Blog Fitnessmama.ro

Cum să mă impun să fac sport?

Poate fi foarte dificil să te impui să te ții de o rutină de exerciții fizice. Mai ales dacă ai puțin sau deloc interes pentru sporturi. Sportul ar trebui să fie o parte integrantă a vieții tale. Nu trebuie să faci sport în fiecare zi sau să faci prea mult. Dar beneficiile pentru sănătate ale unei jumătăți de oră de mers pe jos zilnic merită. Activitatea ajută la prevenirea cancerului, a bolilor de inimă, a diabetului și a accidentului vascular cerebral și ajută la menținerea unei greutăți sănătoase. Dar tot te întrebi „cum să mă impun să fac sport?” Te vom ajuta să găsești răspuns în acest articol.

Ai curajul să faci sport

Adevăratul truc pentru a te motiva să faci sport este să uiți de el și să mergi după el. Luarea inițiativei poate stimula un răspuns emoțional în tine și te poate încuraja să continui. S-ar putea să te temi să alergi sau să faci un antrenament de forță, dar de obicei, imediat ce începi, te vei răzgândi.

Exercițiile fizice stimulează alimentarea cu sânge a creierului, care la rândul său eliberează mai multe substanțe chimice care te fac să te simți bine.

Când faci mișcare, începi să experimentezi sentimente pozitive. Iar acest lucru te poate ajuta să-ți îmbunătățești starea de spirit.

Din acest motiv, sportul este un antidepresiv natural și este adesea recomandat persoanelor care suferă de depresie ușoară.

Distrează-te!

Unul dintre cele mai importante aspecte ale păstrării motivării este găsirea unei activități care te pasionează cu adevărat. Antrenamentul nu trebuie să fie o corvoadă pe care trebuie să te forțezi să o faci. Ai putea începe astfel, dar găsirea câtorva forme de exercițiu care te pasionează va face o mare diferență în motivație. Păstrează o minte deschisă și inovează.

Nu te lăsa de acele curse reci și înghețate pe care trebuia să le faci când erai la școală – există multe alte alternative.

Odată ce ați găsit o activitate interesantă, începi să te ții de rutină, dar caută întotdeauna alte opțiuni.

Fă exerciții în timpul deplasării

Această opțiune nu este posibilă pentru toată lumea. Dar dacă locuiești la o distanță rezonabilă de locul de muncă și mergi pe jos sau mergi cu bicicleta acolo, poți face naveta parte din programul tău. Este adesea dificil pentru oameni să găsească timpul pentru a face mișcare. Prin urmare, dacă poți reuși să faci activitate fizică pe drumul spre serviciu, vei fi activă fără a fi nevoie să programezi ore suplimentare.

Mersul pe jos sau cu bicicleta la și de la serviciu te poate ajuta să-ți curăți mintea și să te pregătești pentru o zi sau să te recupeerezi după o zi foarte obositoare la serviciu.

Ciclismul la serviciu este un exercițiu excelent. Acest lucru te obișnuiește să mergi cu bicicleta și să faci mai multă activitate fizică în general.

Încearcă să faci sport la aceeași oră în fiecare zi

Dacă ești ocupată, poate fi dificil să găsești timp pentru a face sport. Dar va fi mai ușor să-ți menții programul de antrenamnet dacă aloci timp pentru aceasta. Verifică cu atenție calendarul și încearcă să programezi un interval de timp obișnuit în care să fii liberă de cele mai multe ori. Dacă faci sport la aceeași oră și în aceleași zile în fiecare săptămână, este mai probabil să-ți menții rutina.

Într-o zi sau alta, activitatea fizică va fi o parte obișnuită a programului tău, ca orice altceva.

Poți ajunge chiar să te bucuri de aceste nișe, deoarece îți permite să te deconectezi de la viața de zi cu zi.

Este nevoie de timp pentru a crea obiceiuri și rutine, dar poate fi foarte eficient odată ce sunt la locul lor.

Fă sport regulat

O modalitate bună de a face mai multă mișcare în timpul zilei este să faci niște activități fizice ori de câte ori poți. Efectuarea unor mici modificări în obiceiurile zilnice poate ajunge să facă o mare diferență pe termen lung. Dar te poate ajuta, de asemenea, să-ți schimbi perspectiva și să te obișnuiești cu exercițiile fizice. Iată câteva mici modificări pe care le poți face:

  • Mergi pe scări în loc de ascensor
  • Mergi cu bicicleta la magazinul alimentar în loc să-ți iei mașina
  • Fă o plimbare bună în timpul pauzei de la serviciu

Citește și articolul: Sport pentru începători – cum să te motivezi?

Folosește mersul pe jos ca o formă discretă de exerciții

Găsește momente în care trebuie să mergi și nu o confunda cu activitatea fizică. Poți alege să cobori din autobuz cu câteva opriri mai devreme și să mergi pe jos la domiciliu sau la locul de muncă. Sau să decizi să mergi pe jos ori de câte ori poți la o distanță rezonabilă, cum ar fi mersul la supermarket, la școală, la oficiul poștal sau cu prietenii.

De exemplu, vă poți parca mașina puțin mai departe de magazine, astfel încât trebuie să mergi mai departe când este timpul să faci cumpărături. Deci, cum să mă impun să fac sport?

Cu cât faci aceste mici modificări, cu atât te vei obișnui cu noua rutină.

Dacă ți-a fost util acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!