Blog Fitnessmama.ro

Alimente bogate caloric

Vrei să elimini acele alimente bogate caloric din farfurie? Iată o listă cu cele de evitat mai întâi.

Când vine vorba de calorii, nu toate alimentele sunt egale. Și dacă vrei să începi o dietă sau doar vrei să elimini cele mai bogate articole din dieta ta, acestea sunt cele pe care trebuie să le uiți mai întâi.

Alimente bogate calorice pe care să le eviți

Grăsimi animale

Alimente bogate caloric

Toate grăsimile și uleiurile au o valoare calorică mare, dar nu toate sunt la fel de nesănătoase. Grăsimile animale sunt cu siguranță primele de evitat atunci când alegi să mănânci mai ușor. Mai ales că se știe că promovează nivelul colesterolului și cresc riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer.

Este important să cunoști despre conținut caloric alimente mai ales atunci când vrei să slăbești.

Seminte oleaginoase

Nucile sunt foarte bogate în calorii. Este nevoie, de exemplu, de 739 kcal pentru nuci pecan, 734 kcal pentru nuci de macadamia sau 698 kcal pentru nuci. Cu toate acestea, doar pentru că sunt bogate în calorii nu înseamnă că ar trebui să le eliminați complet din dietă! Dimpotrivă, nucile sunt pline de virtuți necesare bunei funcționări a organismului tău și sănătății tale, în special cea a creierului. În general, toate fructele uscate sunt recomandate de toate autoritățile sanitare.

Bauturi zaharoase

Ei sunt un hobbyhor pentru multe guverne, deoarece fac ravagii asupra sănătății. Băuturile zaharoase și carbogazoase sunt bogate în calorii, dar și foarte dulci, ceea ce le face bombe nutriționale. Aceștia sunt parțial responsabili pentru epidemia de obezitate care se manifestă în țările dezvoltate și, de asemenea, se crede că sunt responsabili pentru apariția multor tipuri de cancer. Pentru sănătatea ta și a copiilor tăi, preferă apa.

Un aport caloric alimente echilibrat te poate ajuta să te menții în formă mjult mai ușor.

Alimente bogate caloric – Sosurile

Maioneza și béarnaise sunt toate sosuri foarte plăcute de însoțit, dar care nu sunt recomandate dacă doriți să păstrați silueta. Este nevoie de 727 kcal pentru maioneză, 517 kcal pentru pesto sau 496 kcal pentru sosul béarnaise. Pentru a evita aceste calorii, alege sosuri mai ușoare, cum ar fi muștarul (165 kcal) sau versiuni ușoare ale sosurilor preferate. Dar în acest din urmă caz, preferi rețetele de casă cu sosuri industriale ușoare, adesea prea bogate în aditivi.

Ciocolata

Oricare ar fi culoarea ei, ciocolata este bogată în calorii. Este nevoie de 545 kcal pentru ciocolata cu lapte, 551 kcal pentru ciocolata alba si 572 kcal pentru ciocolata neagra. Dacă aceasta este căderea ta, acum este momentul să o schimbi! Cu toate acestea, ciocolata este cunoscută și pentru numeroasele sale beneficii, nu în ultimul rând pentru că ajută la combaterea bolilor de inimă și a declinului cognitiv.

Brânza

Nu toate brânzeturile sunt create egale în ceea ce privește caloriile, dar, în general, sunt unul dintre acele alimente bogate pe care trebuie să le consumi cu moderație. Poate cea mai calorică brânză este parmezanul, care are 441 de calorii. Apoi preferă Emmental, care are 367. Și în orice caz, evită brânzeturile cu conținut scăzut de grăsimi, în care grăsimea a fost înlocuită cu aditivi.

Nu e suficient să cunoști doar despre indice caloric alimente dar și cum să echilibrezi corect mesele tale zi de zi.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Necesar calorii zi de zi

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!