Blog Fitnessmama.ro

Cum să mă îngraș în mod durabil și sănătos?

În timp ce mulți oameni caută să slăbească, alții au întrebarea “cum să mă îngraș”. Pot exista mai multe motive de ce unii doresc să se îngrașe. Principalul fiind cel mai adesea menținerea unei greutăți sănătoase și menținerea sănătății. Bărbați sau femei: nu suntem cu toții egali când vine vorba de creșterea în greutate. Prin urmare, acest articol urmărește soluții adaptate tuturor, atât bărbați cât și femei, pentru a câștiga în greutate în mod natural.

Cum să mă îngraș?

Întrebarea ta este – cum pot să mă îngraș? Dacă ești unul dintre acei oameni care se luptă să se îngrașe, fii sigură: o alimentație bogată în calorii te poate ajuta. Prin creșterea aportului de energie, vei putea obține un indice normal de masă corporală (IMC). Scopul este de a consuma alimente bogate în calorii la fiecare masă. Optează pentru orez brun, paste, cartofi dulci, mazăre, cartofi, leguminoase. Mănâncă pește gras (ton, somon, sardine), ouă, carne (pulpe de pasăre, carne de vită, carne de porc, miel). Alege pe semințe oleaginoase (nuci, alune, migdale, fistic) și fructe precum banane, struguri, măsline.

Nu neglija semințele (susan, floarea-soarelui, dovleac …), uleiul vegetal din preparatele culinare, produsele lactate (brânză, iaurt cu lapte integral), humusul … Adaugă fructe uscate (caise, prune uscate, smochine, stafide) în iaurturi, brioșe sau prăjituri. De asemenea, ia în considerare stropirea pastelor, legumelor și supelor cu brânză rasă sau brânză parmezană și adăugarea de miere la deserturi.

Cum să mă îngraș? Ce este cel mai important?

Creșterea în greutate implică câteva modificări obișnuite, începând cu timpul mesei. Idealul este să treci de la trei la cinci mese, sau mai exact trei mese principale și două gustări, una dimineața și una după-amiază. Poartă întotdeauna un pachet de fructe uscate cu tine pentru gustări, fie la birou, fie în zonele de odihnă, pentru a asigura un aport energetic și caloric pe tot parcursul zilei.

Gustarea poate consta din 50 g amestecuri de fructe uscate și nuci sau iaurt de fructe întregi și o mână de stafide. Fructele precum banana, mango, măr sau pere combinate cu iaurt sunt eficiente. Le poți consuma și ca un smoothie pentru a păstra caloriile și vitaminele necesare pentru o zi.

Important e să nu te întrebi “cum să mă îngraș mai repede” dar cum să te îngrași sănătos.

Pentru a te îngrășa: evită anumite alimente

Atunci când încerci să te îngrași trebuie să ai grijă să excluzi sau să reduci consumul anumitor produse, în special așa-numitele produse „cu conținut scăzut de grăsimi”, cum ar fi iaurturile cu 0%, care sunt adesea sărace în calorii. Alimentele cu densitate redusă de energie ar trebui consumate cu moderație. Acestea oferă puține calorii și conțin mai multă apă și fibre care contribuie la senzația de sațietate.

La fel este cazul și anumitor fructe și legume: de exemplu sparanghel, varză, castraveți, dovlecei, roșii, piersici, căpșuni, pepene galben, sfeclă roșie sau morcov oferă mai puțin de 50 de calorii la 100 g și au o densitate energetică mai mică de 0,5 cal / g (foarte jos). În schimb, nucile sau pinele, care furnizează 654 și 673 de calorii la 100 g, respectiv, au o densitate mare de energie.

Cum să mă îngraș repede? Să te îngrași repede nu este sănătos. Este necesar să realizezi treptat acest scop.

Cum să mă îngraș: sport regulat!

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, sportul este un aliat al creșterii în greutate! Activitatea fizică îți va reduce nivelul zahărului din sânge, dar îți va deschide și pofta de mâncare. Dar acest lucru trebuie ales bine: renunță la sporturile de rezistență, cum ar fi alergatul sau înotul, care au tendința de a arde energie și de a construi cu greu masa musculară.

În schimb, concentrează-te pe sporturi, cum ar fi antrenamentul cu greutăți, tenis, fitness sau step, care vor promova recuperarea masei musculare. Nutriționiștii recomandă o sesiune de 30 de minute pentru construirea mușchilor de trei ori pe săptămână. Cu puțină persistență, vei vedea rapid rezultatele.

Întrebarea corectă pe care trebuie să ți-o pui e „cum să mă îngraș sănătos” iar rezultatele vor fi inevitabile.

Citește și articolul: Cura de slăbire cu ghimbir și lămâie

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!