Blog Fitnessmama.ro

Câte calorii trebuie să consumăm pentru a slăbi?

Câte calorii trebuie să consumăm pentru a slăbi? Pentru a slabi, am putea spune cu usurinta ca este suficient sa reducem aportul de calorii pentru a crea un deficit si astfel sa slabesti cu incredere. Acest lucru nu este greșit, dar rămâne o viziune simplistă a problemei. Și întotdeauna trebuie să știi ce nutrient să reduci mai întâi!

Cum să reduci aportul zilnic de calorii?

Când vrei să slăbești, reducerea aportului zilnic de calorii înseamnă mai degrabă reechilibrarea dietei cu o alimentație echilibrată. De asemenea, vom vedea mai jos că cheltuielile crescute pot fi un factor interesant pentru cei care vor să slăbească pe termen lung. Creșterea cheltuielilor nu înseamnă neapărat să devii un mare sportiv. Ci să ai suficientă activitate în viața de zi cu zi. Amintește-ți că un stil de viață sedentar rămâne primul factor în obezitate!

Pentru a ști de câte calorii trebuie să consumăm pe zi pentru a slăbi, trebuie să cunoaștem și metabolismul său bazal (nevoia calorică de bază folosită pentru a ne asigura doar funcțiile vitale) și nevoia reală (nevoia care ne satisface activitățile zilnice). Această nevoie variază în funcție de fiecare individ. Este influențată de vârsta noastră, înălțimea, greutatea, nivelul de activitate și nu este aceeași pentru bărbați și femei.

Pentru a slăbi mai repede, nivelul de activitate poate fi crescut!

O reducere rezonabilă a aportului îți permite să slăbești. Dar pentru a atinge obiectivul mai repede, este necesar să te preocupi de nivelul tău de activitate fizică. Și acest lucru este esențial atât pentru pierderea în greutate, cât și pentru sănătatea generală. De asemenea, nu uita că sportul este un aliat excelent pentru dispoziție. Un moral mai bun înseamnă și o alimentație mai puțin compulsivă.

Pe internet găsești calculator câte calorii trebuie să consumăm zilnic.

Cum să-ți crești nivelul de activitate fizică?

Pentru a crește nivelul de activitate fizică, poți începe cu exerciții bune în fiecare zi.

Lăsând mașina în garaj și știind că călătoria spre casă/serviciu este (15 min) pe jos, vei petrece fiecare zi pentru această călătorie dus-întors de (30 min), echivalentul metabolic a 118 kcal/zi.

Care este cel mai realist obiectiv pentru a slăbi cu succes în mod eficient?

Un obiectiv de 1.400 de calorii este bun pentru femeile care sunt destul de slabe. Un obiectiv de 1.800 de calorii este potrivit pentru femeile înalte, bărbații de înălțime normală și bărbații mai grei care doresc să slăbească. Un obiectiv de 2.200 de calorii pentru bărbații foarte grei sau foarte activi.

Cel mai important nu este câte calorii consumăm dar ceea ce facem de zi cu zi pentru corpul nostru.

Câte calorii trebuie să consumăm pentru a slăbi – stabilește obiective realiste

Lucrul important despre pierderea în greutate și menținerea ei este să nu te descurajezi. Prin urmare, este esențial să nu stabilești obiective pe care nu le vei putea îndeplini.

Așa că începe prin a schimba doar un aspect al stilului tău de viață la un moment dat. De exemplu, alege să mergi la serviciu pe jos în prima săptămână. Săptămâna următoare, redu porțiile din mese. Urmează sfaturile noastre pentru a reduce porțiile de mâncare fără a vă priva. În a treia săptămână, introdu o rutină de exerciții și așa mai departe.

Cel mai important nu este câte calorii consumăm pentru a slăbi dar ce stil de viață avem.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Kiwi calorii și valoare nutrițională

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!