Blog Fitnessmama.ro

Câtă apă trebuie să bei în mod real?

Da, există multe idei despre câtă apă trebuie să consumăm zilnic. Ideea generală spune despre 2l de apă în zi. Totuși consumul zilnic de apă nu este unul standart pentru toți. Precum fiecare persoană este diferită din punct de vedere fiziologic, consumul de apă depinde de mai mulți factori. Acești factori sunt în primul rând masa corporală și modul de viață. În acest articol nu o să găsești doar informații despre câtă apă trebuie să consumăm zilnic dar și despre ce proprietăți benefice are aceasta asupra noastră atât fizic cât și mintal și desigur o să afli cum să slabești  repede și ușor cu ajutorul consumului de apă.

Câtă apă consumăm în funcțiile de necesitățile organismului?
După cum ziceam deja, suntem unici! Ceea ce inseamnă că avem cerințe unicale. Există o cantitate de apă ce trebuiește consumată dar foarte mult contează dacă avem sau nu un mod de viață activ.  Adesea fiecare din noi se confruntă cu întrebarea, de ce nu slăbesc ? Răspunsul este destul de evident. Chiar dacă ai un mod de viață aciv, chiar dacă adesea faci diferite exerciții pentru slăbit, dacă consumul de apă este insuficient atunci toate toxinele ramân în organism iar procesul de slabire nu poate fi unul eficient. Foarte des mulți dintre noi ne automințim. Des, noi nu facem diferență dintre sentimentul de foame și sete de aceea în loc de apă, consumăm alimente șianume din categoria nu  celor mai sănătoase. Din acest ar fi bine să invațăm cum să ne înțelegem corect necesitățile.

Câtă apă ar TREBUI să consumăm în funcție de masa corporală?
Fiecare masă corporală are propriul echilibru, de aceea și necesitatea consumului de apă este diferită mai ales pentru cei care se bazează pe o slăbire rapidă. Dar tu cunoști câtă apă ar trebui să bei ? Dacă nu, atunci îți voi arăta mai jos formula de calcul potrivită
Greutate (kg) * 30 ml = norma zilnică de consum a apei
Acum că cunoști acest factor, întrebarea este, consumi tu cantitatea de apă necsară ?
Nu uita că aceasta este cantitatea de apă potabilă care include și ceai neîndulcit dar nu și supe sau alte bauturi.

Beneficiile apei.
Doar nu credeai că puem uita despre beneficiile apei, nu ? Oamenii care fac sport și au un  regim alimentar pentru slăbire, beau multă apă pentru eliminarea toxinelor din organism,desigur că aceasta ne hidratează corpul, apa este la fel de importantă pentru creierul nostru, doză zilnică de energie tot apei o datorăm nu numai alimentelor, și desigur, o piele frumoasă și idratată la orice vârstă. Ne simțim obosiți pe parcursul zilei dar dacă bem suficientă apă observăm contrariul.

Consumul de apă în exces
Da, ai înțeles bine, există persoane care consumă apă în exces. Unii din noi, indiferent de faptul că ne focusăm foarte mult pe diferite rețete de slabit mai și bem apă în exces. Deci sunt oameni care sunt dependenți mai mult decât ar trebui. Chiar dacă insuficiența de apă poate duce la deces, consumul în exces e și el periculos. Aici ajungem la ideea de echilibru. Cei care beau apă peste măsură suferă des de dureri de cap persistente.

Deci, nu fă abuz nici de apă dar nu uita să-ți iei doza zilnică. Iar dacă cauza abuzului este ,,vreau să slăbesc rapid și mult”  atunci nu uita că doza ta zilnică de apă nu doar că iți lungește viața dar te conduce și sprijină către o slăbire sănătoasă.

Distribuie acest articol dacă ți-a plăcut și ți-a fost util. Cu siguranță el va fi de ajutor și prietenilor tăi.