Blog Fitnessmama.ro

Ce să mănânci înainte de sală – sfaturi esențiale

Pentru a avea grijă de corpul și sănătatea ta, este recomandat să faci mișcare timp de cel puțin 30 de minute pe zi. Dar trebuie să știi ce să mănânci înainte de sală. Este esențial să mănânci bine înainte de antrenament. Numai că asta nu se referă la faptul de a mânca orice. Când vine vorba de micul dejun, alegem alimente cu un indice glicemic scăzut pentru a arde calorii și mai ales mai multe grăsimi. În ceea ce privește mesele, ne bazăm pe un regim alimentar bogat în alimente cu amidon, moderat în proteine, pentru a fi în formă în timpul antrenamentului. Și mai presus de toate, așteptăm cel puțin 2 sau 3 ore după masă înainte de a începe orice exercițiu fizic! Deci, în acest articol vei afla ce trebuie să mănânci înainte de a merge la sală pentru avea rezultate bune și să te simți bine.

Mănâncă bine înainte de a face efort!

Corpul tău are nevoie de tonus și, prin urmare, de resurse energetice pentru a susține un antrenament! A mânca bine îți va ajuta, prin urmare, corpul să exercite mai mult.

În dependență de perioada zilei în care vrei să faci sport, îți recomandăm ce și cât să mănânci înainte de antrenamentul la sală la cele trei mese principale.

Ce poți mânca la micul dejun?

Alimentația corectă înainte de sală are o importanță deosebită. Un studiu american a arătat că, consumând alimente cu un indice glicemic scăzut înainte de a face sport, am arde la fel de multe calorii ca și cu o masă cu un indice glicemic ridicat, dar mai presus de toate, mai multe grăsimi! Deci, înainte de a merge la sala de fitness, este mai bine să înlocuiești băuturile energizante, barurile, gustările de toate felurile sau pâinea-margarina și să optezi pentru alimente cu un indice glicemic scăzut, cum ar fi iaurt + fructe + muesli neîndulcit și alte fructe uscate!

Ce să mănânci la prânz?

Se recomandă o masă bogată în alimente cu amidon, cantități moderate de proteine ​​și cu conținut scăzut de grăsimi pentru a asigura forma olimpică.

Grăsimile rele sau acizii grași saturați tind să rigidizeze arterele care, totuși, au nevoie de o „elasticitate” mare în timpul exercițiului pentru a aduce mai mult sânge oxigenat în mușchi. Aceste grăsimi, care se găsesc în brânzeturi, creme, unt sau pizza, încurajează creșterea în greutate. Deci, evită-le înainte de a face sport!

Mai jos găsești un prânz delicios și sănătos.

Este interzis!

Să mănânci dulce

Chiar dacă te alături antrenamentelor de fitness, evită gustarea dulce înainte de un antrenament. De ce? Pentru că toate acele gustări zaharoase îți cresc glicemia prea mult. Rezultat: hipoglicemia apare în timpul exercițiului.

Să mănânci prea gras

Înainte de exerciții fizice, evită cât mai mult alimentele grase! De ce ? Pentru că organismului îi va fi greu să le digere în timpul antrenamentului, mai ales dacă sunt consumate în cantități mari.

Poți mânca exact înainte de a începe antrenamentul?

Este mai bine să acorzi corpului timp pentru a digera: astfel, pentru a preveni digestia să tulbure sesiunea, se recomandă să aștepți cel puțin 2 sau 3 ore după masă înainte de a începe orice exercițiu fizic. Corpul trebuie să asimileze nutrienții înainte de a fi provocat.

Recomandări ce să mănânci înainte de sală

Dacă te întrebi despre anumite recomandări ce să mănânci înainte de sală, trebuie să știi că există multe răspunsuri în funcție de timpul dintre momentul în care intenționezi să mănânci și momentul în care mergi la sală. Descoperă în continuare ce produse să mănânci înainte de sală.

3 – 4 ORE ÎNAINTE DE ACTIVITATE

În acest moment, poți să mănânci o masă „normală”, adică una sănătoasă și care îți oferă de la 500 până la 800 de calorii. Există carbohidrați (pâine, paste, orez), proteine ​​(pește, ouă, brânză) și legume. Poți adăuga, de asemenea, grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline, în cantități moderate.

Pentru a evita supărările gastro-intestinale, ia în considerare și toleranța la anumite alimente. De exemplu, dacă avi o reacție proastă la varză sau leguminoase, nu este recomandat să consumi aceste alimente înainte de a merge la sală.

2 – 3 ORE ÎNAINTE DE ACTIVITATE

Limitează grăsimile, reduce proteinele și promovează carbohidrații. Obiectivul tău este de la 200 până la 500 de calorii. Asta înseamnă de la 8 până la 12 grame de proteine, și de la 30 până la 75 de grame de carbohidrați.

Iaurt grecesc + fructe de pădure congelate

Cereale integrale + lapte

Biscuiți + brânză

Brânză de vaci + fructe

Smoothie: amestec de lapte, iaurt și fructe

1 ORA ÎNAINTE DE ACTIVITATE

Limitează-te între 100 și 200 de calorii formate din cel puțin de la 30 până la 45 de grame de carbohidrați.

½ covrig cu puțină cremă de brânză

1 brioșă engleză + gem

Toaster de cereale integrale + ½ banană + <1 linguriță. unt de arahide

Făină de ovăz + lapte + fructe

30 MINUTE ÎNAINTE DE ACTIVITATE

În acest moment, se recomandă să rămâi la 50 sau 100 de calorii în principal de carbohidrați (aproximativ 15g – 25g de carbohidrați)

1 baton de cereale

1 fruct mediu: măr, pere

½ banana

1 cană de fructe: afine, căpșuni, pepene verde

1/2 cană de mere fără adaos de zahăr

2 fructe mici: 2 mandarine, 2 kiwi

30 ml de fructe uscate: stafide, afine

Concluzie

Chiar și cea mai bună mașină nu va ajunge niciodată foarte departe fără benzină – sau fără electricitate. Corpul uman este similar. Într-adevăr, dacă nu mănânci suficient înainte sau după antrenament, îți va afecta, fără îndoială, performanța sportivă și te va încetini în progres.

Citește și articolul: Ce să mănânci după antrenament?

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!