Blog Fitnessmama.ro

Genuflexiunile te ajută să slăbești

Cauți un exercițiu eficient pentru a întări coapsele și fesierii? Dar și pentru ca să slăbești? Nu mai căuta! Genuflexiunile te ajută să slăbești!

Acest articol este un ghid complet despre cel mai bun exercițiu care te va ajuta la pierderea grăsimii. Vei afla mai detaliat la ce ajută genuflexiunile.

Genuflexiunea: ce este?

Flexiunea picioarelor este un exercițiu poliarticular de antrenament cu greutăți, care vizează mușchii coapsei și feselor. De asemenea, folosește moleții, lombarii, adductorii și abdominalele.

Dar mai concret, ce este?

Genuflexiunea este exercițiul de bază pentru întărirea mușchilor, exercițiul emblematic în culturism și fitness. Când faci genuflexiuni calorii multe se ard.

Se spune că este poliarticular, deoarece pune în acțiune 3 articulații: șold, genunchi și gleznă.

Și aceasta este o veste bună, deoarece cu cât sunt mobilizate mai multe articulații, cu atât sunt folosiți mai mulți mușchi și, prin urmare, cu atât mai multe calorii sunt arse, deoarece mușchii au nevoie de multă energie pentru a funcționa.

Există mai multe tipuri de genuflexiuni cum ar fi: genuflexiuni cu gantere sau genuflexiuni cu bara in fata.

3 motive pentru a face genuflexiuni

Acum, că știi cum să faci genuflexiuni în siguranță, îți voi arăta de ce acest exercițiu este cel mai bun pentru a pierde în greutate, dar și pentru a-ți îmbunătăți starea generală de sănătate.

  1. Îmbunătățirea musculară a întregului corp

Pe lângă construirea mușchilor picioarelor și a gluteilor, genuflexiunile declanșează eliberarea de testosteron și hormoni de creștere în corpul tău. Fapt care favorizează creșterea musculară.

Și, după cum știi, dacă ai citit acest articol, cu cât lucrează mai mulți mușchi, cu atât arzi mai multe grăsimi, chiar și în timp ce stai pe canapea.

  1. Îmbunătățește postura

Genuflexiunile îți întărește indirect mușchii de bază și de jos, ceea ce te ajută să îmbunătățești stabilitatea și să-ți menții spatele drept.

Durerile de spate sunt foarte frecvente în societatea noastră de astăzi, așa că protejează-te.

  1. Diminuarea grăsimii subcutanate

Grăsimea subcutanată este grăsimea care se află direct sub piele. Se găsește frecvent la nivelul centurii abdominale.

Genuflexiunile  promovează pierderea generală în greutate prin scăderea indicelui de masă corporală și a procentului de grăsime corporală.

De asemenea poți să faci genuflexiuni pentru fese. Are un efect vizibil dacă le faci corect.

20 de minute pe zi care te vor scăpa de kg în plus!

Cum să faci genuflexiuni pentru a slăbi?

După cum ai văzut mai sus, genuflexiunea este unul dintre cele mai bune exerciții pentru slăbit, în special grăsimea.

Principiu: efectuează genuflexiuni timp de 40 de secunde cât mai mult posibil, urmat de 20 de secunde de recuperare.

Material: picioarele tale

Timp de efort: 40 de secunde

Timp de recuperare între seturi: 20 de secunde

Număr de seturi: 10

Durata totală a sesiunii: 15 minute (inclusiv 5 minute de încălzire)

Nu uita să urmezi instrucțiunile pe care le-am dat mai sus, este foarte important.

Dacă este prea greu, încetinește pentru a stabili ritmul, dar nu te opri. Și invers, dacă este prea ușor, grăbește-te! Nici nu-ți imaginezi câte calorii arzi facand genuflexiuni!

În concluzie…

După cum ai văzut, genuflexiunea are beneficii enorme pentru persoanele care doresc să slăbească și să-și îmbunătățească starea generală de sănătate.

Genuflexiunea poate fi practicată oriunde și poate fi potrivită pentru toate nivelurile de fitness. Nu există un anumit număr de repetări, fiecare poate merge în ritmul său. Scopul este să nu te oprești și să dai totul în raport cu nivelul tău.

Deci, de ce să pleci și să continui sesiunile monotone și lungi pe o bandă de alergat, pentru a avea rezultate mai mici? Genuflexiunile te ajută să slăbești și sunt mult mai eficiente. Alege să faci genuflexiuni pentru fese bombate de invidiat.

Citește și articolul: Cum să slăbești rapid?

Dacă ți-a plăcut articolul te rugăm să distribui ca să vadă și prietenii tăi!