Blog Fitnessmama.ro

Calorii salată verde

Câte calorii salată verde are? Simplu 15 – 17 calorii la 100 de grame. Gata ai aflat ce ai dorit și ne putem lua La revedere… Nu! Doar nu ești atât de lenos/ă încât să nu ai răbdare și timp să mai citești puțin dar să rămâi după acest articol cu mai multă informație utilă. În plus că dacă tot discutăm un azi despre ceva verde bun, atunci de ce să nu atingem și subietul câte calorii și ce beneficii au fasolele verde?

Calorii salată verde – Super-aliment!

  1. Salata verde sau Lăptuca – da la fel cum sunt oameni cu capacități sau specifice unicale așa sunt și alimente de genu. Așa că faceți cunoștință cu unul din ele – salata verde! Este un aliment în care se găsește mult fier foarte important pentru organism. De asemenea salata verde este o sursă de antioxidanți (carotenul, luteina și altele).
  2. Întărește imunitatea – o doză bună de vitamina C, ajută la întărirea sistemului imunitar.
  3. La ce ajută – îmbunătățirea vederii și a celulelor roșii din sânge. De asemenea ajută la vitalitatea sistemului osos. Reduce tensiunea arterială prin mineralul principal care este componentul său.

Calorii salată verde

Sunt un element care poate fi prezent la orice masă! Da ea este bună și pentru dejun, și pentru prânz și pentru cină.

  1. Dejun – un sandwich cu ton sau carne de pui se asociază de minune cu salata verde. La un ceai dimineața, în care este prezent sandwich-ul cu lăptuca și proteinele din carne, dau o doză potrivită de energie pentru prima parte a zilei.
  2. Prânz – O varietate enormă de salate au ca unul din principalele ingrediente – salata verde. Ceea ce este un ideal felul doi la prânz.
  3. Cină – seara la o bucată apetisantă de pește sau carne de vită la grill, salata verde poate fi prezentă în farfurie lângă o garnitură de orez sau pireu.

Să trecem și la bonusul nostru informativ – fasolele verde și caloriile sale. Fasolele verde au aproximativ 30 de calorii la 100 de grame de aliment. Iar ciorbă de fasole verde calorii are aproximativ 50 – 55.

Ce presupun în sine fasolele verzi?

 1. La fel o doză bună de minerale și vitamine – mai detaliat merge vorba de Vitamina A și C și asemenea minerale precum: potasiu, fosfor și fier.
 2. Proteine, carbohidranți și fibre – nu sunt prezenți în cantități mari, dar sunt prezenți.
 3. Sănătate
  1. Oasele – la fel ca și alt prieten de al nostru verde, de care am vorbit mai sus – stimulează sănătatea sistemului osos.
  2. Sistemul imun – se vede că alimentele de culoare verde au multe în comun. La fel ca si lăptuca are o groză de beneficiii pentru imunitatea noastră.
  3. Reduce diabetul – efectul hipoglicemic are amprente pozitive asupra persoanelor cu diabet.
  4. Sccade riscul de apariție a bolilor de inimă – flavonoidele prezente în fasole, adică acești antioxidanți reduc trombozele vasculare.
  5. Ajută la fertilitatea femeilor – Vitamina C și fierul din fasole ajută la întărirea fertilității feminine.

   Fasolea e gustoasă și punctum!

Calorii ciorbă de fasole verde cum și am menționat mai sus le are în jur de 60. Dar sunt multe alte rețete în care este prezentă fasolea verde. Îți vei repartiza desinestătător pe mese rețetele cu fasole. Iar noi îți putem propune câteva idei.

 1. Fasole verde cu usturoi/ cu usturoi și roșii
 2. Ciorba de fasole verde
 3. Fasole verde cu cartofi fieți
 4. Fasole verde fiartă cu carne la asortiment

Acestea sunt cele mai popualare rețete cu fasole. Dar în bucătăriile multidiverse din lume, ea se regăsește în diverse rețete. Ce e bine să reținem din acest articol e faptul că alimentele verzi, au o influență megapozitivă asupra organismului. Așa că adăugați mai mult verde în viața voastră de alimentație și lucrurile vor merge mai bine cu siguranță!

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să vadă și prietenii tăi!