Blog Fitnessmama.ro

Exercițiile care te ajută să ai un spate sănătos

O postură corectă înseamnă statul la calculator pe un scaun confortabil și într-o poziție adecvată, plimbările în aer liber, alegerea încălțămintei corecte, alegerea unei perne ortopedice, un regim alimentar echilibrat, dar și efectuarea exercițiilor pentru spate. Dacă încă ai și câteva kilograme în plus, atunci exercițiile de slăbit pentru spate, pe care ți le-am pregătit îți vor fi de mare ajutor.

Genetica, dieta și factorii de stil de viață joacă un rol important, atunci când corpul tău stochează grăsimi pe o anumită porțiune a corpului. În majoritatea mișcărilor de zi cu zi, prea puțin implicăm mușchii spatelui, însă de ei depinde să avem un spate sănătos și fără dureri. Câteva exerciții de bază pentru spate te-ar putea ajuta în acest sens. Însă ideea „slăbirii pe o anumită zonă” de pe corp cu anumite exerciții este un mit. Este necesar să pierzi din grăsimea totală pentru a pierde grăsimea din spate, însă trebuie să te axezi și pe exerciții pentru grăsimea de pe spate, pe care să le faci mai des.

O combinație între o dietă sănătoasă, un deficit de calorii și o rutină de antrenament care se concentrează intenționat asupra spatelui inferior și superior poate lucra împreună pentru a face spatele mai puternic.

Cum să scapi de grăsimea din spate

Pentru a scăpa de depunerile de grăsime de pe spate, va trebui să începi prin crearea unui deficit caloric. Asta înseamnă că va trebui să arzi mai multe calorii decât consumi.

În plus, îți poți tonifia mușchii spatelui dacă introduci în rutina zilnică exercițiile de bază pentru spate, care să vizeze mușchii din spatele superior și inferior.

Dieta pentru a scăpa de grăsimea din spate

Consumul unei diete bogate în fibre și cu conținut scăzut de sodiu te poate ajuta să dai jos câteva kilograme de grăsime. Include în dieta ta avocado, oua fierte tari, verdeață cu frunze, broccoli și conopidă, somon și ton, piept de pui slab.

Exerciții de slăbit și tonifiere pentru spate

Aceste exerciții vizează mușchii spatelui inferior și posterior, inclusiv oblicii și extensorii. Exercițiile se pot face acasă sau la sală, cu un echipament minim necesar.

1.Luntrea cu ridicarea mâinilor

Din poziția culcat pe abdomen, mâinile și picioarele extinse, ridicăm doar brațele. Expir la ridicare, inspir la așezare. Lucrează partea superioară a spatelui. Efectuăm exercițiul timp de un minut sau 20 de repetări, 4 seturi.

2.Luntrea cu ridicarea picioarelor

Din poziția culcat pe abdomen, mâinile flexate în față, picioarele extinse, ridicăm doar picioarele. Expir la ridicare, inspir la așezare. Efectuăm exercițiul timp de un minut sau 20 de repetări, 4 seturi.

3.Luntrea încrucișată

Din poziția culcat pe abdomen, mâinile și picioarele extinse, ridicăm o mână și un picior pe diagonală, apoi schimbăm. Mâna stângă, piciorul drept, mâna dreaptă piciorul stâng. Expir la ridicare, inspir la așezare. Lucrează și partea superioară și cea inferioară a spatelui. Efectuăm exercițiul timp de un minut sau 20 de repetări, 4 seturi.

Aceste exerciții sunt eficiente și în cazul durerilor de spate. Le puteți face cam o dată pe săptămână în condiții de casă. Exercițiile pentru durerile de spate îți vor ameliora durerile și tu te vei simți mai bine.

Mai multe exerciții pentru spate poți vedea dacă te abonezi la canalul de youtube Fitness mama.