Blog Fitnessmama.ro

Fructe slabe în calorii pentru regim

Fructe slabe în calorii sunt cele care te ajută să te menții în formă chiar dacă ești la regim. Dacă toate fructele (și legumele) sunt bune pentru sănătate, datorită bogăției lor în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți, nu este întotdeauna ușor să faci cele mai bune alegeri pentru alimentație. Și, din păcate, nivelul de calorii nu este scris pe fruct! Iată selecția fructelor cu cele mai puține calorii și câteva sfaturi pentru a te ajuta să profiți de toate virtuțile lor.

Top 15 fructe slabe în calorii

Fiecare fruct conține propriile sale calități nutriționale, motiv pentru care este important să variezi consumul de fructe (și legume!). Favorizând întotdeauna fructele de sezon pentru a profita la maximum de beneficiile lor pentru sănătate. Dar, deoarece toate fructele nu sunt egale în ceea ce privește aportul caloric, iată selecția celor 15 fructe cel mai puțin calorice:

  1. Pepene verde: 30 kcal / 100 g

Compus din 92% apă, pepenele verde este unul dintre fructele cu cele mai puține calorii, deși aroma sa este uneori foarte dulce. Este bogat în magneziu, cupru, vitamine A, B5 și B6. Dacă este tăiat, asigură-te că consumi pepene verde în termen de 4 zile pentru a beneficia de virtuțile licopenului său, faimosul său antioxidant, prezent și el în roșii. Pepenele verde este ideal pentru mese slabe în calorii.

  1. Căpșuni: 33 kcal / 100 g

Bogate în compuși fenolici, căpșunile sunt fructe cu o putere antioxidantă foarte mare și se spune că au un efect protector împotriva cancerului. Capacitatea antioxidantă a căpșunilor este, de asemenea, foarte interesantă atunci când este consumată sub formă de gem. Deci, optează pentru un gem de căpșuni de calitate, de preferință 100% fructe, pentru micul dejun!

  1. Coacăze: 33 kcal / 100 g

Coacăza este un fruct care conține o cantitate interesantă de potasiu, antioxidanți și vitamina C. Este, de asemenea, bogat în pectină, o fibră care ar avea multe beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea nivelului de colesterol din sânge.

  1. Fructe slabe în calorii – Zmeură: 35 kcal / 100 g

Fructe slabe în calorii

Bogată în vitamine C, zmeura are o putere antioxidantă foarte mare. Pe de altă parte, pentru a profita de beneficiile lor, evită înghețarea lor, deoarece temperaturile foarte scăzute dăunează atât vitaminelor, cât și antioxidanților săi.

  1. Pepene galben: 35 kcal / 100 g

Compus din 90% apă, pepenele galben este deosebit de răcoritor. Păstrează-l la frigider, întreg (mai degrabă decât tăiat): va pierde mult mai puțin din proprietățile sale nutritive. Pepenele galben, ca și cel verde este unul din cele mai bune preparate slabe în calorii.

  1. Grapefruit (pomelo): 35 kcal / 100 g

Grapefruitul este un fruct care conține o cantitate excepțională de vitamina C și antioxidanți cu multiple beneficii pentru sănătate, în special cu privire la riscurile de cancer și boli cardiovasculare. Pentru a profita la maximum de proprietățile antioxidante ale acestui fruct, alege de preferință grapefruit roz sau, mai bine spus, roșu!

  1. Portocala: 40 kcal / 100 g

Portocala este renumită pentru conținutul său excepțional de vitamina C. Portocalele sunt consumate cel mai bine ca fructe proaspete întregi sau ca suc de casă. Dar dacă optezi pentru un suc industrial de fructe (suc 100% pur, fără zaharuri adăugate), consumă-l cu 3 până la 4 săptămâni înainte de data de expirare scrisă pe ambalaj pentru a beneficia de virtuțile sale.

  1. Caise: 44 kcal / 100 g

Bogate în fibre, antioxidanți și vitamina A, caisele trebuie consumate în combinație cu grăsimi (bune!). Acest lucru se datorează faptului că carotenoizii, inclusiv beta-carotenul care îi conferă culoarea portocalie, sunt mai bine absorbiți în organism atunci când o cantitate mică de grăsime este consumată în același timp. Idealul: mâncați fructe oleaginoase (migdale, nuci, alune etc.) în același timp cu caisele voastre!

Concluzii despre fructe slabe în calorii

Acestea au fost o parte din produse slabe în calorii descrise. Îți recomandăm să le consumi moderat împreunuă cu o alimentație sănătoasă și sport regulat.

Citește și articolul: Ceai verde în cura de slăbire – toate beneficiile

Pentru a descoperi mai multă informație utilă pentru tine sau dacă vrei să slăbești, abonează-te la noi pe rețelele de socializare:  YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!