Blog Fitnessmama.ro

Greu de slăbit? Cum găsești puteri ca să începi să slăbești

Anterior, am menționat că sunt împotriva dietelor care pot fi urmate doar datorită puterii de voință. Acestea privează viața de o mulțime de plăceri.

Cu toate acestea, va trebui să renunți la alimentele și băuturile preferate, cum ar fi chipsurile și băuturile carbogazoase. Și sunt convinsă că o astfel de viață poate fi plină de plăceri.

Nu te grăbi să critici gândul, îți explic imediat. Mai mult, tot ce urmează funcționează și a fost testat pe mii de oameni.

Ești gata? Să începem atunci.

Cât de greu e să slăbești? Și de ce toți cred că este dificil?

Mulți oameni apelează la specialiști în slăbire cu obiective extrem de conservatoare. Ei spun: „slăbesc foarte greu, aș dori să slăbesc doar cu 5 kilograme” sau clasicul „aș reduce doar talia”. Acest lucru se datorează preconcepției că este foarte, foarte dificil să reușești să te schimbi dramatic. Cine însă ți-a spus că acest lucru e adevărat?

Rădăcinile problemei originează în modelul societății de consum. Și anume în faptul că în ultimele decenii, oamenii cu un fizic atletic se întâlnesc rar.

Într-o societate de consum, tot ceea ce este rar și valoros, de regulă, este scump și irealizabil. Cei ce au un corp frumos sunt priviți ca și cum ar avea o limuzină sau o mașină sport nouă.

Astfel de mașini nu pot fi cumpărate cu bani economisiți din salariu. Este o dovadă a succesului, excelenței și bogăției. Ideea principală aici este – ACEST LUCRU ESTE RAR DEOARECE ESTE DIFICIL DE REALIZAT.

Ulterior, oamenii încep să creadă că și inversul este adevărat. Ei cred că tot ce este rar este greu de realizat. Însă atunci când se are în vedere corpul tău, această abordare este greșită. ORICINE își poate transforma corpul într-o formă excelentă și nu doar „să reduc puțin aici” și „să slăbesc aici” deoarece ”slăbesc foarte greu”.

Voi dezvolta gândul, urmând aceeași analogie cu o mașină scumpă și a succesului în afaceri. Iată motivele pentru care transformarea exteriorului tău este mai simplă decât realizarea succesului în afaceri:

 • Pentru a avea succes în afaceri, trebuie să-ți depășești concurența – alte persoane care se străduiesc să atingă același obiectiv. Când vorbim însă de înfățișarea ta – nu lupți cu nimeni. Doar deciziile și acțiunile corecte pe care le vei lua vor garanta succesul.
 • Gestionarea propriei afaceri este ca și cum ai scrie o carte de succes. Dacă vei scrie o copie a unei cărți renumite, e puțin probabil că aceasta să se bucure de succes. Prin urmare, trebuie să inventezi permanent ceva nou. Atunci însă, când stăm în fața proiectului “pierderea greutății” – toți suntem egali. Desigur, oamenii diferă genetic, dar, cu toate acestea, toți oamenii au două brațe, două picioare, aceeași structură a mușchilor scheletici și a sistemului digestiv.
 • Și, în final, cu cât piața este mai matură, cu atât este mai dificil să ocupi o nișă. La urma urmei, piața a fost împărțită demult. Pentru a intra pe piață, sunt necesare eforturi, abilități și investiții financiare mult mai considerabile decât acum 10-20 de ani. În ce privește exteriorul – situația e diametral opusă. Datorită faptului că numărul persoanelor obeze crește constant, este mult mai ușor să-ți creezi o figură frumoasă.

Ce ai nevoie pentru a obține succes?

Ai nevoie de puțin. Eliberează-te de influența miturilor și a informațiilor false care susțin că este greu de slăbit. Cunoaște aprofundat latura practică a problemei – ce și cum trebuie să faci. Formează-ți o idee clară cu privire la ce trebuie să te aștepți și când se vor realiza aceste așteptări.

Două metode pentru a obține o greutate sănătoasă

Există 2 căi de a slăbi: una dificilă și una ușoară.

