Blog Fitnessmama.ro

Exerciții fitness acasă pentru slăbit

Să slăbești și să tonifiezi corpul acasă, fără echipament special, este posibil! Găsește în acest articol cele mai bune exerciții fitness acasă pentru slăbit și a întări mușchii din cap până în picioare.

Brațe, abdomene, coapse, gambe, fese… Antrenorul nostru îți oferă acasă un mic program sportiv special, pentru a tonifia corpul, fără echipament! În program: genuflexiuni, burpee, fandări alternate sau chiar ridicarea trunchiului, care se executa sub forma de circuit. Cat mai regulat pentru a obtine rapid rezultate pe silueta!

Ce exerciții fitness acasă pentru slăbit să faci?

Nu este nevoie să ai echipament sau acces la sală pentru a slăbi! Anumite exerciții de creștere a mușchilor combinate cu exerciții cardio te pot ajuta să slăbești și să tonifiezi silueta. Fără a te deplasa din camera de zi. Aceste exerciții fitness pentru slăbit sunt exerciții de întărire, cum ar fi planșa frontală sau planșa laterală, de exemplu, și vor ajuta la întărirea părții superioare a corpului. În timp ce mai multe exerciții cardio, cum ar fi burpees sau jump squats, vor solicita eficient coapsele și fesieri. Pentru un rezultat armonios, nu uita să variezi exercițiile și intensitatea mișcărilor.

Pe lângă această mică rutină de fitness, recomandăm cu tărie practica yoga. Idealul? Combină între sesiuni de vinyasa, yoga dinamică care îți permite să lucrezi asupra mobilității și îmbrăcămintei și sesiuni de yin yoga. Care invită la relaxare, eliberare și îmbunătățirea respirației.

Cele 3 exerciții fitness acasă pentru slăbit

Genuflexiuni

 • În picioare, depărtează picioarele la lățimea umerilor.
 • Deschide ușor picioarele spre exterior.
 • Degetele în fața bustului.
 • Coboară fesierii în jos, împingând ușor înapoi. Odată jos, coapsele ar trebui să fie paralele cu podeaua.
 • Îndreaptă-te îndreptând picioarele, pentru a coborî din nou…

Beneficiile acestui exercițiu: acest celebru exercițiu de creștere a mușchilor permite ca atât coapsele, cât și fesierii să fie lucrate eficient.

Flotări

 • Pe saltea sau direct pe podea, întinde-te pe burtă.
 • Pune mâinile aproape la nivelul umerilor (puțin înainte).
 • Picioarele sunt drepte și se pun în vârful picioarelor (sau genunchi dacă abia ești la început).
 • Ridică-ți bustul spre tavan întinzându-ți brațele, amintindu-ți să-ți contractezi abdomenul.
 • Coboară trunchiul la podea, controlând coborârea în timp ce încă strângi abdomenul.

Beneficiile acestui exercițiu: efectuate pe picioare sau genunchi (pentru a începe), flotările solicită tricepsul, umerii și pieptul, pentru un lucru țintit pe bust.

Fandări alternative

 • În picioare, depărtează picioarele la lățimea șoldurilor și pune mâinile pe șolduri.
 • Cu piciorul drept, fă un pas înainte și, în același impuls, îndoaie acel picior și coboară genunchiul stâng până la pământ.
 • Asigură-te că piciorul și genunchiul piciorului din față sunt aliniate.
 • Indreaptă-te, pentru a reveni in pozitia initiala si fă aceeasi miscare, de data aceasta punand piciorul stang in fata si genunchiul drept spre sol in spatele vostru.
 • Reține că poți începe și cu fandarea spatelui dacă ești începător (fă un pas înapoi și coboară genunchiul din spate la pământ în același mod).

Beneficiile acestui exercițiu: efectuate înapoi sau înainte (pentru niveluri mai avansate), fandarile alternante te ajuta la tonifierea coapselor și fesierilor.

Mai multe exerciții de fitness pentru slăbit vei descoperi în video-ul ce urmează.

Exerciții fitness acasă pentru slăbit: sfatul antrenorului pentru a începe

 1. Nu lucra asupra durerii: dacă este durere undeva, este pentru că mișcarea nu este făcută corect.
 2. Daca te hotarasti sa faci cursuri online, da preferinta sesiunilor video, cu putini participanti, mai ales daca esti incepator, pentru a putea fi corectat.
 3. Evita sa faci exercitii dificile pe care nu le cunosti, fara a fi insotit de un antrenor. Începe cu ceea ce poți face.
 4. Nu incerca sa faci sesiuni intense in fiecare zi, in schimb alterneaza cu cateva exercitii timp de 30 de minute, apoi o sedinta de yoga a doua zi de exemplu.
 5. Ieși afară pentru a face cât mai curând activitate fizică: mers rapid, ciclism, alergare, fără a căuta neapărat intensitatea, dar pentru a evita un stil de viață sedentar.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Regim alimentar slăbire – particularități

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!