Blog Fitnessmama.ro

Câte calorii are un ou fiert și când ar trebui să-ți faci griji

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteină și nutrienți. Ele pot fi adăugate la multe feluri de mâncare și preparate în numeroase moduri. O modalitate de a savura ouăle și care este indicată atunci când scopul tău este să slăbești este de a le fierbe tare. Ouăle fierte pot fi folosite în salate și pot fi consumate singure cu un strop de sare și piper.

Ouăle au fost întotdeauna o soluție bună atunci când ești sleită de foame, dar înainte de te înfrupta din ele trebuie să știi câte calorii are un ou, în general și câte calorii are albușul de ou, mai ales dacă scopul tău este să slăbești. De obicei, pentru cei care vor să piardă câteva kilograme de grăsime, antrenorii îi vor sfătui să mănânce ouă fierte, pentru aceasta trebuie să știi câte calorii are un ou fiert.

Iată tot ce trebuie să știți despre ouăle fierte.

Ouăle fierte sunt încărcate cu substanțe nutritive, proteine ​​și grăsimi sănătoase. Un ou mare fiert tare (50 de grame) oferă:

Calorii: 77

Carbohidrati: 0,6 grame

Grăsime totală: 5,3 grame

Grăsimi saturate: 1,6 grame

Grăsimi nesaturate: 2,0 grame

Colesterol: 212 mg

Proteine: 6,3 grame

Vitamina A: 6% din alocația dietetică recomandată (DZR)

Vitamina B2 (riboflavină): 15% din DZR

Vitamina B12 (cobalamină): 9% din DZR

Vitamina B5 (acid pantotenic): 7% din DZR

Fosfor: 86 mg sau 9% din DZR

Seleniu: 15,4 mcg, sau 22% din DZR

Pentru toate elementele nutritive pe care ouăle le oferă, acestea sunt un aliment cu conținut scăzut de calorii. Ouăle fierte furnizează doar 77 de calorii, 5 grame de grăsime și o cantitate foarte mică de carbohidrați. Așadar caloriile din oul fiert nu sunt prea multe, iar tu te poți delecta cu două ouă pe zi, fără să îți faci griji, mai ales, dacă faci mișcare împreună cu noi.

Sunt, de asemenea, o sursă foarte bună de proteine ​​slabe, la aproximativ 6 grame pe ou. Mai mult, ouăle ambalează o gamă completă de aminoacizi, ceea ce înseamnă că sunt o sursă completă de proteine.

Ouăle fierte oferă, de asemenea, diferiți nutrienți importanți, inclusiv vitamina D, zinc, calciu și toate vitaminele B. Sunt o sursă deosebit de bună de riboflavină (vitamina B2) și vitamina B12.

Multe dintre substanțele nutritive ale ouălor se conțin exclusiv în gălbenuș, în timp ce albușul de ou conține în principal proteine.

De-a lungul anilor, ouăle și-au câștigat o reputație proastă datorită conținutului ridicat de colesterol. Este adevărat că ouăle sunt ambalate cu colesterol, dar este important să știi și câte calorii are oul. Un ou mare fiert tare furnizează 212 mg de colesterol.

Cu toate acestea, cercetările recente arată că colesterolul din dietă are un efect foarte mic asupra colesterolului din sânge.

Pentru majoritatea oamenilor, colesterolul alimentar nu este asociat cu riscul bolilor de inimă și nu mărește colesterolul total sau nivelurile de colesterol LDL „rău”.

De fapt, consumul de ouă poate îmbunătăți colesterolul HDL „bun”.

În plus, două studii efectuate la peste 100.000 de adulți sănătoși au constatat că consumul unui ou întreg pe zi nu era legat de un risc crescut de boli de inimă.

Cu toate acestea, persoanele cu diabet trebuie să fie prudente atunci când consumă ouă, deoarece unele cercetări indică faptul că consumul a 7 ouă pe săptămână le poate crește riscul de boli de inimă.

În cele din urmă, sunt necesare mai multe cercetări privind legătura dintre consumul de ouă și riscul bolilor de inimă la persoanele cu diabet.

Așadar, atunci când vrei să slăbești trebuie să ții cont cate calorii are un ou, dar și ce nivel de colesterol conține. De asemenea, ai nevoie de a cunoaște câte calorii are un ou fiert și ce se poate întâmpla tacă mănânci mai multe ouă care conțin calorii.