Blog Fitnessmama.ro

Ce fel de exerciții de slăbit pentru începători poți face acasă?

Dacă vrem să ne schimbăm viața și să începem să praticăm sportul pentru prima oară cu scopul de a slăbi sau dacă am luat o pauză lungă și acum vrem să revenim, vom fi toate în aceeași postură: cea de începători. Iar deținând acest rol, va fi nevoie de adaptat programul nostru de antrenamente. În acest caz vom recurge la exerciții de slăbit pentru începători.

Acest lucru presupune că vom începe încet, fără a suprasolicita corpul nostru și treptat vom crește intensitatea și durata exercițiilor.

Dar până atunci, în acest articol urmează să descoperi ce fel de exerciții pentru slăbit poți face acasă în doar 20 de minute în fiecare zi!

De unde și cu ce începem?

Dat fiind că ești la început de cale, este foarte important să începi corect. Cel mai probabil vei avea nevoie de un instructor fitness care să te ghideze și care să-ți explice minuțios rolul exercițiilor, tehnica lor de executare și restul detaliilor care ar putea să-ți scape ție ca novice. Apoi, după ce toată informația este asimilată, poți să pornești de una singură pe marele drum al transformării personale.

De asemenea, este important să știi că nu toate exercițiile ți se potrivesc. Ceea ce face vecina sau prietena ta de ani de zile, nu neapărat că ar putea să te ajute pe tine din start. Respectiv, trebuie să-ți definești cu precizie scopul și să știi unde vrei să ajungi. Dacă urmărești să scapi de kg în plus, atunci trebuie să optezi pentru anumite exerciții de slăbit. Dacă urmărești să adaugi masă musculară, atunci va fi necesar să repeți un alt set de exerciții ș.a.m.d.

exerciții slăbit

Ce fel de exerciții de slăbit acasă sunt recomandate pentru începători?

Pentru ca să începi totul treptat și să poți observa careva rezultate în scurt timp, ți-am pregătit mai jos câteva exerciții.

  1. Planșa. Acest exercițiu este considerat a fi regina tuturor exercițiilor. Începi cu 10-15 secunde și în fiecare zi – mărești durata. Din poziția de flotare, unde toată greutatea cade pe antebrațe, îndoi coatele. Privirea o ții spre podea și ridici posteriorul astfel încât corpul să rămână într-o linie dreaptă.
  2. Sunt o sumedenie de tipuri de genuflexiuni, de diferită complexitate, cu greutăți și fără. Poți începe de la cele mai simple și clasice. Picioarele le poziționezi cam pe la nivelul umerilor și menții tălpile lipite de podea. Cobori cu posteriorul înapoi, formând un unghi de circa 90 de grade la nivelul genunchilor. Este foarte important să ții genunchii spre exterior. Expiri la coborâre și inspiri la ridicare.
  3. Fandări pe loc. Un picior rămâne pe loc, iar celălat – merge în spate. Ținând spatele drept, coboară încet astfel încât la nivelul genunchilor să obții un unghi drept la ambele picioare. Ridică-te și revin-o în poziția inițială, iar după câteva repetări – schimbă picioarele.
  4. Flotările. Este un exercițiu pe care îl cunoaștem încă de la școală. Ca și în cazul planșei, corpul trebuie să formeze o linie dreaptă dacă vrem o flotare eficientă.
  5. Podul fundului. Stai culcată pe podea, îndoaie genunchii și ține tălpile lipite de podea. Ridică bazinul cât de mult poți și coboară-l, atingând ușor podeaua. Ține abdomenul și fesierii încordați și nu uita să respiri corect și în acest caz. La ridicarea posteriorului – expiri, la coborâre – inspiri.
  6. Abdomenele. Din aceeași poziție întinsă pe podea, pe spate, îndoi puțin genunchii și ții tălpile lipite de podea. Brațele le poziționezi după ceafă. Și ridici ușor partea de sus a corpului până obții un unghi de 45 de grade, apoi cobori.

Acestea sunt doar câteva din zecile de exerciții de slăbit acasă pentru începători. Înarmează-te cu răbdare și motivație. Și dacă vei face totul corect, rezultatele nu se vor lăsa prea mult așteptate.

exerciții slăbit

Cât de importantă este alimentația?

Un ingredient secret în faza cu slăbitul, pe lângă oricare set de exerciții pentru slăbit acasă, este și faptul ce mănânci. Este foarte important să ai grijă de calitatea alimentelor tale și de câte calorii consumi. În regimul tău alimentar trebuie să se regăsească toți macronutrienții necesari, vitamine, minerale, proteine – toate consumate echilibrat. Mănâncă fructe, legume. Bea multă apă. Elimină dulciurile și produsele mai puțin sănătoase. Și atunci antrenamentele vor dubla rezultatul urmărit de tine.

Ești la început de cale și îți dorești extrem de mult să slăbești? Nu mai aștepta vreo ocazie specială, o zi de luni sau să treacă vreo sărbătoare. Nu mai amâna decizia de pe azi pe mâine. Cel mai greu este să începi, apoi totul va deveni ușor și mult mai limpede. Și pentru că cele mai bune decizii nu trebuie prea mult amânate, la Fitness Mama poți începe să slăbești chiar astăzi. Accesează sprintul gratuit și convinge-te singură cât de ușor poate fi procesul slăbirii și cât de plăcut este să faci câțiva pași în direcția schimbării.

Ar putea să-ți placă și: Slăbește rapid 5 kg! Începe chiar acum!