Blog Fitnessmama.ro

Cura de slăbire cu apă: beneficii și reguli de respectat

Printre zecile și sutele de metode de a scăpa de kilogramele în plus se regăsește și cura de slăbire cu apă. La o scurtă analiză, aceasta promite să topească câteva kg chiar din primele zile. La o analiză mai profundă, însă, aceasta presupune și un set de reguli care trebuiesc neapărat luate în calcul, dacă optăm pentru acest tip de dietă. Care sunt acestea și ce beneficii oferă cura de slăbire rapidă cu apa? Descifrăm în articolul care urmează.

Ce presupune cura de slăbire cu apă?

Contrar primei impresii – că apa în cura de slăbire ocupă toate cele 100 de procente din dietă, aceasta de fapt presupune cu totul altceva. Nu trebuie să bei doar apă, să nu mănânci deloc și să înfometezi. Această cură presupune doar să mărești considerabil aportul de apă și să respecți cantitatea pe care trebuie să o consumi în fiecare zi.

Ce legătură există între apă și procesul de slăbire? Una foarte evidentă și foarte strânsă. În primul rând, lipsa de apă în organism contribuie la creșterea depunerilor de grăsime. Acest lucru se explică prin faptul că, în lipsa apei, rinichii nu mai funcționează corespunzător. Prin urmare, o bună parte din responsabilitatea acestora va cădea pe umerii ficatului. Ficatul este ocupat cu transformarea grăsimii în energie. Iar odată ce acesta primește și funcția rinichilor, el nu mai face față sarcinii de a prelucra grăsimile. Procesul se încheie cu faptul că grăsimile, rămase fără supraveghere, se depun sub formă de centimetri și kilograme în plus.

Apropo, în lipsa consumului corespunzător de apă, nici alte diete nu funcționează cum trebuie și nu aduc rezultatele promise.

Ce beneficii are apa pentru organism?

În general, apa este foarte importantă pentru organismul nostru. Corpul uman este alcătuit în mare parte din apă. Mai mult ca atât, apa reprezintă cam 80% din sânge, 75% din mușchi, aproape 90% din creier. Și dacă fără hrană o persoană  poate supraviețui câteva săptămâni, atunci fără apă nu va supraviețui doar decât câteva zile. Rolul apei în diverse procese interne a fost nu o singură dată demonstrat de-a lungul timpului. Cu toate acestea, vom pune accent pe câteva din beneficii:

 • Datorită consumului de apă, se îmbunătățește digestia și scade probabilitatea constipațiilor;
 • Apa grăbește apariția senzației de sațietate, ceea ce ajută suficient în alte diete și nu permite consumul în exces al alimentelor;
 • Apa sporește eficiența efortului și antrenamentului fizic, ceea ce duce la arderea mai eficientă și mai rapidă a caloriilor;
 • Apa oferă pielii un aspect mai ferm, mai tânăr, mai luminos, ceea ce e foarte important în procesul de slăbire, când kilogramele pleacă, iar pielea trebuie să se retragă frumos înapoi;
 • Cura de slăbire cu apă presupune că, cu cât mai multă apă bei, cu atât mai multă apă iese din organism, adică scade probabilitatea retenției de apă.

Reguli de respectat în cura de slăbire cu apă

Poți să obții slăbire rapidă cu apă doar în cazul în care respecți anumite reguli. Desigur că mai întâi ar fi binevenită o consultație la medicul specialist, dar în mare parte, următoarele lucruri trebuie efectuate zilnic:

 1. Dimineața, înainte de micul dejun, bei un pahar mare de apă, în care, apropo, poți stoarce și jumătate de lămâie. Cura de slăbire cu apă și lămâie are și ea beneficiile ei – de exemplu, ajută la eliminarea toxinelor din organism.
 2. Înainte de fiecare masă, pe parcursul zilei, este indicat să bei circa 200 ml de apă.
 3. Și înainte de culcare trebuie să bei un pahar de apă, fără grabă.
 4. Apa, apropo, trebuie să nu fie nici prea fierbinte, nici prea rece.
 5. Pe parcursul zilei, din nou, bei cât mai mult și cât mai des apă. Se exclude consumul băuturilor alcoolice, de sucuri acidulate și chiar de cafea. În același timp se permite consumul ceaiului verde și al limonadelor, fără zahăr, pe bază de lămâie sau alte citrice. Așa cum am scris și anterior, cura de slăbire cu lămâie și apă își are avantajele ei.
 6. Pe lângă apă, se recomandă de adăugat cât mai des în regimul zilnic supele ușoare. Acestea de asemenea ajută în lupta cu kilogramele în plus.
 7. Și desigur, este nevoie de cât mai multă mișcare și de efort fizic dozat în fiecare zi.

Concluzie

Prin urmare, dacă vrei să slăbești rapid și sănătos, nu trebuie să schimbi rutina ta la 180 de grade dintr-o dată. Este suficient să mănânci corect și echilibrat, să faci sport și să te hidratezi suficient. Respectând aceste reguli și sfaturi, cura slăbire cu apă îți va deveni un bun aliat în topirea grăsimilor și te va ajuta să slăbești frumos, obținând rezultatele la care visezi.

Ar putea să-ți placă și: Importanța apei și doza zilnic recomandată de apă

Un comentariu la „Cura de slăbire cu apă: beneficii și reguli de respectat”

Comentariile sunt închise.