99% dintre oameni aleg calea grea. Ei se întreabă ”de ce slăbesc atât de greu”, iar calea ușoară sună atât de incredibil și terifiant încât nu vor să audă despre asta. Oamenii aleg metoda dificilă, deși aceasta contribuie la îmbogățirea altora pe seama lor. Acești indivizi au un interes personal, o recomandă pe mii de site-uri și obțin profituri mari.

Calea ușoară este intenționat pusă la dubii, deoarece odată ce o alegi, nu vei mai avea nevoie de serviciile nimănui.

Vom vorbi despre aceste metode mai detaliat, comparându-le între ele.

CALEA GREA:

 • Duce la oscilația „pierzi în greutate – câștigi în greutate”, iar pierderea în greutate de fiecare dată este din ce în ce mai dificilă.
 • Programul de slăbire este însoțit de agonia renunțării la mâncarea preferată.
 • Duce la o deteriorare a calității vieții.
 • Te privează de puterea și capacitatea de a te bucura de viață.
 • Necesită timp și efort pentru control.
 • Adesea dăunează sănătății.

CALEA UȘOARĂ:

 • Încet, dar în mod constant duce la normalizarea greutății.
 • Este însoțită de disconfort pentru o perioadă de 2 săptămâni până la maximum o lună.
 • Cantitatea mâncării scade însă plăcerea de a mânca este mult mai mare.
 • Duce la o calitate îmbunătățită a vieții.
 • Eliberează energie și timp pentru a te bucura de viață.
 • Funcționează constant, fără a lua timp și efort pentru control.
 • Îmbunătățește sănătatea.

Ești intrigată? IARĂȘI SPUN: Nu te alarma, deoarece ceea ce afirm funcționează cu adevărat. Și este mult mai ușor de realizat decât pare.

 • Prima metodă constă în trecerea de la o dietă la alta, urmând o dietă specifică până la obținerea rezultatelor dorite.
 • A doua metodă este de a trece la o alimentație corectă odată pentru totdeauna. Nu este nevoie să stai la o dietă rigidă.

Da, sună înfricoșător și nu prea credibil, dar acum vei înțelege totul singură.

Stabilitate

Corpul tău nu este un iPhone nou. Atunci când ai reușit să modelezi un corp frumos, nu vei păstra acest rezultat dacă nu vei schimba stilul tău de viață.

Dacă te gândești, vezi că acesta este un adevăr evident, pe care, din anumite motive, îl uităm cu ușurință. Iar această uitare duce la faptul că trecem de la un plan de dietă la altul sau înlocuim dietele cu suplimente nutritive.

Abandonul dietei duce la creșterea în greutate, uneori la o greutate mai mare decât cea de „înainte”. Având în vedere că unele diete cauzează pierderi de masă musculară, cu fiecare dată devine mai dificil să slăbești. Există o regulă: cu cât mai mulți mușchi ai, cu atât îți va fi mai ușor să arzi grăsimile.

O dietă axată pe obiective pe termen lung este ceva cu totul diferit. Pentru început, vei normaliza greutatea și apoi vei eliminați deficiența (dacă există) a macronutrienților alimentari (proteine, grăsimi și carbohidrați). Mai departe, fără să modifici dieta, începi să te antrenezi, să câștigi masa musculară și să-ți îmbunătățești silueta.

Deprinderea de a uita și puterea obișnuinței

Să ții o dietă este întotdeauna stresant. Modificări ale ritmului obișnuit de viață, gramajul porțiilor, modificări ale echilibrului nutrienților și refuzul alimentelor preferate. Și cel mai dificil e sentimentul constant de așteptare – oare când se va încheia această dietă!

Psihicul uman este funcționează astfel încât orice refuz al plăcerii creează o așteptare a momentului în care restricția va fi ridicată.

„Încă o lună, încă o săptămână, încă trei zile … deja mâine …. În sfârșit !!! DIETA S-A SFÂRȘIT !!! „.

