Blog Fitnessmama.ro

Kiwi calorii și valoare nutrițională

Despre kiwi calorii și valoarea sa nutrițională vei afla mai multe în acest articol. Un singur kiwi conține o cantitate impresionantă de fibre. Datorită antioxidanților pe care îi conține, consumul regulat se spune că previne apariția bolilor cardiovasculare și a anumitor tipuri de cancer. In bucatarie, kiwi-ul permite crearea de retete sanatoase, colorate si delicioase.

Caracteristicile kiwi

  • Putere antioxidantă puternică;
  • Sărac în calorii;
  • Sursă foarte bună de fibre;
  • Promovează sănătatea cardiovasculară;
  • Ajută la prevenirea patologiilor cronice.

Kiwi calorii și beneficiile sale

Vor fi necesare mai multe studii pentru a confirma diferitele beneficii pentru sănătate atribuite kiwi-ului înainte de a recomanda consumul acestui fruct în prevenirea sau tratarea unor boli specifice.

Totuși, mai multe studii prospective și epidemiologice susțin că un consum mare de fructe și legume contribuie la menținerea unei bune sănătăți prin reducerea riscului de boli cardiovasculare, anumite tipuri de cancer și boli cronice.

Totuși câte calorii kiwi are?

100 de grame de kiwi reprezintă o valoare energetică de 57,7 calorii sau kilocalorii. În medie, produsele din categoria fructe oferă o valoare energetică echivalentă cu 85,867692307692307 kilocalorii.

Respectiv e simplu de dedus câte calorii are un kiwi.

Prevenirea anumitor tipuri de cancer

Daunele oxidative ale ADN-ului sunt considerate a fi una dintre posibilele cauze ale apariției anumitor tipuri de cancer. Într-un studiu, cercetătorii au observat o scădere a oxidării ADN-ului și o creștere a capacității antioxidante a sângelui la subiecții care au mâncat 1 kiwi pe zi timp de 3 săptămâni.

Cercetătorii au mai observat că ADN-ul din celulele persoanelor care au consumat 500 ml (2 căni) de suc de kiwi a fost mai rezistent la oxidare și, prin urmare, la daunele care pot rezulta. Acest studiu a arătat că extractul de kiwi a fost mai eficient decât vitamina C (cunoscută pentru puterea sa antioxidantă) în protejarea împotriva daunelor oxidative ale ADN-ului. Acest lucru sugerează că puterea antioxidantă a fructelor kiwi nu este atribuită exclusiv conținutului său de vitamina C.

Kiwi calorii – Sănătatea cardiovasculară

Kiwi calorii

Un studiu pe oameni a demonstrat potențialul cardioprotector al fructelor kiwi. Cercetătorii au observat că consumul a 2 sau 3 kiwi pe zi timp de aproximativ 1 lună a dus la scăderea agregării plachetare precum și la scăderea trigliceridelor din sânge, 2 factori de risc asociați bolilor cardiovasculare. La persoanele hiperlipidemice, consumul regulat de kiwi ar putea ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea profilului lipidic (raportul colesterolului bun și cel rău) și la creșterea nivelului sanguin al vitaminelor C și E.

Luptă împotriva constipației

Fructul kiwi se poate dovedi eficient la pacienții cu tulburări de constipație datorită, printre altele, conținutului său în fibre alimentare.

Un impact pozitiv asupra cicatrizării

Un studiu la șobolani a arătat că kiwi-ul promovează vindecarea rănilor mai bine decât aplicarea unei creme antimicrobiene tradiționale. Datorită abilităților sale de a modula angiogeneza și proprietăților sale antibacteriene, kiwi-ul ar putea fi eficient și în tratamentul ulcerului cronic, la un cost redus.

Putere antioxidanta

Fructele kiwi conțin mulți compuși fenolici, inclusiv acizi fenolici, flavane (epicatechină, catechină), procianidine și flavonoli (quercetină, kaempferol). Acești compuși, prezenți în plante, au proprietăți antioxidante. Acestea pot ajuta la prevenirea apariției mai multor boli, inclusiv anumite tipuri de cancer, boli cardiovasculare și diferite boli cronice prin neutralizarea radicalilor liberi din organism.

Un cuvânt de la nutriționist despre kiwi calorii

Kiwi-ul este unul dintre fructele care este ușor de integrat în dieta ta zilnică, așa că bucură-te de el. Poate fi consumat ca atare, integrat în salate de fructe sau chiar gustat ca un smoothie. Ca idee, o porție este echivalentă cu două kiwi și oferă o cantitate foarte importantă de vitamina C și fibre alimentare.

Acum că ai aflat câte calorii are kiwi vei descoperi în continuare alte articole care te vor interesa.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Exerciții ușoare pentru abdomen

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!