Blog Fitnessmama.ro

Sfaturi pentru slăbit: cum să mănânci sănătos chiar și atunci când nu poți găti

Chiar și atunci când nu te pricepi bine la gătit, sau pur și simplu nu ai timp pentru acest lucru, nu înseamnă, că nu te poți alimenta corect și echilibrat. Nutriționiștii afirmă că prin simpla includere a fructelor și legumelor în alimentația ta zilnică vei găsi soluție la multe probleme. Iată câteva sfaturi utile pentru slăbit, pe care le poți pune în practică atunci când dorești să te alimentezi sănătos, și care nu îți vor cere să petreci mult timp în bucătărie.

Pregătește câteva porții de mâncare

Dacă nu ai timp să gătești mâncare proaspătă la fiecare masă, îți recomand să pregătești mai multe porții, care vor fi suficiente pentru două-trei zile. Nu cred că vei putea găti micul dejun, prânzul și cina folosind o singură rețetă. Însă cu siguranță vei reuși să prepari mai multe porții de felul principal, pe care vei îl vei diversifica după plac.

Alege acele mâncăruri, care îți plac mai mult și care se păstrează bine la frigider. Spre exemplu, poți găti carnea, pe care o vei putea combina cu diferite garnituri, salate sau legume la diferite mese. Stochează porțiile în recipiente de plastic sau sticlă, lipește o etichetă pe fiecare și pune-le la frigider.

Cu fiecare zi ce trece, concentrează-te asupra regimului alimentar, pregătește din timp recipientele cu mâncare, gătește alte porții de mâncare pentru zilele următoare. Repetă acești pași în fiecare zi și prepararea mâncării sănătoase va deveni un obicei plăcut.

Mai multe fructe și legume

Este un fapt binecunoscut: fructele și legumele sunt un component obligatoriu a unui regim sănătos de alimentație. Ele sunt o sursă de vitamine, minerale, fibre și a multor alte nutriente valoroase. Nu contează, dacă te afli sau nu în sezonul fructelor și legumelor, mărește cantitatea lor în regimul tău alimentar.

Fructele și legumele sunt cel mai hrănitoare și folositoare, când sunt coapte, adică, în perioada recoltării. De obicei anume în această perioadă ele pot fi cumpărate, congelate sau conservate. Dacă pe rafturile magazinelor lipsesc legumele și fructele de sezon, nu ezita să folosești produsele congelate sau conservate.

Uită despre fast-food-uri dacă îți dorești o sănătate bună

Prezența fast-food-ului este inevitabilă în viața oamenilor moderni, în special, a celor care au foarte puțin timp.

Modul în care fast-food-ul dăunează organismului este clar: consumul excesiv a mâncării fast-food duce la obezitate, cauzează multe boli, și afectează dezvoltarea cât fizică atât și psihică.

De aceea, cel mai important sfat pentru a slăbi în burtă, și pentru a dobândi un corp sănătos, este să mănânci cât mai puține produse ”clasice” de tip fast-food. Dacă totuși cumperi mâncare gata, optează pentru orez cu legume, fructe de mare sau ceva similar. Ține minte mereu un simplu adevăr.

Dacă consumi mai multe calorii, decât arzi – vei adăuga în greutate. Dacă arzi mai multe, decât consumi – vei pierde în greutate.

Smoothie este prietenul nostru

Dacă ai un blender sau un robot de bucătărie, multe probleme ce țin de pregătirea meselor se rezolvă ușor. Pur și simplu mărunțește legumele, fructele și pomușoarele, adaugă puțin lapte, înghețată sau iaurt, și vei obține un smoothie delicios și sănătos.

Smoothie-ul întotdeauna conține fructe și nu a fost supus unui tratament termic. Băutura este bogată în vitamine, fibre, minerale și se prepară în doar câteva minute.

Consumă cereale integrale

Cerealele integrale sunt un produs, care conține toate componentele de cereale naturale în acea formă, în care a crescut și s-a copt. În cerealele integrale sunt prezente multe substanțe nutritive, cea mai importantă fiind coaja de cereale (tărâțea).

Fibrele din cerealele integrale sunt destul de sărace în calorii, însă se digeră destul de lent. Senzația de sațietate va dura mai mult timp, iar nivelul glicemiei din sânge va rămânea stabil.

În prezent există o mulțime de rețete simple și sănătoase cum să gătești orezul brun, terciul de grâu sau fulgii de ovăz. Încearcă să alegi terciuri, care necesită o fierbere mai îndelungată. Aceasta însemnă, că ele nu au fost supuse unei prelucrări suplimentare.

În cele din urma

Dacă nu știi să gătești sau nu ai destul timp pentru aceasta, nu descuraja. Întotdeauna există soluții pentru o anumită problemă: încearcă rețete noi, combină ingredientele, sau comandă mâncare sănătoasă la domiciliu.

Voi publica cu siguranță și alte sfaturi pentru slăbit pe blog, de aceea îți recomand să urmărești actualizările.