Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru abdomenul inferior

Abdomenul nu este întotdeauna ușor de lucrat. Sculptează abdomenul visurilor tale, pentru că împărtășim cu tine cele mai bune exerciții pentru abdomenul inferior acasă.

De ce am probleme să slăbesc abdomenul inferior?

Fiziologic, pierderea burticii nu este mai dificilă decât pierderea coapselor sau a feselor. Îmi pare rău că încalc această concepție greșită, dar este bine să reamintim. Tendința genetică poate juca cu siguranță un rol. Unii vor tinde adauge la burtă, în timp ce pentru alții vor fi fesele. Cu toții avem zona noastră țintă.

De fapt, un abdomen plat este înainte de toate o chestiune multidisciplinară, nu există doar un singur lucru care să funcționeze, nici o rețetă minune. Ce funcționează? Alimentația + creșterea mușchilor + cardio. Nimic nou.

Dacă, în ciuda eforturilor tale grele, nu poți să-ți pierzi abdomenul inferior, atunci poate că răspunsul se află în antrenamentul tău și mai precis în tipul de exerciții pentru abdomenul inferior femei pe care le faci.

Cele mai bune exerciții pentru abdomenul inferior

Planșa este un mare clasic pentru tonifierea curelei abdominale și aplatizarea abdomenului inferior. Daca vrei insa sa schimbi putin fata de scandura traditionala îți recomand foarfeca alternanta si barca, exercitii foarte interesante pentru intarirea muschiului transversal in profunzime. Și mai presus de toate, nu există NUMAI abdomene pentru a lucra abdomenul inferior! Mișcările generale, cum ar fi genuflexiuni, fandari, flotări, sărituri te vor ajuta, de asemenea, să elimini mica geamandură. De asemenea, schimbă antrenamentele și apelează la exerciții de întărire musculară.

De câte ori pe săptămână să faci exerciții еpentru a obține rezultate?

Pentru a vedea primele rezultate, această rutină a abdomenului inferior ar trebui, în mod ideal, să fie practicată de cel puțin două ori pe săptămână, asociată cu alte sesiuni de creștere musculară și cardio prelungit o dată sau de două ori pe săptămână.

De exemplu, poți distribui sesiunile după cum urmează:

  • Luni: 30 min tot corpul + 15 min rutina abdomenului inferior
  • Miercuri: 30 de minute de întărire a feselor de rutină
  • Vineri: 15 minute cardio cu ardere intensă a grăsimilor + 15 minute rutină pentru abdomenul inferior
  • Duminica: 1h alergare sau ciclism

Unele exerciții pentru abdomenul inferior bărbați pot fi practicate și de femei.

În ce cazuri ar trebui să te consulți cu un medic?

Dacă nu reușești să urmezi această rutină, mai ales din cauza unei diastaze a dreptului abdominal, poate fi momentul să consulți un medic specialist. În urma supraponderalității sau a sarcinii, o diastază poate provoca într-adevăr acest aspect proeminent pe abdomenul inferior și poate fi destul de invalidantă în sportul de zi cu zi.

Este important să fie observat cu adevărat de un profesionist pentru a putea acționa în consecință, deoarece acest lucru se poate îmbunătăți complet cu o reabilitare specifică. Și mai presus de toate, poate fi corectată datorită chirurgiei estetice, nu ezita să întrebi dacă îți afectează viața.

Un alt factor de luat în calcul pentru femei: dezechilibrele hormonale. Pentru că da, odată cu apropierea menopauzei și după menopauză, apare o modificare a depozitării grăsimilor. Hormonii feminini favorizează stocarea scăzută (coapsă, fese, genți), dar odată cu menopauză, acești hormoni nu mai sunt produși de organism. Testosteronul devine apoi mai important, femeile se alătură nivelului hormonal al bărbaților ceea ce favorizează depozitarea grăsimii intra abdominale, și anume circumferința taliei. Îngrijorarea este că această grăsime abdominală, numită grăsime viscerală, se blochează în jurul organelor și mușchilor, ceea ce crește semnificativ riscul de boli cardiovasculare. De aceea este cu atât mai important să continui sportul și să mănânci bine după 50 de ani!

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Alimente bogate caloric

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!