Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru un abdomen plat

Exerciții pentru un abdomen plat sunt binevenite în orice anotimp și orice parte a zilei. Un abdomen plat și bine antrenat înseamnă putere și încredere, dar cum să îl obținem când toți din jur spun că banalele abdomene plictisesc.

Exercițiile abdominale sunt cel mai bun mod de a obține un abdomen plat! Sperai într-un mod mai confortabil? Desigur, masajul este în regulă, ceaiurile de plante sunt în regulă, dar este inutil să spui povești: pentru a avea un abdomen plat și tonifiat, trebuie să faci exerciții abdominale și să ai grijă la ce mănânci!

Pentru mulți, abdomenul plat este o cerință estetică și se antrenează doar pentru a-l arăta la plajă. Dar a avea mușchii abdominali tonifiați este, în primul rând, o nevoie legată de sănătatea ta, deoarece acționează ca o centură anatomică naturală care fixează bazinul, stabilizează postura și susține viscerele.

Exerciții fizice pentru un abdomen plat

Exercițiul pendulului

Stai întinsă pe spate, ridică picioarele la 90 de grade, cu spatele plat pe podea și cu brațele întinse. Poți efectua exercițiul cu picioarele întinse (dacă ești antrenată) sau ușor îndoaie picioarele.

pendul

Inspiră și expiră ducând picioarele la dreapta, menținând stomacul contractat spre interior. Reveno la poziția de pornire și repetă aceeași mișcare spre stânga.

Fă 10 repetări la dreapta + 10 la stânga, alternându-le.

Exerciții abdominale: genunchi la piept

Stai întinsă pe podea sau pe covor, picioarele drepte și brațele în spate, inspiră și, expiră, aducând genunchii spre piept și ridicând umerii de la sol, aducând brațele spre genunchi.

crunch

Fă 15 repetări a câte 4 seturi.

Exerciții abdominale: extinderi ale picioarelor

Stai întinsă pe pământ, ridică picioarele la 90 de grade, ținând brațele de-a lungul corpului.

extinderi de picioare

Inspiră și expiră aducând picioarele direct în jos, nu arcui spatele și stai mereu cu abdomenul contractat. Fă 15 repetări a câte 4 seturi.

Exerciții pentru un abdomen plat acasă

Exercițiile de mai sus sunt excelente să le faci acasă, dacă îți achiziționezi un covoraș. Exersând de 2-3 ori pe săptămână vei vedea că abdomenul tău este mai puternic, mai stabil. De asemenea, ai grijă la ce mănânci, pentru a evita balonarea.

Cele mai ușoare exerciții pentru abdomen sunt cele care le poți face cu ușurință și nu îți creează disconfort în zona lombară. Dacă după exerciții încep durerile de spate este bine să consulți un kinetoterapeut sau un ortoped.

Citește și: Dureri de spate exerciții bune de făcut acasă

Exerciții ușoare pentru abdomen pot fi făcute și în parc sau când ieși cu căruciorul afară la plimbare. Nu uita să te hidratezi suficient, să contractezi mușchii abdominali, dar și să inspiri și expiri. Toate acestea îți vor aduce succesul mult dorit. Un abdomen plat și puternic.

Când începi un set de exerciții nu te forța. Începe de la ușor la greu și ai răbdare.