Blog Fitnessmama.ro

Cura de slăbire cu lămâie – avantaje și dezavantaje

Cura de slăbire cu lămâie constă în reducerea aportului de calorii și consumul de suc de lămâie în cantități mari zilnic. Se descompune într-o zi de detoxifiere urmată de un program nutrițional zilnic. Cura slăbire cu lămâie ar favoriza pierderea în greutate prin combinarea unei diete echilibrate cu conținut scăzut de calorii și detoxifierea organelor folosind substanțele active conținute în lămâie.

Cum slăbești prin cura de slăbire cu lămâie?

Se spune că sucul de lămâie are beneficii digestive acționând în special asupra ficatului și stomacului. Vitamina C conținută în lămâie permite, de asemenea, o acțiune anti-oxidantă care încetinește îmbătrânirea celulară. Dacă este consumată ca parte a unei diete cu echilibru caloric redus, cura slăbire lămâie va ajuta la detoxifierea organismului și va sprijini pierderea în greutate.

Cum funcționează cura de slăbire cu lămâie?

Dieta cu lămâie nu constă în consumul doar de lămâie. Înseamnă mai degrabă să o integrezi zilnic prin toate mesele și să urmezi în paralel o dietă echilibrată, destul de hipocalorică. Pentru a optimiza efectele lămâii, această dietă recomandă consumul a 4 pahare de limonadă * timp de 24 de ore. Precum și apă nelimitată pentru prima zi de detoxifiere. Ulterior, vom integra o dietă hipocalorică cu toate familiile de alimente.

Cele 7 principii ale curei de slăbire cu lămâie

 1. Bea limonadă în fiecare dimineață când te trezești și multă apă în timpul zilei.
 2. Bucură-te de beneficiile vitaminei C consumând 5 porții de fructe și legume pe zi.
 3. Reglează-ți nivelul de zahăr din sânge, adăugând în mâncare de la 1 până la 2 linguri de suc de lămâie. Consumând proteine ​​la fiecare masă, mâncând la intervale regulate pe tot parcursul zilei, fără a sări peste mese și utilizând carbohidrați complecși (cereale integrale, legume) și fibre.
 4. Mănâncă mai puțin zahăr. Reduce zahărul adăugat în cafea, ceai și cereale, consumând produse mai puțin rafinate precum pâine albă, fursecuri, paste albe și evitând îndulcitorii artificiali.
 5. Uită de produsele „cu conținut scăzut de grăsimi” și concentrează-te asupra alimentelor bogate în grăsimi bune (omega-3 și mononesaturate). Și sărace în grăsimi rele (saturate și trans). Consumă 2 porții de pește pe săptămână, inclusiv o porție de pește gras și consumă. De asemenea, nuci și semințe la fiecare gustare zilnică.
 6. Consumă o mulțime de alimente întregi sau simple, cum ar fi cereale, orez, paste, fructe, legume și leguminoase, cât mai aproape de forma lor naturală.
 7. Aplică regulile unei bune digestii mestecând fiecare mușcătură, mâncând în condiții optime și calme, fără stres, nu mâncând cu 2 ore înainte de culcare sau când ești foarte obosită. Oprind televizorul și exersând de la 5 până la 6 ori pe săptămână 30 de minute de activitate fizică pe zi.

Cât durează cura de slăbire cu lămâie?

Nu există o durată prestabilită pentru urmarea curei de slăbire cu lămâie. Deoarece este mai presus de toate o dietă variată și echilibrată cu adaos de suc de lămâie, nu există contraindicații care să o urmeze pe termen lung. Este foarte posibil să practici dieta cu suc de lămâie timp de câteva săptămâni sau chiar câteva luni. Pentru aceasta, este esențial să menții o dietă diversificată, bogată în substanțe nutritive, în paralel cu consumul de apă cu lămâie. Nimic nu garantează o slăbire rapidă cu lămâie dacă nu ai un regim alimentar echilibrat și sănătos.

Avantaje și dezavantaje ale curei de slăbire cu lămâie

Cura de slăbire cu lămâie

Punctele pozitive ale dietei cu lămâie

 • Pierdere în greutate
 • Aport bun de vitamina C
 • Ajută digestia
 • Ușor de urmat
 • Foarte variat, fără mâncare interzisă
 • Fără deficiențe sau frustrări
 • Risc mic de creștere în greutate
 • Respectă recomandările nutriționale ale PNNS

Punctele negative ale dietei cu suc de lămâie

 • Poate deteriora stomacul în caz de hipersensibilitate la aciditate
 • Efectul de detoxifiere este încă incert
 • Ziua de detoxifiere este foarte scăzută în calorii, nu trebuie prelungită pe termen lung
 • Nu este potrivit pentru probleme renale, vezica biliară, ulcer, gastrită sau alergie la citrice
 • Nu trebuie urmat de copii, vârstnici, gravide sau femei care alăptează

Dieta cu lămâie: cum să nu te îngrași după ce o finisezi?

Creșterea în greutate după cura de slăbire rapidă cu lămâie nu este inevitabilă. De obicei, apare atunci când restricția calorică a fost prea importantă și zilele convenționale de hrană nu au fost suficient de bine construite pentru a acoperi nevoile organismului. Atâta timp cât dieta este echilibrată și oferă organismului tot ceea ce are nevoie, nu există niciun motiv să te îngrași după dietă. Dimpotrivă, cura de slăbire cu lămâie poate fi o modalitate bună de a învăța din nou cum să mănânci sănătos. Dar și de a adopta obiceiuri mai bune care ar trebui menținute chiar și după oprirea perioadei de slăbire cu lămâie.

Dacă ești în căutarea unor antrenamente GRATUITE pentru a face sport acasă Deschide canalul nostru de Youtube!

Citește și articolul: Alimente care slăbesc – care e preferatul tău?

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!