Blog Fitnessmama.ro

Câte calorii trebuie să consum pe zi?

Câte calorii trebuie să consum pe zi? Cantitatea de alimente pe care o consumăm zi de zi are un impact mare asupra funcționării corpului. Majoritatea adulților au nevoie de minimum 2000 de calorii pentru a susține metabolismul, activitatea musculară și funcția creierului. Cu toate acestea, prea multe calorii pot duce la creșterea în greutate și la o varietate de boli. Acest articol examinează aportul zilnic de calorii în funcție de sexul, vârsta, activitatea fizică și starea generală de sănătate și stilul de viață al unei persoane.

Echilibrul dintre diferiții nutrienți care compun dieta noastră zilnică (carbohidrați, grăsimi, proteine, apă, vitamine și minerale) este la fel de semnificativ ca și aportul alimentar general. Mai simplu spus, dacă luăm mai multe calorii decât avem nevoie în medie ne vom îngrășa. Și dacă luăm mai puțin decât avem nevoie în medie vom slăbi atât în ​​grăsime, cât și în masă musculară.

Câte calorii trebuie să consum pe zi? Ce este o calorie?

O calorie este un element de energie. În termeni materiali, o calorie („calorie mică”, simbol: calorie) este definită ca fiind cantitatea de energie termică care trebuie să fi crescut temperatura unui gram de apă de la un grad Celsius (1 ° C) la o presiune de o atmosferă ( 101,325 kPa).

În ceea ce privește alimentația și dieta, kilocaloriile („calorii mari”, simbol: kcal) sunt în general folosite pentru a exprima cantitatea de energie care valorează un anumit aliment. În contextul alimentației, kilojulul (kJ) este elementul SI de energie din alimente.

Numărul total de calorii dintr-un anumit aliment este cantitatea de energie eliberată de fiecare dintre componente (proteine, carbohidrați și grăsimi). Minus conținutul de fibre. Fibra este îndepărtată deoarece ființele umane nu o pot asimila pe deplin.

Aportul zilnic de calorii recomandat

Aportul zilnic recomandat de calorii va varia între oameni, în funcție de rata metabolică bazală (BMR). Care, la rândul său, diferă în funcție de masa corporală, înălțimea și vârsta persoanei. Cantitatea de energie alimentară necesară va depinde, de asemenea, de tipul și amploarea exercițiului fizic.

În mediul online sunt disponibile o varietate de tipuri de calculator consum calorii unde poți afla necesitatea corpului tău.

Creșterea activității mentale a fost asociată cu o creștere moderată a consumului de energie a creierului. Deoarece creierul absoarbe aproximativ 20% din energia utilizată în corpul uman. În general, persoanele în vârstă și cele cu un stil de viață sedentar au nevoie de mai puține calorii (sau alimente care conțin energie). În timp ce copiii și persoanele active fizic au nevoie de mai multe.

Câte calorii trebuie să consum pe zi? – Un consum calorii pe zi regulat și corect te poate ajuta cu ușurință să te menții în formă

Aportul zilnic recomandat de calorii în SUA este de aproximativ 2.500 pentru bărbați și 2.000 pentru femei. Cu toate acestea, aceasta va varia de la aproximativ 1000 kcal pe zi pentru un tânăr până la nu mai puțin de 3200 kcal pe zi pentru un bărbat de 16-18 ani care duce un stil de viață activ. Aportul minim recomandat de calorii este de 1800 pentru ambele sexe.

Pentru un copil cu vârsta de 2 sau 3 ani, aportul caloric recomandat variază între 1000 kcal și 1400 kcal în funcție de cantitatea de efort fizic zilnic. Pentru adulți, aportul caloric zilnic recomandat este în general mai mare pentru bărbați, comparativ cu femei.

Este important să ne amintim că caloriile absorbite trebuie să provină dintr-o varietate de nutrienți diferiți. Inclusiv proteine, carbohidrați și grăsimi, pentru a ne asigura că organismul primește toți nutrienții necesari pentru funcționarea sa corectă.

Dicuția despre un consum de calorii echilibrat în viața de zi cu zi este foarte importanță pentru a te cunoaște mai bine pe tine și necesitățile corpului tău. Câte calorii trebuie să consum pe zi deja nu mai este o întrebare fără răspuns.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Mazăre calorii și valoarea nutrițională

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!