Blog Fitnessmama.ro

Ghimbir pentru slăbit: cum să-l folosești corect în alimentație

Unele studii spun că ghimbirul poate ajuta la pierderea în greutate. Ghimbirul este în general sigur de utilizat, iar oamenii îl pot include în băuturi și rețete sau îl pot lua ca supliment.

Ghimbirul este o plantă cu flori originară din Asia de Sud-Est. Acesta era folosit cu încredere în medicină pentru a trata inflamaţiile stomacului, stările de greaţă sau chiar diareea.

Oamenii folosesc rădăcina comestibilă a plantei de sute de ani ca condiment culinar și ca remediu pe bază de plante. Oamenii pot folosi rădăcina proaspătă crudă sau pudră uscată. Încă din secolul I, era catalogat o plantă medicinală cu efecte sigure pentru problemele reumatice.

De-a lungul timpului, oamenii de ştiinţă au conchis că ghimbirul este mai mult decât un remediu tradiţional. Ghimbirul este un medicament în chimioterapie, sarcină, artrită reumatoidă, osteoartrită, dureri musculare, digestie, stări de greaţă.

Conţine aproape 500 de compuşi ce aduc beneficii organismului şi 13 efecte de vindecare sau ameliorare.

Foarte important pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales în timpul iernii, ghimbirul este recomandat doar mestecat pentru: inflamaţii ale gâtului, laringită, tuse.

Unele dovezi sugerează că compușii din ghimbir pot avea proprietăți medicinale, inclusiv efecte antioxidante și antiinflamatorii. Acestea pot aduce beneficii organismului în numeroase moduri. Unii oameni cred că ghimbirul poate fi util pentru pierderea în greutate.

Pentru durerile de stomac, îl poţi consuma fie amestecat cu ulei de ricin, fie sub formă de infuzie din ghimbir uscat sau, pur şi simplu, sub formă de pudră amestecată cu rășină.

În cazul unor indigestii şi inapetenţe, mai ales dacă ai făcut un uşor exces culinar la masă, amestecă suc de ghimbir, cu zeamă de lămâie, sare şi consumă amestecul întotdeauna înainte de mese.

Dacă suferi de afecţiuni biliare, amestecă suc de ghimbir cu 7 pahare de lapte, fierbe compoziţia până scade la jumătate; apoi îndulcește cu zahăr, după care te poţi bucura de rezultat, înainte de culcare.

De dimineaţă, amestecul dintre sucul de ghimbir, mango şi zahăr (trecut prin acelaşi proces de fierbere) este mult mai eficace şi ceva mai gustos.

Funcționează pentru pierderea în greutate?

Conform unei revizuiri din 2017, compușii numiți zingeronă și shogaoli din ghimbir pot ajuta la pierderea în greutate. Acești compuși pot fi benefici în procesele corporale complexe care ard și depozitează grăsimile. Numeroasele studii făcute pe bărbați și femei au demonstrat că după administrarea acestuia, persoanele au un apetit mai scăzut.

Este important să reții că nu există multe dovezi care să susțină efectele de scădere în greutate, după administrarea ceaiului de ghimbir. Oamenii de știință trebuie să efectueze mai multe cercetări pentru a investiga în continuare efectele lor.

Însă, oricât ghimbir nu ai consuma, trebuie să fii atentă ce mănânci și să faci sport.

Cum se folosește ghimbirul pentru slăbit

Chiar dacă dovezile științifice care susțin efectele ghimbirului asupra pierderii în greutate sunt puține, autoritățile consideră, în general, că ghimbirul este sigur de inclus în dietă.

Poți adăuga ghimbir proaspăt la rețetele tale sau îl poți folosi pentru a prepara ceai. Poți încerca să combini ghimbirul și lămâia cu ceai verde sau să facă un sos condimentat cu oțet de mere, ulei de măsline și ghimbir proaspăt ras.

Ai grijă de tine și de cei dragi!