Blog Fitnessmama.ro

Metoda de slăbit fasting

Ce este metoda de slăbit fasting?

Metoda de slăbit fasting este o metodă folosită de diferte vedete. Fasting vine din engleză de la cuvântul post.
Acest termen se folosește pentru a denumi o perioadă de a mânca în cicluri, mai exact o perioadă când mănânci și altă perioadă când nu mănânci.
Regimul de slăbit fasting este inventat pentru a lupta cu ceea ce ne confruntăm în zilele noastre, abundența alimentară. Programul de slăbit fasting, este numit de către specialiști o schimbare de comportament alimentar și nu o dietă în sine. Se spune că dacă o practici confort principiilor sale, este una dintre cele mai ușoare și inofensive programe de slăbit.
Persoanele care țin diete ce le impun anumite restricții, afirmă că ajung nefericite și stresate. Aceste frustrări apar mai ales atunci când trebuie să renunțe la alimentele preferate, ceea ce nu este și despre slăbire cu fasting.
Probabil ai auzit pe mulți spunând ,,am slăbit cu fasting”. Dacă dorești să încerci și tu acest lucru, nu te oprește mai nimic. Odată ce te informezi despre această metodă, poți să o practici. O să vin cu ceva beneficii ale fastingului. Dacă te convinge și nu ai nimic de pierdut, la treabă.

 

Beneficiile postului intermitent

1.Reduce riscul de diabet

Studiile arată că postul intermitent, îi dă timp pancreasului tău să se odihnească. Din acest motiv scade insulina și nu își pierde din eficiență, ceea ce duce la prevenirea diabetului.

2.Ajută la slăbire

O masă după fasting poate fi ceva mai copioasă, însă numărul total de calorii oricum nu-l depășește pe cel dinainte. De aceea putem obține silueta dorită mai rapid.

3.Crește masa musculară

Foamea de scurtă durată, mai ales în perioada de slăbit prin interminent fasting, accelerează metabolismul. Dacă nu depășești 48 ore, atunci vei crește  mai ușor masa musculară.

4.Menține sănătatea sistemului digestiv

Postul intermitent, oferă timp intestinului să revină la normal.

5.Menține sănătatea inimii

Inima ta are șansele să se adapteze mult mai ușor la efortul fizic

Pe lângă aceste beneficii ale programului de slăbit prin fasting, trebuie să cunoști că sunt și specialiști care nu o recomandă.

De ce unii sunt împotriva fastingului interminent?

Întotdeauna oamenii se împart în mai multe categorii. Știi vorba aia, câți oameni-atâtea păreri. Ei bine, dacă cineva crede că fastingul scapă de stres și ajută la pierderea kilogramelor, alții cred că nu ar trebui practicat. Mulți ntriționiști se bazează pe ideea că nu este bine să nu ai parte de mesele necesare în zi. Încă o părere destul de populară este că anume fastingul supune organismul la stres.

Oricât de diferite ar fi părerile, fiecare este destul de stăpân pe sine pentru a decide dacă are sau nu nevoie de acest tip de post. Ideea este simplă, dacă ești adept al unui mod sănătos de viață clasic, fă-o mai departe. Mai ales dacă ai rezultate pozitive.

Fasting app

Aplicație slăbit fasting, iată ce folosesc de obicei oamenii care încearcă acest program. Da, da, ai înțeles corect există o asemenea aplicație. Aceasta permite persoanei să-și monitorizeze perioadele când mănâncă și când nu trebuie să mănânce. De asemenea  îți poți ajusta propria dietă. Majoritatea își inregistrează periodic greutatea pentru a ține cont de kilogramele pierdute.

Ține minte!

Am enumerat mai sus beneficiie postului interminent din puct de vedere al unor specialiști. Alți specialiști spun totuși că acesta poate duce la diabet sau alte boli cronice. Asumați-vă ambele idei în cazul când doriți să încercați o asemenea metodă.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să-l vadă și un prieten!