Blog Fitnessmama.ro

Exerciții aerobice speciale pentru slăbit

Datorită unor exerciții aerobice speciale pentru slăbit vei avea de câștigat foarte mult. Pe lângă faptul că vei slăbi, te vei simți în formă mereu. Corpul tău creează energie în două moduri de bază: anaerob (fără oxigen) și aerob (cu oxigen), iar fiecare dintre aceste metode va avea un efect diferit asupra corpului tău.

Înțelegerea acestui proces te poate ajuta să arzi calorii și grăsimi și să crești puterea și rezistența.

Citind acest articol în întregime vei învăța o mulțime de lucruri care îți vor îmbunătăți antrenamentele, îți vor face un program adaptat obiectivului tău și vor optimiza progresul.

Cum să să arzi grăsimile cu exerciții aerobice speciale pentru slăbit?

În timpul unui antrenament de intensitate medie, cu intervale lungi, cum ar fi alergarea pe saltea, simți că poți menține această stare de echilibru pentru o perioadă suficient de lungă de timp. Fără a respira din gru, cu o singură rundă de antrenament te lasă fără suflare.

Este important să înțelegem această diferență, pentru că așa pot fi diferențiate antrenamentele aerobe de antrenamentele anaerobe.

Ce este aerobica?

În biologie

La om, metoda principală de extragere a energiei din glucoză este glicoliza, care se găsește în citoplasma celulelor. Poate folosi oxigen (dacă există oxigen), dar poate și fără oxigen (anaerob). Glicoliza trece printr-o serie de etape pentru a oxida glucoza pentru a produce piruvat.

Când faci exerciții musculare, primele minute sunt exerciții aerobice pentru slăbit. Dacă celulele sunt oxigenate corespunzător prin respirație, începe procesul aerob. Daca miscarea musculara este foarte intensa si pentru o perioada indelungata, celulele genereaza energie suplimentara prin cai anaerobe, producand astfel acid lactic.

În sport

Exerciții de aerobică pentru slăbit sunt orice lucru care oferă energia necesară pentru a face exerciții fără a recurge la surse alternative de energie.

Aceste antrenamente folosesc în principal fibre musculare cu contracție lentă, precum și glucoză și acizi grași pe care sistemul anaerob i-a produs deja ca combustibil, ajutând la menținerea activității pentru perioade lungi de timp.

Orice exercițiu de intensitate scăzută până la moderată este considerat aerobic și ajută la arderea grăsimilor. Gândește-te la exerciții de echilibru, cum ar fi mersul pe jos, alergarea, mersul cu bicicleta sau chiar dansul. Nu vei rămâne fără respirație în timpul acestor antrenamente, deoarece corpul tău consumă în mod constant suficient oxigen pentru a te ajuta să exersezi.

Ce este antrenamentul anaerob?

Orice activitate desfășurată la o intensitate suficient de mare încât corpul tău să nu poată furniza energia necesară pentru a o completa cu un simplu aport de oxigen este considerată anaerobă.

Antrenamentele anaerobe folosesc în principal fibre musculare cu contracții rapide care pot funcționa doar pentru o perioadă scurtă de timp fără ajutorul oxigenului suplimentar inhalat.

Fără oxigen, organismul folosește adenozin trifosfat și glucoză în celulele musculare pentru energie. Dar acest proces nu poate dura mai mult de 90 până la 120 de secunde de exerciții de mare intensitate, deoarece mușchii tăi produc mult acid lactic în acest timp.

După aceea, corpul tău ar trebui să înceapă să folosească oxigenul inhalat pentru a descompune glucoza și acizii grași pentru a continua să producă energie și atunci sistemul tău energetic aerob preia controlul.

Anaerobul se practică la intensitate mare și de obicei la intervale scurte de timp multiple.

Pliometria, sprintul și ridicarea greutăților sunt toate considerate exerciții anaerobe: depui efort 100%, dar poți menține acest efort doar pentru o perioadă scurtă de timp.

Majoritatea sporturilor implică explozii anaerobe urmate de perioade de odihnă.

Care este diferența dintre antrenamentul aerobic și cel anaerob?

Aerobic înseamnă „cu aer” și se referă la corpul care produce energie prin utilizarea oxigenului. Acesta este de obicei orice exercițiu care durează mai mult de două minute.

Anaerob înseamnă „fără aer” și se referă la producția de energie de către organism fără oxigen. Acesta este de obicei un exercițiu care se efectuează la o intensitate mai mare.

Exerciții aerobice speciale pentru slăbit sau anaerobie?

Corpul uman are două moduri principale de a genera energie printr-o serie de reacții chimice: metabolismul aerob și anaerob.

Principala diferență dintre cele două este dacă se folosește oxigenul furnizat prin respirație. Evident, aceste stiluri de antrenament sunt destul de diferite. Și ambele sunt la fel de importante pentru un antrenament de fitness bine echilibrat.

În aerobică exerciții pentru slăbit sunt foarte variate și tu le poți alege pe cele care le dorești. Vei avea un program de antrenament eficient datorită acestora.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Ceai de chimen pentru slăbire

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!