Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru umeri

Se pare că umerii contează! Multe femei evită să-și lucreze umerii. Când aud de exerciții pentru umeri nu sunt mega încântate. Dar uite, aceștia îți pot schimba radical din imagine, spre bine sau chiar invers.
Astăzi îți voi pune la dispoziție un top exerciții pentru umeri care te va da pe spate.

Cele mai bune exerciții pentru umeri femei

Înainte de toate, nu uita de încălzire.
Mai ții minte când erai la ora de sport? Duceai mâinile la umăr apoi făceai mișcări circulare? Ei bine, faci la fel și acum! Câte 10 rotiri înainte și 10 înapoi.  Acum, putem începe.

Flotarile sunt exerciții de bază pentru umeri și nu doar. Ca să ai parte de rezultate, trebuie să stai cu spatele drept. La coborâre e nevoie să inspiri iar la urcare să expiri. Pentru început fă câte poți, dar pe parcurs încearcă să ajungi la aproximativ trei seturi.

Tractiunile – prinde-te cu mâinile de o bară metalică, apoi ridica-ți corpul până când bărbia depășește bara. Revino la poziția inițială. Inspiră la urcare și expira la coborâre. Daca ți se pare un exercițiu greu, roagă antrenorul de la sala de fitness sa te asiste la început sau folosește un elastic de sprijin. Fa câte 2-3 seturi a cate 8 repetări.

Exerciții pentru lățirea umerilor

Ridicările laterale sunt din grupul de exerciții pentru umeri, care lucreaza mai ales deltoizii . Stai cu picioarele depărtate la lățimea umerilor, iar in fiecare mână ține o greutate. Ridică mânile de la nivelul abdomenului, până ajungi cu ele deasupra capului. Încearcă să nu balansezi greutățile,dar să faci mișcări care să pună presiune asupra umerilor.. Ține brațele deasupra capului pentru câteva secunde. Și repetă câte 2-3 seturi, a câte 8 repetări.

Ridicările frontale – sunt la fel ca și cele cu laterale, doar că mâinile le ții în față.

Fandari statice-iei câte o greutate în fiecare mână,îndoi picioarele și te apleci  iar mâinile le depărtezi simultan, paralel cu solul. Faci 10 seturi.

Exerciții pentru umeri kineoterapie

Probabil ai mai auzit despre kineoterapie. Aceasta este o formă de terapie cât și o știință, ce ajută la restabilirea părților corpului mai ales prin mișcare. Dacă ai probleme cu zona umerilor sau spatelui, la îndrumarea medicului, poți practica kineoterapie alături de un specialist. Dar, uite aici ceva exerciții benefice.

Încălzirea e pe prim plan

Ținând mâna pe spătarul unui scaun fă un pas înapoi sau câți sunt necesari pentru ca brațul să fie întins compet.
Cealaltă mână o ții în zona corpului. Fă mișcări semicerculare. Repetă și cu cealaltă mână.

Flotările laterale

Flotările laterale sunt cele mai ușoare. Tot ce trebuie să faci este să te sprijini de perete. În timp ce te lași cu greutatea corpului pe brațe, ridică călcâiele. Nu uita să respire și să expiri.

Ridicarea umerilor

Scopul acestui exercițiu este să ridici umerii cât mai sus posibil. Mâinile la fel trebuie să fie ridicate pe perete. Fă pași în urmă până mâinile rămân complet întinse iar umerii cât mai sus.

Exerciții pentru umeri cu gantere

Culcă-te pe o bancă sau pe o canapea. Orice ai la îndemână. Ridică unul din brațe.Apoi iei gantera și îndrepți brațul în spate. Repetă de aproximativ 10 ori de brat. Fă-o într-un ritm lent.

Exerciții cu bastonul

Picioarele trebuie să fie depărtate la nivelul umerilor. Bastonul îl ții la spate cu ambele mâini. Mișcă brațele din stânga în dreapta întinzându-le cât de mult poți. Poți face acest exercițiu și cu bastonul în față.

Acesta a fost un top exerciții umeri femei. Evident că îți las și un video cu exerciții superbe.

Acum cred că ești pregătită să devii cea mai bună versiune a ta.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie, să-l vadă și un prieten.