Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru abdomen, fese și șolduri

Pentru ca să te poți bucura de imaginea ta și să fii mulțumită de faptul cum arăți este nevoie să ai grijă de tine. Acest lucru presupune mai multe aspecte, iar unul din ele, extem de important, este condiția ta fizică datorată exercițiilor fizice. Ca să bifezi această mulțumire pe lista ta de aspirații, vom discuta în acest articol despre importanța antrenamentelor prin intermediul unor exerciții pentru abdomen, fese și șolduri. De ce anume aceste categorii? Pentru că reprezintă cele mai problematice zone în viziunea multor femei.

Majoritatea femeilor nu sunt perfect mulțumite de faptul cum arată. Dacă e să le întrebăm care zone din corp le deranjează cel mai mult, am primi diverse răspunsuri. Topul acestora ar fi totuți: fesele și șoldurile, abdomenul și pieptul. De ce ele? Pentru că sunt probabil cele mai afectate de activitatea zilnică sau de naștere, proces prin care trec majoritatea femeilor.

Ce fel de exerciții pentru abdomen, fese și șolduri poți face acasă?

Desigur că pentru a antrena grupurile de mușchi pe care le-am enumerat mai sus și pentru a înlătura problemele discutate anterior, poți opta pentru diverse tipuri de exerciții. Ai putea face acasă exerciții pentru abdomen și șolduri. Sau ai putea combina astfel antrenamentele, încât să găsești în ele exerciții pentru fese și picioare. Însă, sfatul nostru este să optezi pentru o variantă mai complexă, adică pentru antrenamente funcționale îndreptate spre întregul corp. De ce? Pentru că prinzi câțiva iepuri dintr-o singură lovitură.

Avantajele antrenamentelor funcționale:

  • Pui accent concomitent pe câteva grupuri de mușchi, iar rezultatul se va răsfrânge concomitent asupra acestora.
  • Economisești timp, pentru că într-un singur antrenament lucrezi tot corpul, nu o zonă separată.
  • Eviți apariția rezultatelor într-un singur loc. De exemplu nu rămâi cu picioare tonifiate și cu abdomen sau brațe lăsate și invers.
  • Arzi mai multe calorii dintr-o singură dată.
  • Atunci când antrenezi tot corpul uniform și armonios, eviți acumularea de tensiune în zonele neglijate.
  • Rezultatele nu se vor lăsa mult așteptate.
  • Nu te plictisești și nu devine o rutină antrenamentul în sine.

Pentru ca să te convingi și singură, te provocăm la un antrenament funcțional. Acesta va include exerciții pentru abdomen și șolduri pentru femei.

Vom pune accent pe toate grupurile de mușchi și vom face doar 3 exerciții pentru început.

Primul exercițiu se numește „fandări prin salt” și presupune sărituri în timpul cărora schimbi picioarele. Începi cu câte 12 repetări pentru fiecare picior.

Al doilea exercițiu se numește „cărțulia” și presupune să-ți aduci picioarele la piept din poziția așezată. Începi du 15 repetări.

Al treilea exercițiu se numește „alergări din poziția de planșă” și presupune să miști picioarele, aducând genunchii spre piept, din poziția de planșă clasică. Începe cu câte 15 repetări pentru fiecare picior.

Deși sunt doar 3 exerciții pentru șolduri și abdomen, care trebuiesc executate în circuit, vei simți cum lucrează mușchii chiar din prima. Acestea au scopul să tonifieze organismul și să te ajute în lupta cu kg în plus.

Vezi cum trebuie să le execuți corect în videoul de mai jos.

Ulterior, poți opta pentru altfel de exerciții, dar care vor urmări același scop. De exemplu, la primul exercițiu ai putea să optezi pentru un alt tip de fandări. La al doilea exercițiu – ai putea să alegi din zecile de exerciții destinate abdomenului ș.a.m.d.

după sărbători

Desigur, un element cheie în procesul de antrenamente este și alimentația.

Nu uita să faci ajustări și la nivelul acesteia și cere sfatul unui nutriționist dacă e cazul. Pentru ca să obții rezultate rapide și să menții sănătatea corpului, trebuie să lucrezi și din exterior, și din interior. Dacă exercițiile vor fi responsabile mai mult de partea exterioară, atunci regimul tău alimentar se va responsabiliza la nivel intern. Aceste 2 lucruri sunt strâns corelate între ele. Tocmai de aceea trebuiesc luate serios în calcul.

Dacă îți dorești mai multe opțiuni de antrenamente, urmărește canalul Școlii Fitness Mama pe youtube. Aici vei descoperi nu doar antrenamente, ci și rețete sănătoase și obiceiuri bune pentru rutina ta zilnică.

Iar dacă îți dorești mai mult, atunci optează pentru abonamentele școlii. Pe lângă antrenamentele zilnice destinate corpului tău și obiectivului pe care îl țintești, vei avea și îndrumările nutriționistului, dar și susținerea întregii comunități!

Încearcă chiar acum! Accesează absolut gratuit sprintul de 5 zile și vei observa rezultate care te vor bucura și te vor motiva să-ți continui transformarea!