această salată este încă foarte bogată în lipide și carbohidrați, necesari la fel organismului. La fel ea este foarte sățioasă și se combină bine la prânz sau cină. Combin-o cu un fel principal de mâncare unde este prezent peștele sau carnea. Câte calorii are o salată de roșii deja am aflat, rămâne să înțelegem pentru iubitorii de a personaliza rețetele câte calorii roșii cu brânză în salată presupun? Brânza și cu roșiile aparte și în salată evident că adaugă bine calorii, așa că o salată de roșii cu brânză ar avea la 60 – 70 de calorii, iar roșiile cu brânză aparte la 40 de calorii.

Câteva mici secrete…

calorii roșii

Mai să uit – roșiile sunt minunate, am mai zis asta, dar acum mai detaliat! Roșiile și la asemănare arată ca niște inimioare prin grădină și pe rafturi și nu doar arată dar și ajută inima foarte mult. De asemenea sunt un bun depozit de vitamina C și îmbunătățesc sistemul digestiv. Iar ca total să te conving în bunătatea lor – roșiile păstrează tinerețea pielii și la aspectul vizual și la cel legat de sănătate.  Acestea previn sau mai bine zis ajută la scăderea risculilor de dezvoltarea a așa boli precum diabetul sau cancerul!

Roșiile sunt prietenii unei bucătării gustoase și a unui sistem imun puternic!

Ce poate fi mai bine decât să mănânci gustos și încă sănătos? Puține lucruri am putea compara cu asta… Câte calorii salată de roșii are sau supa noi am aflat. La ce ajută roșiile noi am aflat. Cât de importante sunt în bucătăria întregii omeniri la fel. Ce urmează? Urmează să mergi la piață dacă nu ai roșii în frigider și să îți faci o salată extraordinară de roșii sau o supă megasavuroasă.

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să-l vadă și un prieten