Este ceva cu totul diferit atunci când decizi să refuzi pentru totdeauna produsele care:

 • Oferă o plăcere trecătoare
 • Îți fură șansa să devii frumoasă și sănătoasă

În prezent aceasta ți se pare imposibil, că nu vei putea trăi fără un baton de ciocolată sau un hamburger. Acesta este un mit, dragi prieteni.

Oare când auzi despre laptele matern simți un apetit incredibil? Vrei să-l guști imediat? Nu. De ce oare?

Doar, la naștere, laptele matern era cel mai important și adesea singurul „fel de mâncare” din meniul nostru. Copilul plânge – primește lapte. Copilul vrea să doarmă – și aici nu poți fără el. E puțin nervos și, da, iarăși primește lapte matern.

Pentru un copil, laptele este totul. Această dependență alimentară este atât de puternică încât hamburgerii și ciocolatele noastre sunt o nimica toată. Atunci, de ce niciun adult nu fuge acum, la secția cu mărfuri pentru copii să-și ia lapte pentru bebelușii?

Răspunsul corect este că nu mai avem acest obicei!

Gândește-te la ceva ce ai pierdut anterior iar aceasta te-a indispus. E posibil să fie necesar să depui un efort pentru a-ți aduce aminte un astfel de eveniment.

Simțim adesea un disconfort atunci când pierdem ceva doar timp de 2-4 săptămâni. Aceasta e ceva real. Cu toate acestea, mulți vor spune că oricum nu doresc să renunțe la plăcere. Deoarece atunci viața își va pierde culoarea, va deveni plictisitoare și posomorâtă. Dacă gândești astfel atunci următoarele sunt pentru tine.

„Oamenii nu vor să fie bogați. Oamenii vor să fie mai bogați ca alții „

Oricât de ciudat ar părea, plăcerea pe care o obții din viață nu este absolută sau universală. Calitatea vieții poate fi joasă chiar și atunci când câștigi 10.000.000 de dolari pe an sau, dimpotrivă, poate fi înaltă la doar 70.000 de dolari.

Sentimentul nu ține deloc de CÂȚI bani câștigi, CE ALIMENTE mănânci și CE mașină conduci. Depinde de modul în care îți estimezi veniturile, hrana și nutriția.

Te puteți bucura de starea actuală a lucrurilor.

Odată ce UIȚI ce simți atunci când mănânci fast-food, vei începe automat să cauți modalități de a primi plăcere de la mâncarea disponibilă.

Orice activitate care devine un obicei nu mai stresează.

Așa cum ai auzit de multe ori, sarcina principală este de a începe o viață nouă și de a nu renunța la ea de îndată ce te confrunți cu primele dificultăți. Pentru persoanele ocupate de muncă, studii, relații și hobby-uri, principalul lucru ar trebui să fie principiul simplității și accesibilității.

O viață nouă nu ar trebui să vină cu prețul unui efort deosebit de dificil. Când iei decizia de a trece la un stil de viață permanent, mai degrabă decât să schimbi ceva o dată pe an înainte de vacanță, îți formezi un obicei chiar de la bun început.

Iar pe viitor, acesta încetează să te mai deranjeze. Absolut.

Prin urmare – formează obiceiuri.

După câteva luni, vei avea un obicei format și acesta nu te va mai deranja. Timpul și energia ta vor fi eliberate pentru muncă, sport și timp personal. Acesta este un lucru complet diferit, ca atunci când, de câteva ori pe an, trebuie să ții o dietă, încălcând din nou și din nou modul de viață obișnuit.

Analizează singură ce este mai bine? O alimentație echilibrată în mod regulat sau să mănânci aleatoriu în combinație cu o serie de diete. Ce este mai sănătos?

Și, în fine, ultimul punct. Știi care este motivul de ce dietele sunt promovate peste tot? Corect! Cei ce o fac îți vor banii! Pieței îi este convenabil ca tu să ții periodic dietă, însă să nu pierzi în greutate odată pentru totdeauna. Se creează senzația falsă că nu vei putea obține nimic fără ajutorul și sfaturile nutriționiștilor „profesioniști”. Și trebuie să plătești pentru tot, să plătești și să plătești din nou. Bine ai venit în societatea de consum.