Blog Fitnessmama.ro

Cum să slăbești repede dar eficient

Știu că te gândești zinic la cum să slăbești repede. Însă întrebarea fundamentală este, cât de repede îți dorești să slăbești? Zeci de diete pe internet ne promit o slăbire rapidă de 1 un kg în zi. Dar îți promit aceste diete să te menții pe o perioadă îndelungată? Se pare că nu. Cum să slăbești foarte repede atunci când ai adaugat în timp? Nu este posibil, doar în cazul în care te mulțumești cu 0,5-0,9 kg pe săptămână. Aceasta este adevărata slăbire rapidă dar și sănătoasă. Conștientizarea efectului yoyo și a problemelor de natură medicală ar trebui să te pună în gardă dacă te înfometezi.

Consecințele dietelor rapide

O dietă rapidă se egalează cu un proces stresant de înfometare și în nici un caz cu ceva benefic. Deseori, în timpul unei diete ai impresia că dai jos ceva kilograme destul de rapid dar, ce sunt de fapt acele kilograme? Sunt retenții de apă și nutrienți necesari pentru organism. Cum să slăbești mai repede când nu mai suporți propriul corp? Uite ceva sfaturi!

Nu ignora carbohidrații

Într-o dietă, mulți fugim de carbohidrați. Carbohidrații sunt niște ,,monștri ai alimentației” pentru cei neinformați. La fel cum ai nevoie de proteine, vitamine, lipide ect. Ai nevoie și de carbohidrați. Nu îi consuma în exces. Cel mai bine, înțelege care este norma ta zilnică de carbohidrați conducându-te după tipul tău de corp și atunci nu vei mai avea nici o problemă.

Uite o listă cu carbohidrați benefici:
-mazărea
-pâinea neagră
-dovlecei
-fasole verde
-conopida

 

Slăbește corect conform tipului tău de corp

Cum să slăbești cel mai repede? Cunoscându-ți corpul. Există 3 tipuri de corp: ectomorf, endomorf și mezomorf. Ei bine, studiind, vei înțelege extrem de ușor care tip îți aparține și ce trebuie să faci. Fiecare este individual, de aceea exercițiile recomandate sunt diferite, la fel și mâncarea. Cineva are nevoie de mai multe vitamine iar cineva din contra, poate avea nevoie de mai mulți carbohidrați.

Întocmește-ți un regim alimentar echilibrat

Un regim echilibrat te învață cum să slăbești cât mai repede. Ai nevoie de timp și ceva răbdare. Dacă îți este greu pentru început, depune minimul efort. Ține cont de mic dejun, prânz și cină. Mănâncă sănătos. Știi că poți avea o masă copioasă chiar și atunci când vrei să slăbești, nu? La cină, fă o combinație dintre carne slabă la cuptor și legume. Iar între mese nu uita să iei câte o gustare, nuci sau fructe.

Dacă dorești să începi mult mai serios din prima dar crezi că nu te vei descurca, apelează la un nutriționist pentru un meniu personalizat.

Folosește un calculator de calorii

Cum să slăbești ușor și repede cu ajutorul unui calculator de calorii? Smplu. În baza IMC-ului, vei calcula câte calorii ai voie să mănânci dacă vrei să scapi de ceva kilograme. Nimic nu poate fi mai simplu.

Doar nu credeai că nu o să menționez despre sport

Fă mișcare zilnic. Și da, ține cont și aici de tipul tău de corp. Fie că alegi să mergi la sală sau să te antrenezi acasă, poți alege exerciții funcționale pentru întreg corpul. Dacă te plictisești de antrenamente clasice și ești aventurist, fă plimbări cu bicicleta, sărituri în coardă.

APĂ!

Chiar dacă apa ne ține în viață, am pus-o pe ultimul plan pentru că despre ea știi deja. Nu vreau să adaug nimic mai mult decât, HIDRATEAZĂ-TE!

Dacă dorești să faci procesul de slăbire mai rapid. Adaugă în dieta ta sănătoasă, alături de regim alimentar echilibrat și sport, ceaiuri cu lămâie și ghimbir.

Acum ai niște sfaturi de urmat. Poate pare mai responsabil decât să te înfometzi dar, înfometându-te vei slăbi, apoi vei adăuga. Slăbind sănătos, vei avea o greutate constantă și un corp sănătos.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să-l vadă și un prieten!