Blog Fitnessmama.ro

Cum să slăbesc dacă alăptez?

Cum să slăbesc dacă alăptez? Nu este ușor să scapi de kilogramele acumulate în sarcină! Iar atunci când alăptezi, nu se pune problema să faci ceva cu alimentația… Pentru a slăbi fără a pune în pericol bebelușul. În acest articol îți oferim câteva sfaturi.

În timp ce alăptarea are multe beneficii pentru bebeluș și pentru mamă, știai că te poate ajuta și să pierzi kilogramele de sarcină? În timpul alăptării, cheltuielile energetice ale mamei cresc semnificativ din cauza lactogenezei. Într-adevăr, prepararea laptelui necesită multă energie … deci este un proces care consumă multe calorii. Ce se întâmplă dacă acesta ar fi argumentul suprem pentru alăptare?

Cum să slăbesc dacă alăptez? – Evită absolut: dietele restrictive

Alăptez și vreau să slăbesc… asta îți spui de fiecare dată când treci pe lângă o oglindă. Te concentrezi pe burtica ta și pe coapse – considerate titanice. Dintr-o dată, tentația este minunată să începi o dietă hipocalorică pentru a obține silueta unei tinere fete …

Este ceva ce nu ar trebui să faci în special. Într-adevăr, în perioada de alăptare, corpul are nevoie de multă energie pentru a funcționa corect și pentru a produce lapte pentru bebeluș. Dintr-o dată, dacă reducem aportul de calorii, există riscul de a agrava oboseala și de a dezvolta anumite deficiențe. Este periculos pentru copil … și pentru mamă.

Mai degrabă decât o dietă (inutilă și periculoasă) recomand o reechilibrare a alimentației. Consumă mese echilibrate, cu o porție de legume, o porție de amidon și o porție de carne, ouă sau pește. Adaugă 1 produs lactat, 1 fruct și 1 grăsime bună: avocado sau ulei de măsline, de exemplu. Diversifică alimentația cât mai mult posibil, acordând atenție zaharurilor rapide (care ar trebui evitate pe cât posibil) și lipidelor (care ar trebui limitate). Optează pentru gătit fără grăsimi: abur, de exemplu.

Nu-ți face griji dacă pofta de mâncare crește în timp ce alăptezi: este perfect normal, organismul are nevoie de mai multe calorii. Îți recomand să descompui aportul de alimente: 3 mese principale + 1 gustare sau 6 mese mici în timpul zilei sau 3 mese principale + 2 gustări … Ascultă-ți corpul și, mai presus de toate, foamea!

Cum slăbesc dacă alăptez… să știi că este posibil dacă urmezi sfaturile sănătoase.

Ferește-te de poftele de „oboseală”

În cele 6 luni de la naștere, ești obosită permanent. Bebelușul nu a dormit încă, trebuie să gestionezi zilnic toată logistica, să alăptezi la ore fixe … Este foarte greu.

Atenție: la unii oameni, stresul și oboseala favorizează pofta de mâncare, mai ales la sfârșitul după-amiezii.

Soluția: optează pentru gustări sănătoase, dietetice, pe care le poți ciuguli fără să te simți vinovată. Fructe proaspete, de exemplu, sau semințe oleaginoase (migdale, nuci, alune). Păstrează, de asemenea, o sticlă de apă la îndemână: uneori, este nevoie doar de o înghițitură pentru a face ca dorința de gustare să revină așa cum a venit!

Sport, ori de câte ori este posibil!

Aici îți oferim 4 exerciții pentru o recuperare după naștere rapidă și eficientă

Știm: pentru a avea o siluetă armonioasă, nu este nimic mai bun decât să practici o activitate fizică regulată. Rapid, masa musculară crește și silueta este confirmată.

De îndată ce te simți capabilă, reia activitatea fizică regulată: cel puțin 30 de minute pe zi. Cu toate acestea, nu fi întrece măsura: dacă reabilitarea perineală nu este terminată, dacă te simți epuizată, nu merită să faci prea mare efort.

Sporturi recomandate? Mers rapid – cu bebelușul în cărucior, de ce nu? În caz contrar, dacă dorești să aloci ceva timp, înotul este recomandat: acest sport blând permite un rafinament general al siluetei fără a brutaliza nici mușchii, nici articulațiile.

Un ultim sfat când îți spui – vreau sa slăbesc dar alăptez? Dacă ai adăugat mult în greutate în timpul sarcinii (adică mai mult de 20 kg pentru o sarcină simplă), nu ezita să faci o întâlnire cu un dietetician: acesta îți va oferi sfaturi adecvate. chiar îți va ofei meniuri pentru slăbit.

Citește și articolul: Ce trebuie să fac ca să slăbesc?

Pentru a descoperi mai multă informație utilă pentru tine sau dacă vrei să slăbești, abonează-te la noi pe rețelele de socializare:  YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!