Blog Fitnessmama.ro

Ce să mănânci la cină ca să nu pui gram pe tine?

Peste tot găsești informații și păreri pro sau contra despre masa de seară. În timp ce unii spun că cina ar trebui să fie foarte ușoară, alții spun că compoziția sa are puțină influență asupra pierderii în greutate. Atunci ce ar trebui să mănânci la cină ca să nu pui gram pe tine, dar în schimb să te ajute să slăbești? În acest articol vei descoperi toate sfaturile noastre referitor la acest subiect.

Masa de seară trebuie să răspundă la trei probleme principale: evitarea depozitării pentru a nu duce la creșterea în greutate, a fi digerabilă pentru a nu deranja somnul, a furniza substanțe nutritive esențiale care favorizează somnul.

Pentru a aborda simultan aceste probleme, cina trebuie să rămână, prin urmare, ușoară, dar hrănitoare.

Multe alimente furnizează substanțe nutritive care promovează sațietatea și somnul profund: legume, proteine ​​slabe și cereale integrale. Dar nu doar alimentele contează – calendarul și obiceiurile sănătoase sunt la fel de importante. De aceea, să te culci flămând nu este o soluție atunci când vrei să slăbești.

Alimentele recomandate pot fi luate ca o gustare sau ca mese ușoare care nu conțin mult zahăr sau condimente.

Iată ce să mănânci la cină ca să nu pui gram pe tine:

În mod ideal, o cină care să te ajute să nu pui gram pe tine ar consta în:

  • 200 – 250 g de legume: legume crude, legume fierte sau supă de legume.
  • 100 până la 125 g de proteine ​​slabe: carne de pasăre, pește, ouă, tofu, leguminoase
  • 120 – 150 g de cereale integrale: quinoa, paste integrale de grâu, orez brun etc. sau 40 g de pâine integrală
  • 125 g iaurt sau echivalent: 125 g iaurt pe bază de plante, 30 g brânză, etc.
  • O sursă de acizi grași de calitate: 5 ml de ulei vegetal, 15 g de semințe oleaginoase, etc.
  • 1 fruct proaspăt de sezon sau echivalent cu: 100 g compot, smoothie de casă, etc.

Care sunt alimentele de evitat seara pentru a slăbi?

Sfaturi pentru slăbit: Cum să mănânci sănătos chiar și atunci când nu poți găti

Anumite alimente ar trebui evitate seara pentru a nu favoriza creșterea în greutate sau a perturba somnul cu digestie dificilă. Într-adevăr, în timpul somnului organismul nu doarme! O întreagă serie de procese și mecanisme fiziologice au loc noaptea. Consumul de alimente necorespunzătoare poate perturba corpul și poate duce la somn excesiv și tulburări de depozitare. Știm, de asemenea, că somnul de proastă calitate are, de asemenea, o influență directă asupra creșterii în greutate.

Iată care sunt alimentele de evitat la cină pentru a slăbi:

  • Alimente procesate
  • Cereale și pâini rafinate
  • Zahăr și produse dulci
  • Mâncăruri grele: mâncăruri prăjite, feluri de mâncare în sos, etc.
  • Fast food
  • Carne roșie și mezeluri
  • Grăsimi saturate și trans
  • Unt, smântână, brânză
  • Cafea
  • Alcool
  • Soda și apă carbogazoasă

Ar trebui să mănânci mai puțin noaptea? Opinia dieteticianului

În acest domeniu, opiniile diferă adesea. Cu toate acestea, trebuie remarcat un lucru: masa de seară nu este neglijabilă și trebuie să reprezinte cel puțin 30% până la 35% din aportul total de energie zilnic. A evita masa de seară sau să nu mănânci suficient poate fi dăunător pentru sănătatea ta și pentru siluetă. Într-adevăr, acest lucru poate, pe de o parte, perturba somnul și, pe de altă parte, poate promova depozitarea excesivă în timpul meselor ulterioare. Astfel, o cină ușoară și completă, de bună calitate nutrițională, rămâne cea mai bună opțiune pentru ca să nu pui gram pe tine. Vezi aici rețeta unui smoothie foarte delicios.

Ar trebui să elimini alimentele cu amidon noaptea?

De fapt, aceasta este o concepție greșită foarte frecventă. Eliminarea sistematică a amidonului seara nu este absolut imperativă. Dimpotrivă, alimentele cu amidon stimulează sinteza triptofanului în organism și favorizează somnul. Prin urmare, un aport corect de amidon ar putea fi benefic pentru un somn mai bun. În cele din urmă, dacă sunt consumate cu moderație, alimentele cu amidon consumate la cină nu au motive să îngrașe. Este vorba despre calitate și cantitate.

Evită sportul imediat după cină

Unele femei au o frică atât de mare să nu se îngrașe, încât după ce s-a terminat cina, încep imediat să facă mișcare în speranța de a elimina cât mai mult posibil din ceea ce au ingerat. Riscul este că te vei simți rău și vei avea dureri de stomac.

Trebuie să aștepți cel puțin 2 ore înainte de a putea face sport. Și chiar și după aceea, dacă doriți cu adevărat să vă deplasați, faceți exerciții blânde, cum ar fi mersul pe jos, care ajută la digestie și arde energie și, prin urmare, reduc șansele de a te îngrășa. Ți-am pregătit un set de exerciții  pe care le poți face chiar la tine acasă pentru a arde rapid grăsimile. Dacă nu ai destulă motivație să faci antrenamente acasă de sine stătător, înscrie-te la un maraton Fitness Mama care te va ajuta foarte rapid și eficient să obții formele pe care ți le dorești.

Informează-ți prietenii, distribuie acest articol!