Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru spate – biletul tău spre o postură de invidiat!

Principala cauză a durerilor de spate

După cum deja știm, sunt o sumedenie de exerciții care ne oferă deopotrivă sănătate și sunt un instrument bun în procesul de slăbire. Astăzi vrem să vorbim despre exercițiile pentru spate, care la fel cum am spus și mai sus, ele conferă, pe lângă diminuarea durerilor de spate și te ajută să reliefezi frumos spatele,  o investiție bună în personalitatea ta, începând cu încrederea în sine și terminând cu o stare generală de bine.

Nu în zadar oamenii încrezători în sine sau despre care se spune că posedă o verticalitate umană au mereu spatele frumos, drept, atletic. Un spate drept, antrenat frumos, oricât de straniu ar părea, nu doar că diminuează durerile de spate, dar și te relaxează emoțional. Ai văzut și nu odată că  un om deprimat sau supărat stă mereu cu capul în jos. Această poziție a semnului întrebării acționează negativ asupra coloanei vertebrale (oaselor principale ale spatelui) și cu timpul, formele de început a scoliozei sau cocoașei se vor agrava. Oricum noi trebuie să ne gândim doar la faptul că persoanele cu spatele drept sunt mereu într-o dispoziție mai bună și cu o încredere de invidiat, iar dacă vrei și tu aceste lucruri  în viața ta – Let’s GO!

De ce și cum faci o încălzire înainte de antrenament?

Beneficiile exercițiilor pentru spate

Exercițiile pentru spate sunt bune pentru orice tip de persoană, sex și vârstă. În cazul în care te-ai întrebat dacă exercițiile de spate pentru fete și exercițiile care se pot face acasă pentru bărbați diferă, atunci cu siguranță răspunsul este nu, doar în cazul în care barbatul care se ocupă nu este un culturist sau fata nu trece vreo perioadă de tratament special după vreo traumă la spate.

După cum ai dedus deja, nu toate exercițiile pentru spate sunt recomandate pentru toată lumea. Dacă ai avut traume legate de spate sau actualmente ai dureri în spate, nu încerca să faci exerciții fără să cunoști la sigur ce ți se permite și e bine pentru tine și ce nu. În așa caz, cel mai bine e să te sfătui  atât cu un traumatolog bun care îți poate diagnostica și identifica cauza durerilor tale, cât și cu un  antrenor de fitness, care îți va recomanda cele mai adecvate exerciții pentru cazul tău.

Vrei un set de antrenamente eficient, pe care să-l faci oriunde te-ai afla?

Exercițiile pentru spate sunt foarte ușor de făcut acasă, pentru aceasta ai nevoie doar de un covoraș și îmbrăcăminte mai comodă pentru antrenament. Aici poți găsi un top 3 exerciții pentru spate, pe care le poți face de acasă chiar și fără echipament sportiv.

Deci revenind la idea centrală, dacă vrei cu siguranță să ajungi să ai un spate drept și reliefat, să scapi de durerile de spate și să te poți bucura de orice mișcare, antrenează-te zilnic a câte 20 de minute pe zi, fie dimineață înainte de a pleca la job, fie la pauza de masă. Iar atunci când stai la computer sau ești prezentă la vreo ședință offline sau pe Zoom, nu uita să ții spatele drept. Acest lucru va îmbunătăți postura și vei avea mai multă încredere în tine!

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l prietenilor tăi!