Blog Fitnessmama.ro

Genuflexiuni – calorii arse în timpul exercițiului

Astfel de exerciții, cum ar fi genuflexiunile, pot fi considerate pe bună dreptate eficiente pentru pierderea în greutate. În timp ce faci genuflexiuni calorii sunt arse foarte multe și nu doar, ci și se îmbunătățește aspectul corpului, lucrează mușchii fesieri și coapsele iar pielea devine mai puțin moale.

Câte calorii sunt arse în timpul genuflexiunilor? Aceasta este o întrebare la care este ușor de răspuns, trebuie doar să cunoști parametrii de greutate ai corpului și ritmul la care conduce acest antrenament.

Beneficiile genuflexiunilor

Când vorbim despre genuflexiuni beneficii numeroase putem identifica. S-ar putea să ți se pară ciudat, dar genuflexiunile sunt exerciții excelente pentru întărirea genunchilor, abdomenului, spatelui, precum și a picioarelor și șoldurilor.

Printre toate exercițiile posibile, există unele care sunt mai interesante decât altele. Genuflexiunile, de exemplu.

Au într-adevăr multe efecte asupra corpului și îți permit să ai o siluetă mai frumoasă.

După cum știi, genuflexiunile sunt unul dintre exercițiile de bază care pot fi găsite în orice tip de antrenament de forță.

Sunt folosite pentru a lucra direct mușchii coapselor, șoldurilor și feselor și pentru a întări oasele, ligamentele și tendoanele picioarelor și șoldurilor.

Când vine vorba de calorii nu putem vorbi strict despre câte calorii are nevoie un om pe zi deoarece totul este individual în dependență de mai mulți factori. Pentru a afla necesitățile tale te poți adresa la un specialist nutriționist sau la un antrenor calificat.

Eficacitatea genuflexiunilor pentru slăbire

Pentru a slăbi nu sunt suficiente doar antrenamentele de forță ci și exercițiile aerobe, deoarece au două faze:

– În timpul genuflexiunilor se lucrează mușchii picioarelor, feselor, abdomenului, spatelui.

– Te antrenezi datorită greutății corpului.

De aceea, în timpul genuflexiunilor ard destul de repede grăsimile. Adică țesutul muscular este alimentat activ cu oxigen, care, în general, contribuie la distrugerea lipidelor. Pentru că organismul are nevoie de energie și este nevoie de majoritatea acestor grăsimi.

Probabil că toți cei care au făcut genuflexiuni ca exercițiu pentru pierderea în greutate sunt preocupați de întrebarea: „Câte calorii sunt arse în timpul genuflexiunilor?” Se poate spune că numărul lor depinde de greutatea genuflexiunilor și de viteza cu care se efectuează exercițiul.

Astfel, de exemplu, un sportiv cu o greutate de 62 kg făcând timp de cinci minute aproximativ 100 de genuflexiuni, arde aproximativ 43 de kilocalorii.

Deci, pentru a calcula numărul de calorii arse la 50 de genuflexiuni, ai nevoie de 43 kcal împărțite în jumătate. Obții o cifră de 21,5, care ar fi răspunsul la întrebarea câte calorii sunt arse în timpul a 50 de genuflexiuni. Astfel, genuflexiuni zilnic efectuate vor contribui la un reultat neașteptat.

Formele genuflexiunilor

Genuflexiunile sunt potrivite pentru antrenamente în sala de sport dar și pentru mediul de acasă. Pentru a face sport și a pierde în greutate, nu folosi neapărat echipamente și dispozitive speciale pentru exerciții, sarcina poate fi greutatea proprie a corpului.

Este cel mai comun și mai ușor de înțeles exercițiu. Nu necesită abilități speciale și mult spațiu. Prin urmare, pentru a maximiza consumul de calorii, trebuie să faci genuflexiuni corecte.

Top 3 genuflexiuni pentru picioare tonifiate și fese ferme ?

Genuflexiunile și arderea caloriilor

Fără îndoială, fiecare corp uman care prezintă caloriile arse va fi strict individual, deoarece cu cât este mai multă greutate, cu atât este necesară mai multă energie pentru ca organismul să facă exerciții. Prin urmare, și consumul de calorii este mai mare.

Totodată se vor arde mai multe calorii dacă în timpul antrenamentului se vor folosi greutăți.

Pentru a fi atractivă și a avea o formă bună, ar trebui să faci antrenamentele care să includă exercițiul genufleziuni. Nu contează câte genuflexiuni pe zi efectuezi, important să fie regulat și să crești numărul de repetări treptat. Acesta este cel mai bun mod de a construi picioarele subțiri, fesele bombate și, cel mai important – este o metodă eficientă de combatere a obezității.

Și dacă la exercițiile bine alese adaugi o alimentație achilibrată, atunci rezultatele nu vor ezita să apară!

Citește și articolul: Exerciții zilnice pentru slăbit

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!