Blog Fitnessmama.ro

Exerciții de slăbit pentru abdomen – cele mai eficiente

Pentru ca să avem o talie subțire și frumoasă, nu e nevoie de mult studiu și descoperiri, trebuie să știm ce fel de exerciții de slăbit pentru abdomen să facem și ce regim alimentar să respectăm. Care sunt cele mai potrivite și eficiente exerciții care să aducă rezultate? Discutăm în articolul ce urmează!

Ce soluții avem pentru a slăbi la abdomen?

Indiferent de anotimp, fiecare din noi se visează având un corp frumos sculptat. Iar abdomenul reprezintă una din zonele cele mai problematice pentru majoritatea femeilor. Dacă am face o listă a zonelor asupra cărora trebuie să lucrăm, abdomenul, împreună cu fesierii, ar ocupa cu siguranță primele 2 locuri de frunte. Îndeosebi problema devine mai acută după naștere. Atunci când burta unei femei pierde din elasticitate și nu revine (sau revine greu și foarte încet) la formele de odinioară.

Pentru ca să ajutăm organismul nostru atât pe dimensiunea luptei cu greutatea în plus, cât și pe cea a unui abdomen ca la carte, putem apela la câteva soluții. Putem merge pe mâna unui chirurg. Dar asta va fi în primul rând costisitor, apoi nu neapărat sănătos și nu neapărat sigur, pentru că nu rezolvă în sine problema. Sau, putem opta pentru o soluție mai sigură, mai sănătoasă și efectul căreia se va menține în timp. Asta presupune să facem sport și să respectăm un regim alimentar sănătos. Exact aici își fac apariția câteva exerciții pentru slăbit abdomenul.

Sfaturi înainte de a face exerciții de slăbit pentru abdomen

Ca să ne atingem scopul, cel de a slăbi și de acontura un abdomen frumos, trebuie să bifăm câteva lucruri. În primul rând trebuie să descoperim antrenamentele care vor lucra corect grupurile de mușchi care ne interesează. Apoi, trebuie să repetăm regulat setul de exerciții de slăbit ca abdomenul nostru să înceapă să piardă din cm. Desigur, vom alterna între antrenamente și vom pune accent și pe alte zone ale corpului. Pentru că nu putem sculpta un corp de sus până jos atâta timp cât punem prioritate pe o singură zonă. Așadar, nu le neglijăm pe celelalte. Cu timpul, putem să mărim intensitatea exercițiilor și să creștem rezistența față de acestea.

Tot aici, dacă ești la început de cale, dar vrei să faci o legătură frumoasă între exerciții de slăbit și abdomen și să obții într-adevăr rezultate vizibile, te sfătuim să apelezi la un instructor fitness. Acesta te va ghida de la bun început și te va ajuta să faci corect exercițiile. Va urmări tehnica de executare și respirația ta pe parcursul antrenamentului. Când acesta se va convinge că faci totul corect, vei fi capabilă să te descurci pe cont propriu cu orice sarcină propusă.

Vreau un abdomen plat, ce exerciții de slăbit să fac?

Acum că partea teoretică a fost înțeleasă, putem trece cu inima împăcată și la cea practică. Există o sumedenie de exerciții care să te ajute să obții un abdomen frumos. Câteva cele mai eficiente, am încercat să le adunăm într-un singur antrenament. Sunt 5 exerciții în total și pot fi efectuate oricând și oriunde. Poți să le faci acasă, la birou, în aer liber etc. Iar ca să le asociezi cu ceva ușor de reținut, poartă denumiri simple și clare: abdomene complete, foarfeca, cărțulia, încrucișările și planșa clasică! Urmărește în video-ul de mai jos cum să le faci corect și fii atentă la indicațiile antrenorului. Repetând acest antrenament zilnic, vei obține un abdomen subțire, plat și tonifiat mult mai repede decât îți poți imagina!

Alte sfaturi de respectat, pe lângă cele câteva exerciții de slăbit pentru abdomen

Desigur că sportul fără o alimentație corectă nu te va apropia de rezultatele scontate. Odată ce ai decis că vrei să scapi de burtică, nu este suficient să lucrezi doar pe dimensiunea mușchilor și cea a aspectului exterior. Este foarte important să schimbi și rutina zilnică în ceea ce privește alimentația ta și obiceiurile acesteia. În primul rând exclude alimentele nesănătoase, grăsimile, dulciurile, băuturile carbogazoase și mâncarea semi-preparată. Apoi, introdu cât mai multe fibre, minerale și vitamine, fructe și legume în mesele tale zilnice. Hidratează-te și bea cât mai multă apă. Și, dacă e nevoie, apelează la un nutriționist ca să te ajute să nu exagerezi în materie de calorii consumate.

Respectând aceste 2 lucruri: sportul prin activitate fizică dozată și corectă, dar și alimentația sănătoasă, vei obține rezultate îmbucurătoare într-un timp relativ scurt.

Nu-ți fie frică să începi. Primul pas poate părea dificil, provocator, însă dincolo de el, întregul proces îți va aduce plăcere. Exact pentru ca acest proces să devină o rutină plăcută din viața ta, la Fitness Mama găsești un întreg program de exerciții de slăbit la nivel de burtică: Abdomen Plat. În doar 21 de zile, vei face exerciții speciale și vei respecta un regim alimentar individual. La final, vei observa o schimbare considerabilă la nivel de abdomen. Iar de aici până la un nou capitol din viața ta, cu un corp tonifiat și o siluetă cum nu ai visat niciodată, nu este decât un singur pas!

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l mai departe!