Blog Fitnessmama.ro

Calorii salată de vinete – totul despre această legumă

Calorii salată de vinete…în acest articol vei descoperi totul despre vinete. Datorită texturii și aromei sale, este una dintre cele mai populare legume pentru persoanele care doresc să-și reducă consumul de carne. Vinetele sunt transformate în piureuri care sunt perfecte pentru masa de prânz. Este ingredientul principal pentru ratatouille și caponata, care sunt consumate atât calde, cât și reci.

Caracteristicile vinetelor

  • Sarace în calorii;
  • Bogate în fibre;
  • Bogate în antioxidanți;
  • Stimulează tranzitul intestinal;

În continuare vei afla mai multe despre salată de vinete calorii.

Istoria vinetelor

Vinetele sunt originare din India. Din secolul al IX-lea, s-a răspândit în țările lumii arabe, rezultatul a numeroase călătorii comerciale. În Spania, a apărut din secolul al XI-lea, încă sub influența arabo-musulmană. Dar, în Franța, abia în secolul al XV-lea s-a răspândit cultivarea și consumul de vinete. Pentru că, până atunci, vinetele aveau o reputație proastă. Într-adevăr, ca și roșiile, aceste plante vegetale erau considerate periculoase și toxice pentru oameni. Acesta este motivul pentru care au fost utilizate în principal în scopuri medicinale. De atunci, vinetele continuă să fie cultivate în toată lumea. O legumă mediteraneană prin excelență, vinetele stau la baza multor rețete sudice. De fapt, în țările arabe, sunt atât de omniprezente în bucătărie încât sunt poreclite – “caviarul săracului”.

Deci să aflăm totuși în vinete calorii câte sunt.

Câte calorii salată de vinete?

Calorii salată de vinete

Salata de vinete este o rețetă mediteraneană făcută din vinete. Acestea sunt introduse în cuptor, cu coaja lor. Apoi, de îndată ce leguma este gătită,se răzuiește și amestecă, adăugând ulei de măsline. Cel mai adesea, salata de vinete se servește rece. Ca aperitiv, poate fi întinsă pe pâine prăjită sau poate servi ca însoțitor al legumelor crude. Ai grijă însă, deoarece salata de vinete este bogată în grăsimi. Acestea sunt asigurate în principal din ulei de măsline, adăugat la preparat. Astfel, în funcție de rețetă, acest conținut de lipide poate varia. Cu toate acestea, se estimează că 100 g de salată de vinete oferă aproape 220 kcal. Numărul de calorii vinete nu este atât de mare.

Dacă te interesează calorii vinete la grătar, diferența nu este atât de mare.

Ce tip de salată de vinete să alegi?

Ai două opțiuni: cumpără salată de vinete în supermarket sau o faci singură. În primul caz, citește cu atenție etichetele și alege-l pe cel care conține cele mai multe vinete. Deoarece, în funcție de rețete, procentul de vinete poate fi mai mult sau mai puțin și se poate confrunta cu o concurență puternică din partea altor ingrediente, cum ar fi măslinele sau roșiile. Pe scurt, te îndepărtezi de rețeta tradițională pentru salată de vinete. Acordă atenție și conținutului de sare. Aceasta poate varia între 1,3 și 1,8 g. Cel mai bun este să îl alegi pe cel care va conține cel mai puțin, chiar dacă aceasta înseamnă să adaugi mai mult, dacă este necesar.

În caz contrar, cealaltă soluție este să-ți faci propria salată de vinete. Contrar a ceea ce ai putea crede, este destul de ușor. În plus, vei putea controla calitatea și cantitatea ingredientelor.

O salată vinete calorii conține atât cât se potrivește pentru o alimentație echilibrată.

Calorii salată de vinete pentru regim

Salata de vinete nu este un aliment în sine, ci un acompaniament. Așadar, ai grijă de excesul de calorii pe care ți le poate oferi. Pentru a alege între pâine prăjită sau însoțirea legumelor crude, este mai bine să optezi pentru a 2-a opțiune. Dar, dacă ești atent la alimentația ta, poți încerca perfect rețeta tradițională. Pentru a face acest lucru, înlocuiește uleiul de măsline cu iaurt sau brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi.

Un cuvânt de la nutriționist

Datorită conținutului său redus de calorii, vinetele sunt o legumă deosebit de interesantă de inclus în dietele cu conținut scăzut de calorii, cu singura condiție că nu este înmuiată în grăsimi în timpul preparării sale. De asemenea, pentru a beneficia de o cantitate bună de antioxidanți, este preferabil să consumi coaja, având grijă să o speli bine pentru a elimina reziduurile de pesticide.

Acum că ai aflat câte calorii are salată de vinete te invităm să…

Citești articolul: Dieta rapidă de slăbit în secolul XXI!

Pentru a descoperi mai multă informație utilă pentru tine sau dacă vrei să slăbești, abonează-te la noi pe rețelele de socializare:  YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!