Blog Fitnessmama.ro

De ce oamenii se îngrașă după 40 de ani?

Vârsta nu este întotdeauna tandră cu cifrele noastre. Dar de ce anume? Și este într-adevăr inevitabil? De ce oamenii se îngrașă după 40 de ani? În acest articol îți oferim răspunsul.

Ți-a crescut puțin burta, iar cele câteva kilograme acumulate recent nu vor să te părăsească. Pe scurt, ai trecut de 40 de ani, iar corpul tău tocmai ți l-a semnalat în felul său. Este normal? Da. Și inevitabil? Deloc.

Una dintre cele mai frecvente întrebări este „de ce m-am îngrășat brusc după 40 de ani”.

„Nu mai am parametrii celor 20 de ani ai mei…” Această frază, atât de des auzită, rezonează ca o inevitabilitate. Trebuie doar să deschizi albumele de familie pentru a descoperi că bunica nu este la fel de subțire astăzi ca odinioară sau că unchiul a luat câteva mărimi. Stilul de viață sedentar, viața stresantă și mesele consumate în deplasare sunt adesea vinovații identificați.

Cu vârsta, în jurul a 40 de ani, talia ta începe să se îngroașe. De ce oamenii se îngrașă? Anumite schimbări biologice, dar și ritmurile vieții pot explica apariția acestor kilograme în plus.

Cauzele adăugării în kilograme după 40 de ani

Motivul pentru care ne îngrășăm după 40 de ani nu este numai unul:

  1. Creșterea în greutate în timpul menopauzei

Schimbările hormonale sunt desigur una dintre motive. Îngrășarea la menopauză este caracteristică femeilor. În jurul vârstei de 50 de ani, o femeie intră în faza de pre-menopauză și apoi în menopauză. Această perioadă este asociată cu un dezechilibru hormonal (scăderea secreției de estrogen și progesteron), care schimbă zona de depozitare a grăsimilor. Înainte de această fază, grăsimea se depune pe coapse și fese.

  1. Metabolism bazal inferior

Pe măsură ce îmbătrânim, scăderea masei musculare devine mai pronunțată, rezultând o scădere a metabolismului bazal (energie minimă și incompresibilă de care organismul are nevoie pentru a funcționa corect). Cu cât cifra este mai musculară, cu atât este mai mare metabolismul bazal și cu atât mai multe calorii arde corpul în repaus (mușchii consumă multă energie). Când masa musculară scade, cheltuielile de energie urmează aceeași tendință: în repaus, corpul arde mai puțină energie.

  1. Lipsa activității

Odată cu vârsta și trecerea la pensionare, unii oameni au activitatea fizică redusă. Cu toate acestea, este esențial să rămâi în formă și să păstrezi figura. Activitatea fizică implică cheltuieli energetice semnificative și interesante, nu pentru a câștiga în greutate, ci și pentru bunăstare.

  1. Lipsa de somn

Lipsa de somn este una dintre cauze pentru care oamenii se îngrașă. Nopțile prea scurte pot fi, de asemenea, responsabile pentru creșterea în greutate. Când nu dormi suficient, corpul secretă grelină, acest hormon care stimulează pofta de mâncare. În schimb, corpul produce mai puțină leptină. Pe măsură ce îmbătrânim, unii oameni dorm prost, mai puțin, mai puțin bine. Somnul slab poate contribui la creșterea în greutate.

Cum să antrenezi abdomenul acasă?

Soluția? Mănâncă mai bine, mișcă-te mai mult

Vești bune: indiferent dacă este parțial fiziologic sau nu, această creștere în greutate nu este inevitabilă: Mulți oamnei care au peste 50 de ani au reușit să piardă în greutate. Sunt chiar și cu o vârstă de peste 65 de ani care fac acest lucru. nu este o inevitabilitate.

Obiectivul tău dublu? Păstrează-ți masa musculară și metabolismul. Și pentru asta, nu există niciun secret, trebuie să ții mașina în funcțiune: Încearcă, chiar dacă îți este lene, să mergi în fiecare zi, de exemplu. Și dacă ești pensionar, păstrează ritmul. Trezește-te mai devreme, ia un mic dejun sănătos și ieși. Pe scurt, continuă să te miști.

Ce să fac să nu mă îngraș după 40 de ani? Va trebui să-ți monitorizezi stilul de viață: Somnul și regimu alimentar sunt, de asemenea, foarte importante. Ideea nu este de a compensa, ci de a echilibra: nu înlănțuim meniurile copioase, dar nu omitem nicio masă și promovăm somnul, pentru a nu deranja hormonii însărcinați cu depozitarea și distribuirea grăsimilor. În clubul nostru poți descoperi metode de slăbit eficiente după 40 de ani care îți va îmbunătăți și starea de sănătate. Dacă te înscrii în programul potrivit pentru tine poți înțelege mai bine de ce oamenii se îngrașă după 40 de ani.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie să-l vadă și prietenii tăi!