Blog Fitnessmama.ro

Cum să scapi de burtă: sfaturi pentru slăbit de la nutriționiști

Una dintre cele mai problematice zone pentru multe femei este burta. Această zonă problematică deranjează atât femeile, cât și bărbații, iar problema dată nu este întotdeauna asociată cu excesul de greutate.

Cum să scapi de burtă și să obții în scurt timp o figură seducătoare? Aici îți vor fi utile sfaturile profesionale pentru slăbit de la nutriționist.

Mănâncă încet

Pentru ca procesul de digestie să se desfășoare corect, alimentele trebuie mestecate bine. Chiar dacă ai puțin timp la dispoziție pentru masă, încearcă să nu înghiți fără să mesteca bine mai întâi hrana.

Încearcă să-ți întinzi masa pentru de cel puțin 20 de minute. Cam acesta este intervalul de timp de care creierul are nevoie ca să primească un semnal de la stomacul plin. Ține minte că sațietatea depinde nu atât de mult de volumul pe care îl înghiți, ci de cât de mult timp mâncarea a fost în gură.

Bea mai multă apă

Bea cel puțin 2 litri de apă pe tot parcursul zilei. Apa „accelerează” metabolismul, și elimină reziduurile și toxinele. Atunci când metabolismul e slab și iar organismul e îmbâcsit cu toxine, este aproape imposibil să scapi de grăsime. Dacă sistemul excretor nu funcționează bine, ia preparate diuretice. Pentru a îndepărta burta, schimbul de apă trebuie să fie foarte activ.

Nu sări peste micul dejun

Mulți oameni își refuză micul dejun de teamă să nu se îngrașe. Cu toate acestea, un mic dejun „sănătos”, dimpotrivă, favorizează pierderea în greutate. Ideea este că, atunci când dormi, metabolismul tău încetinește și nu accelerează iarăși până nu mănânci. Prin urmare, dacă vei omite masa de dimineață, atunci corpul tău va cheltui mult mai puține calorii înainte de prânz decât dacă ai fi luat micul dejun.

Dormi pentru a slăbi

Nimeni se îndoiește că somnul este o parte importantă a vieții noastre.

Unii cred că atunci când dormi mai puțin, te miști mai mult și, prin urmare, slăbești. Pare a fi logic, însă lucrurile nu stau atât de simplu. Oamenii de știință au dovedit că somnul ajută la arderea grăsimilor, reînnoirea celulelor și intensifică efectele antrenamentului tău fizic.

Somnul scurt inhibă producerea a doi hormoni care joacă un rol deosebit în controlul greutății. Privarea de somn va duce la scăderea nivelului de leptină, un hormon care reglează sentimentul sațietății, stimulând în același timp producția de grelină, un hormon care reglează sentimentul foamei.

Evită stresul

În situații stresante, organismul crește nivelul de cortizol, un hormon care, atunci când este prezent cu un nivel mărit o perioadă îndelungată, contribuie la acumularea de grăsime pe burtă. Acesta este unul dintre sfaturile principale pentru slăbit ale nutriționiștilor.

Mănâncă supe

Să mănânci supă este sfatul nutritionistului pentru slabit. Supa este o mâncare lichidă care conține cel puțin 50% lichid și adesea mult mai mult. Conține vitamine, fibre, apă și uneori proteine. Alimentele lichide satisfac foamea, se absorb ușor și conțin un minim de calorii.

Evitați consumul de zahăr

Corpul uman nu are nevoie de zahăr rafinat. Acest produs este cel mai dăunător aditiv alimentar. Furnizează organismului doar calorii și nimic altceva.

Consumul excesiv de zahăr poate duce nu doar la obezitate, ci și la o probabilitate înaltă a diabetului zaharat, dereglări ale metabolismului, boli cardiovasculare și multe altele.

Mănâncă acasă

Femeile care mănâncă în alte condiții decât acasă consumă ca regulă cu 300 de calorii mai mult pe zi. Aceasta este o concluzie oficială a cercetătorilor americani.

Cea mai bună bucătărie este cea de casă, prin urmare e bine să alegi să te alimentezi acasă. Mergi acasă la prânz, fie ia prânzul cu tine la serviciu. Dacă construiești o carieră, studiezi sau ești pasionată de ceva, încearcă să mănânci acasă de cel puțin 5 ori pe săptămână.