Blog Fitnessmama.ro

Lipsa de motivație: 10 sfaturi pentru a o combate!

Fii de acord că uneori vrei să răstorni lumea, dar parcă îți lipsește ceva… Parcă vrei să faci o schimbare, dar nu ai suficientă motivație! Ei bine, să știi: nu ești unica și recunoaștem toate că, din când în când, inspirația nu ne vizitează iar lipsa de motivație e ca la ea acasă.

Toate astea fiind spuse nu mai obținem niciodată creșterea mult dorită în carieră, nu mai obținem corpul ideal și silueta de vis… Tot amînăm de azi pe mîine, de la o luni, din primăvară etc. Cu lipsa de motivație ne trezim dimineața și tot cu ea adormim seara.

Stop! Ajunge!

E timpul să lași în trecut această stare neplăcută și să îți atingi toate scopurile pe care le ai (la sigur ai multe, nu-i așa?)!

Și pentru că suntem Fitness Mama – o comunitate enormă care ajută mii de femei să slăbească frumos, să facă mișcare și să se bucure de viață – vrem să îți venim în ajutor și pe această dimensiune.

lipsa de motivatie

Mai întîi de toate, ce este motivația, cu ce se mănîncă și de unde apare lipsa de motivație?

Motivația este totalitatea motivelor care determină pe cineva să efectueze o anumită acțiune sau să tindă spre anumite scopuri. Este o pasiune vie, o dorință arzătoare față de ceva ce se vrea a fi atins/obținut acum.
De obicei, motivația este cea care răstoarnă munții și ne aduce la înălțimi la care am putut cândva doar visa.

Iar lipsa de motivație (dacă tot am conștientizat deja că e un proces normal și ni se întîmplă tuturor) se trage din următoarele aspecte:
– supărări și certuri din familie;
– lipsa de rezultate în diverse aspecte ale vieții;
– critică prea dură față de propria persoană;
– dezamăgiri de ordin diferit;
– probleme de sănătate;
– probleme financiare etc.

Cît de greu nu ar fi în anumite momente ale vieții, să știi, draga noastră, că totul este trecător! Totul se rezolvă și câteodată, pentru a te putea ridica peste măsura așteptărilor pe care le ai și pentru a-ți da seama de puterea pe care o porți în tine, e nevoie și să cazi…

Așadar, hai să descoperim împreună cum să te ridici și cum să scapi de lipsa de motivație?

Vezi aici 5 sfaturi prietenești datorită cărora vei putea readuce motivația înapoi pe tărîmul pierdut:

1. Setează-ți un scop. Fie că vrei să schimbi ceva la tine sau în viața și rutina ta zilnică, este necesar să definești corect scopul. Ce vrei să obții și unde vrei să ajungi. Scopul trebuie să fie real și măsurabil. De exemplu: vreau să slăbesc sau vreau să am fundul nucă!
2. Schițează beneficiile. Dacă vei face exerciții fizice, de exemplu, vei scăpa de tensiune, anxietate, furie, depresie…
3. Vizualizează rezultatul. Dacă ți-a facut cu ochiul o rochie în Mall cu parametrii XS, imaginează-te în ea, cît de bine vei arăta, cîtă încredere vei căpăta și cât de frumoasă o să-ți pară din acel moment viața.
4. Schimbă modul de gîndire. Odată ce vei înțelege care sunt consecințele pentru a face sau nu un anumit lucru – vei găsi motivație chiar și atunci cînd nu te vei aștepta la asta. Iar scuzele și motivele pentru a nu face acel lucru se vor risipi de la sine!
5. Găsește un prieten cu care să fii pe aceeași lungime de undă. Indifierent dacă e sora, cea mai bună prietenă sau partenerul de viață, alegerea unui partner in crime te va motiva să obții performanțe mai bune din dorința de competiție și depășire. Iar în cazul în care vei luce lipsă de motivație, fii sigură ca partenerul va fi alături pentru a-ți aminti unde vrei să ajungi.

Pînă aici e totul bine? Atunci mergem mai departe! Prinde încă 5 sfaturi ca să cîștigi definitiv bătălia cu lipsa de motivație:

6. Găsește un mentor/ profesor/ antrenor. Este foarte important să ai alături o persoană calificată care să te ghideze corect spre visul tău. De exemplu Ina, fondatoarea Fitness Mama, cu peste 10 ani de experiență în fitness, a ajutat și încă ajută mii de femei din toată lumea să obțină silueta de vis!
7. Aderă la un grup sau o comunitate. Găsește oameni activi și pasionați de aceeași activitate. Din nou un exemplu: comunitatea Fitness Mama este o familie mare, unde poți găsi o sumedenie de exemple din care să te inspiri pentru cîteva vieți înainte.
8. Găsește activitatea care ți se potrivește. Uneori, lipsa de motivație apare din cauza că nu ai găsit programul care ți-ar plăcea sau nu te ocupi cu ceea ce se potrivește condiției tale fizice.
9. Setează-ți un program zilnic. Pentru a dezvolta o deprindere sănătoasă în vederea unei activități, este nevoie să ai un plan bine definit. De exemplu, în fiecare zi, 20 de minute fă mișcare, fă sport.
10. Remunerează-te pentru obținerea rezultatelor! Mai ții minte rochia ceea cu parametrii XS? După cîteva săptămîni de activitate fizică, regim alimentar corect și iubire față de propria persoană, meriți din plin să îți oferi un cadou!

Respectînd aceste sfaturi, te asigurăm că vei avea permanent motivație și vei obține toate cîte ți le pui drept scop!

Iar noi îți vom fi alături pentru a avea grijă să nu renunți în atingerea obiectivelor propuse și pentru a nu-i permite lipsei de motivație să te depărteze de visul pe care îl ai!