Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru spate. Stai drept!

Modul sedentar de viață ne pune într-o postură proastă, la direct. Spatele tău are de suferit și tu la fel. Ajungi în momentul când nici să faci exerciții pentru spate din cauza durerilor nu mai poți ? Ei bine, nu dispera. Acest articol o să te conducă pe calea cea dreaptă. Fi-i gata să ai o postură de invidiat și un spate sănătos.

Mai întâi de toate, hai să vedem care sunt factorii care îți influnențează prost postura și ce fel de exerciții trebuie să faci.

Postura incorectă la locul de muncă

Sutem într-o lume în care fiecare a  4-a persoană aproximativ, are un job sedentar, la calculator. Și da, nu este un job ușor, mai ales când începi să obosești. Persoanele care stau mult pe scaun sunt mult mai predispuse unor anumite riscuri.

Dacă te regăsești în această categorie este necesar ca cel puțin o dată în oră să te ridici și să faci mișcare. Când ești obosit de fapt, știu că nu mai ții cont că rebuie să stai cu spatele drept dar, în așa mod, o să ajungi să ai un spate cocoșat.

Să fim sinceri, nu vrei un spate cocoșat, nu? Dar dacă deja ai dobândit o cocoașă, nu te întrista! Îți vin în ajutor un set de exerciții pentru spate cocoșat, dar asta nu înseamnă că ești scutită de responsabilități și mișcare.

Perioada de graviditate

Este o perioadă frumoasă a vieții însă odată cu ea, apar și unele schimbări în organism. Iar durerile de spate sunt garantate la cel puțin 90% dintre femei. Nu sunt ceva de care ar trebui să ne îngrijorăm însă nu sunt plăcute deloc.

Durerile apar din diferite motive începând de la schimbarea poziției fătului și terminând cu schimbările hormonale.

În acest caz medicul îți poate recomanda cele mai bune exerciții pentru spate.

Traumele

În cazul traumelor, totul este mult mai serios. Fără permisiunea medicului nu ai voie să faci exerciții. Doar după o consultație acesta îți poate recomanda exerciții medicale pentru spate.

Nu orice problemă de natură medicală necesită a fi rezolvată cu exerciții așa că trebuie să fii foarte precaută.

 

Mai sunt o mulțime de probleme care pot cauza dureri în zona spatelui, de aceea uite câteva tipuri de exerciții eficiente.

 

Exerciții pilates

Pilates sunt niște exerciții pentru întărirea mușchilor. Acestea răspund în mare parte de postură. Dacă alegi exerciții pilates pentru spate, te vei simți excelent.

Creatorul lor, Josef Pilates, susține că diferența o vei observa după 10 ședințe, la fel și după 20. Iar după 30 de ședințe vei avea un corp cu totul nou.

De ce totuși este pilates benefic pentru spate? Pentru că întărește anume mușchii din jurul coloanei vertebrale.

 

Exerciții la spalier

Exercițiile la spalier sunt renumite încă din anii 1800. Atunci, Per Henrki Ling, care era profesor suedez, le-a inventat cu scopul tratării afecțiunilor de coloană.

Dacă nu știi cum arată un spalier, amintește-ți despre chestia aia din sălile de sport care se aseamănă cu o scară.

Medicii recomandă exerciții spalier pentru spate în cazul scoliozei, herniei și altor afecțiuni.

Dacă asemenea exerciții ți-au fost deja recomandate, să știi că nu o să-ți pară rău.

 

Acum, cunoști câteva cauze și tipuri de exerciții de a scăpa de durere. Să nu uiți că sănătatea este pe prim plan întodeauna.

 

Atenție!

Clubul nostru ți-a pregătit un top 4  exerciții pentru spate. Acest video este special pentru cei care își doresc un spate cât mai sănătos și o ținută de invidiat.

Antrenează-te și vei vedea rezultatele mult așteptate.

Totodată, abonează-te la canalul nostru de youtube pentru a fi la curent cu cele mai noi și eficiente antrenamente, notificărilele vei primi de fiecare dată pe telefonul mobil.

 

Dacă ți-a plăcut acest video, distribuie să-l vadă și prietenii!