Blog Fitnessmama.ro

Dureri de spate exerciții bune de făcut acasă

Când ai dureri de spate exerciții cele mai eficiente le poți face chiar și în condiții de casă. Efectuarea exercițiilor pentru întărirea spatelui inferior poate ajuta la ameliorarea și prevenirea durerilor de spate. De asemenea, poate întări mușchii abdominali, ai picioarelor și brațelor.

Probabil, la un moment dat te-ai confruntat cu anumite dureri de spate. Să știi că ele sunt o consecință a modului nostru de viață. Există mai mulți factori care duc la dureri de spate, fie zona cervicală sau lombară. Printre ele, cea mai frecventă este poziția incorectă la birou sau ridicarea greutăților rapid și incorect.

Medicul sau kinetoterapeutul îți vor recomanda să faci anumite exerciții pentru dureri spate care ți se potrivesc.

Potrivit cercetătorilor, exercițiile fizice cresc și fluxul de sânge în zona inferioară a spatelui, ceea ce poate reduce rigiditatea și accelera procesul de vindecare.

Dureri de spate exerciții eficiente

Mai jos, îți explic cum să faci 5 exerciții care întăresc partea inferioară a spatelui și te pot ajuta să gestionezi durerile de spate.

Podișorul

Exercițiul acționează gluteus maximus al unei persoane, care este mușchiul mare al feselor. Oamenii angajează acest mușchi atunci când își mișcă șoldurile, mai ales atunci când se apleacă într-o ghemuire.

podisorul

Gluteus maximus este unul dintre cei mai importanți mușchi din corp și menținerea acestuia puternică poate ajuta la susținerea spatelui inferior.

Din poziția culcat pe spate, îndoaie genunchii, așezând talpa piciorului pe podea. Mâinile sunt de-a lungul trunchiului. Ridică fesele de la sol până când corpul formează o linie dreaptă de la umeri la genunchi. Contractează fesierii cu umerii rămași pe podea. Coboară fesele la podea și odihnește-te câteva secunde. Repetă de 15 ori și apoi odihnește-te 1 minut. Fă 3 seturi de 15 repetări.

Rotație a spatelui inferior

Rotația părții inferioare a spatelui poate ajuta la ameliorarea tensiunii din spate și trunchi. De asemenea, lucrează ușor mușchii de bază pentru a îmbunătăți stabilitatea.

Din poziția culcat pe spate, genunchii îndoiți și talpa piciorului lipită de sol. Ținând umerii ferm pe podea, rotește ușor ambii genunchi îndoiți într-o parte. Ține poziția timp de 5-10 secunde. Revino la poziția de pornire. Efectuează aceeași mișcare și în cealaltă parte. Repetă de 2-3 ori pe fiecare parte.

Cat stretches

Întinderea precum o pisică poate ajuta la alungirea spatelui, la întărirea și ușurarea tensiunii musculare.

Din poziția patrupedă, arcuiește spatele, trăgând abdomenul în sus spre coloana vertebrală. Relaxează încet mușchii și coboară abdomenul spre podea. Revino la poziția de pornire. Fă 3 seturi a câte 15 repetări.

Dureri de spate exerciții – extinderea spatelui

O persoană are nevoie de extensori puternici pentru a menține o postură bună. Acești mușchi trec de-a lungul ambelor părți ale coloanei vertebrale. Extensorii slabi ai spatelui pot reduce sprijinul coloanei vertebrale și pelviene, dar efectuarea acestui exercițiu te poate ajuta.

Din poziția culcat pe burtă, întinde ambele brațe în fața corpului, ținând picioarele întinse și plate pe pământ. Ridică atât mâinile cât și picioarele, menține poziția 2 secunde, revino. Repetă de 10 ori, a câte 3 seturi.

Pentru exerciții dureri spate nu ai nevoie de accesorii sofisticate, este de ajuns un covoraș, muzică bună și dispoziție. Astfel și durerile de spate se vor diminua pas cu pas.

Oricine se confruntă cu dureri lombare severe sau care nu dispar cu întinderi ușoare și exerciții fizice ar trebui să facă o programare la un medic.

Efectuarea exercițiilor pentru a lucra mușchii de bază poate preveni rănirea, crește stabilitatea și îmbunătățește flexibilitatea. Persoanele cu dureri de spate ar trebui, de asemenea, să acorde atenție poziției lor generale și modului în care transportă obiecte grele pentru a identifica mișcările care pot fi responsabile.

Citește și – Exerciții pentru abdomen și fese