Blog Fitnessmama.ro

Ce sunt arzătoarele de grăsimi?

Trăim într-o societate în care felul cum arăți este influențat vizibil de social media. Modele de pe instagram sau persoane de rând te pot influența ușor. Îți dorești să faci parte din categoria celor care arată perfect dar este destul de greu, nu? Ei bine, nu totul este așa cum pare. Realitatea este mult mai dură. Pentru a avea un corp perfect este esențial să lucrezi asupra acestuia. Nu doar sportul dar și alimentația echilibrată sunt factori foarte importanți. Pentru unii însă, răbdarea este o problemă iar standartele societății sunt prea înalte, așa că apelează la arzătoarele de grăsimi.

 

Arzătoarele de grăsimi- Ce sunt?

Aceste arzătoare despre care adesea se vorbește mult, pot fi găsite sub formă de pastile, praf sau alte suplimente. Sunt produse pentru a te scăpa de pofta de mâncare, pentru a mări rezistența organismului la efort.

În acest articol o să afli despre tipurile de arzătoare, riscurile acestora și cu ce le poți înlocui.

 

Arzătoarele de grăsimi și tipurile lor

În primul rând, acestea se împart în 5 categorii:

1.arzătoare de grăsimi care blochează absorția carbohidraților
2.arzătoare de grăsimi termogenice
3.care reduc apetitul
4.care reduc absorția lipidelor
5.care reglează funcția tirodiană

Prima categorie după cum ai înțeles, împiedică la descompunerea carbohidraților. Astfel scad caloriile unei mese.

Cea de-a doua categorie, are de obicei la bază cofeina. Mărește metabolismul prin stimularea sistemului nervos ceea ce ajută la arderea caloriilor.

A treia categorie conține substanțe care măresc serotonina, ceea ce te face să nu simți foamea.

A patra categorie conține substanțe care scad colestgerolul, ceea ce ajută la pierderea în kilogame.

Cele care reglează funcția glandei tiroide, sunt de obicei cele care răspund și de temperatura corpului și de metabolism. În mare parte acestea se vând pe recete.

Pericolele arzătoarelor de grăsimi

Fie că optezi pentru arzătoare de grăsimi puternice sau nu, acestea pot fi periculoase! Ele acționează direct prin sistemul tău nervos, ceea ce denotă că îl afectează. Totodată, pot avea efecte secundare ca: puls mărit, insomnie, anxietate, distorsionare emoțională, tensiune mărită, sistem imunitar scăzut.

Unii cred că diferența este mare dintre arzătoare de grăsimi pentru femei și pentru bărbați iar efectele secundare apar numai dacă le iei greșit. NU! Efectele secundare pot apărea indiferent de situație.

P.S cel mai mare minus al acestora este că pot crea atât dependență fizică cât și psihică.

 

Arzătoare de grăsimi naturale

Prin arzătoare de grăsimi naturale, mă refer la alimente pe care ni le permitem zi de zi. O să vezi că aceste alimente sunt chiar benefice. Sănătatea ta nu trebuie să fie pusă în pericol nici atunci când vorbim despre aspect fizic. Dar cel mai mportant, aceste alimente o să-ți creeze stări de bine pe ambele planuri.

Avocado: cui nu-i place avocado? Pe lângă multiplele lui beneficii, acesta este vedetă printre alimentele care ne ajută să slăbim. Dar deopotrivă din aceleași fructe zilnc poți avea și o doză impunătoare de energie. Un exemplu de așa o rețetă vezi în video de mai jos.

Scorțișoara: ingredientul care adesea este preferata tuturor în deserturi. Aceasta ajută la slăbit datorită faptului că mărește viteza circulației glucozei. Este deajuns un sfert de linguriță în zi și vei rămâne mirată de ce poate să facă.

Curcuma: acest ingredient conține curcumină, care ajută la reducerea insulinei și leptinei.

Ceaiul verde: pentru cei care știu să aprecieze ceaiul la justa lui valoare, aici avem o cominație de util și plăcut. Ceaiul nu doar este un detoxifiant minunat dar și un deliciu.

Deci, Ar fi bine să renunți la ideea de arzătoare chimice și treci la cele naturale.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să-l vadă și prietenii tăi.