Blog Fitnessmama.ro

Metode care te scapă de piele lăsată pe burtă

Pielea de pe orice parte a corpului necesită o atenție specială și îngrijire zilnică. Însă nu de fiecare dată reușim să ne gândim la consecințele pierderii în greutate, inclusiv la pielea lăsată de pe abdomen.

Dacă reușești să pierzi rapid în greutate, uneori aceasta duce la apariția pe abdomen a mai multe falduri.

În realitate, aceasta nu este ceva rău. Ai parcurs un drum lung și ai obținut succes în lupta împotriva excesului de grăsime.

Acum este timpul să faci ca pielea ta să fie perfectă!

Alimentează-te corect

Cred că toată lumea cunoaște cum să mănânce corect, însă puțini fac aceasta. Principalul lucru nu este să mănânci dulciuri și alimente care conțin multă grăsime. Consumând alimente sănătoase și variate, îți vei îmbunătăți sănătatea și îți vei menține pielea tonifiată.

Este foarte important să setezi un ciclu digestiv adecvat. Consumă alimente bogate în fibre pentru a avea grijă de intestinul tău.

Exerciții pentru zonele cu probleme

Pentru a-ți menține abdomenul într-o formă bună, flexibilă, sănătoasă și plată, trebuie să faci mișcare regulată. Exersează zilnic ca să-ți formezi pătrățelele pe abdomen sub piele. Acest lucru nu doar că te va scăpa de excesul de grăsime, ci și de excesul de piele.

Dacă ai slăbit deja, atunci probabil cunoști bine o serie de exerciții clasice pentru mușchii abdomenului. Continuă să le faci. Vor face ca mușchii să funcționeze și să strângă pielea lăsată de pe abdomen. Fii răbdătoare și vei deveni posesoarea unei burtici frumoase și plate.

Evită supraexpunerea la razele ultraviolete

Dacă ai pielea lăsată, să te bronzezi poate fi deosebit de periculos.

Lumina solară sunt de fapt unde electromagnetice cosmice. Acestea lovesc moleculele ADN și cauzează apariția pigmentării. În plus, reduc secreția de colagen care reglează elasticitatea și fermitatea pielii.

Prin urmare, chiar dacă ai o piele palidă și ești înfometată după soare – nu te bronza până nu rezolvi problema excesului de piele.

Bea mai multă apă

Apa ne face pielea suplă și netedă. Este posibil ca apa să nu aibă un efect extraordinar în ce ține de eliminarea excesului pielii de pe burtă, dar dacă pielea ta este hidratată, cu siguranță aceasta îți va fi de folos.

Masaj și hidratarea pielii

Masajul ajută la îndepărtarea excesului de piele de pe abdomen și face pielea abdomenului moale și suplă. Desigur, pentru aceasta poți merge la un maseur, dar dacă acest lucru nu este posibil, poți face masaj acasă.

Există puncte importante de luat în considerare atunci când te masezi. Ține minte că în timpul masajului, nu e bine să aplici presiune cu mâinile pe burtă. E mai bine să faci un masaj ușor. Acesta ar trebui să fie plăcut, nu dureros.

Hidratarea și hrănirea pielii după duș sunt mult mai eficiente atunci aplici o cremă cu proprietăți benefice pentru pielea lăsată de pe burtă. Ea va hidrata pielea și-i va reda rapid proprietățile.

Mai multe proteine

Unele alimente bogate în proteine, cum ar fi brânza de vaci, laptele, peștele, fasolea și nucile conțin colagen. Ele vor ajuta pielea ta să producă elastină. Atât elastina cât și colagenul strâng pielea.

Concluzie

Dacă pielea lăsată pe burtă este rezultatul pierderii rapide în greutate, e bine să ții minte că poate dura ceva timp până când elasticitatea acesteia se va reface. Este posibil să nu observi nicio schimbare în prima săptămână sau chiar o perioadă puțin mai îndelungată. Cu toate acestea, dacă ai răbdare, vei vedea cu siguranță rezultate impresionante.