Blog Fitnessmama.ro

Ceai verde în cura de slăbire – toate beneficiile

Cântarul arată câteva kilograme în plus? De ce nu combini ceai verde în cura de slăbire cu un program de antrenament? Este combinația ideală pentru a-ți recâștiga greutatea sănătoasă.

Frunzele de ceai verde, spre deosebire de ceaiul negru, nu suferă fermentare după cules. Acest lucru ajută la păstrarea conținutului de catechine (antioxidanți din familia flavonoidelor) conținut în frunze. O ceașcă de ceai verde are de două ori mai multe beneficii decât o ceașcă de ceai negru. Pe lângă rolul lor benefic asupra celulelor corpului, catechinele din ceaiul verde sunt implicate și în reglarea greutății. Astfel, putem argumenta că ceaiul verde este cu adevărat un „ceai verde care slăbește”!

Ceai verde în cura de slăbire: o băutură garantată de 0 calorii

Ceaiul verde nu conține calorii, deci nu are nicio influență asupra echilibrului energetic al organismului dacă este consumat fără adaos de zahăr.

Prin urmare, îl poți consuma în mod regulat în diferite momente ale zilei și îl poți alege în detrimentul băuturilor răcoritoare sau altor băuturi cu zahăr. Cura de slăbire ceai verde nu înseamnă să bei doar ceai. Dar în primul rând o alimentație sănătoasă.

Dar asta explică doar faptul că ceaiul verde nu îngrașă și nu faptul că ajută la pierderea kilogramelor în plus.

Ceai verde în cura de slăbire ajută? Da!

Ca o întărire, un alt ingredient activ din ceaiul verde intervine pentru a ajuta la controlul kilogramelor: cofeina. Crește reacțiile de ardere a grăsimilor din organism. O frunză de ceai verde deshidratat conține 4% de cofeină. Unele persoane aleg să urmeze o cură de slăbire cu ceai verde fără a cunoaște foarte multe despre beneficiile și dezavantajele acestui tip de ceai.

Ceaiul verde face abdomenul plat

Nivelul ridicat de catechine, inclusiv epigallo-catehină-galat (sau „EGCG”), în ceaiul verde acționează asupra distribuției grăsimii corporale. Mai precis, scade grăsimea viscerală, grăsimea din jurul abdomenului. Pentru a recâștiga o talie de clepsidră, nu este nimic mai bun!

Ceaiul verde ajută la cheltuielile energetice

Efectul de ardere a grăsimilor a ceaiului verde este asociat cu o creștere a termogenezei, adică a producției de căldură de către organism datorită acțiunii catechinelor. Astfel crește metabolismul și ajută la pierderea de calorii și, prin urmare, pierderea în greutate! Cu toate acestea, a bea o cană din când în când nu este suficient. Lucrul ideal pentru ca ingredientele active „slăbitoare” să funcționeze este să bei zilnic trei căni de ceai verde. Cura de slăbire cu ceai verde și lămâie poate avea influență pozitivă asupra organismului dacă ai o alimentație sănătoasă ți practici sport regulat.

Ceaiul verde acționează asupra eliminării

Ceaiul verde are un efect ușor drenant din cauza cofeinei. Această moleculă are o acțiune dublă în rinichi: crește reabsorbția de sodiu (sare) și stimulează filtrarea renală. Rezultatul? Eliminarea crescută a apei și a toxinelor din rinichi. Pe scurt, ne dezumflăm mai ușor!

Ceaiul verde este un bun aliat anti-gustări!

Când reduci porțiile, uneori ai pofte bruște de gustare. Soluția pentru a rezista: bea o ceașcă de ceai verde. Să calmezi foamea fără să iei calorii, este magie!

Ceai verde în cura de slăbire are un efect vital

Un pic mai puțin neînsemnat, efectul cel mai important al ceaiului verde se simte atunci când urmezi o alimentație sănătoasă, pentru a evita atacurile de oboseală. Acest lucru se datorează prezenței teaninei, un aminoacid care asigură bunăstare și relaxare și reduce senzația de oboseală.

O acțiune pozitivă asupra anumitor dezechilibre la originea creșterii în greutate

Creșterea în greutate poate fi cauzată de un dezechilibru în flora intestinală sau de prezența unei ciuperci, care poate provoca pofte puternice de zaharuri sau amidon.

Dezvoltarea excesivă a acestor ciuperci, care necesită cantități mari de zaharuri, declanșează aceste dorințe excesive și, prin urmare, creșterea în greutate.

Consumul regulat de ceai verde are puterea de a regla și curăța flora intestinală și, prin urmare, de a preveni dezvoltarea ciupercilor. Pe lângă cura de slăbire cu ceai verde, există și cura de slăbire cu fasole verde sau alte alimente. Dar asta nu garantează un rezultat pozitiv, fără a face sport.

Un alt factor în creșterea în greutate poate fi, de asemenea, sindromul hiperestrogen. Acest dezechilibru hormonal duce la o creștere a trigliceridelor din celulele adipoase.

Acest dezechilibru poate duce apoi la exces de țesut gras, ceea ce face foarte dificilă pierderea în greutate.

Pe scurt: Ceai verde în cura de slăbire te face cu adevărat să slăbești?

Ceaiul verde ajută la creșterea metabolismului bazal și, prin urmare, are ca rezultat, în general, un abdomen mai plat și o siluetă mai subțire. Ideal pentru a slăbi rapid!

Cu toate acestea, dacă dorești să pierzi câteva kilograme în plus, trebuie să știi că ceaiul verde nu este în sine un aliment de slăbit, ci acționează ca un accelerator al metabolismului și stimulează sistemul digestiv.

Ceaiul verde funcționează cel mai bine cu o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate.

Aceasta este ceea ce face posibilă atingerea și menținerea greutății ideale.

Citește și articolul: Calorii pâine albă – regim alimentar de slăbire

Pentru a descoperi mai multă informație utilă pentru tine sau dacă vrei să slăbești, abonează-te la noi pe rețelele de socializare:  YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!