Blog Fitnessmama.ro

Alcoolul – îngrașă sau slăbește

Consumul de alcool este un mod de relaxare în familie, între prieteni sau, pur și simplu, când vrei să te destinzi. Alcoolul este un bun elixir pentru relaxare, dacă este băut cu măsură. Da, anume măsura face diferența atunci când vrei să savurezi un pahar de vin, bere sau alt tip de tărie.

Unele studii sugerează că alcoolul poate avea beneficii pentru sănătate. De exemplu, vinul roșu poate reduce riscul de boli de inimă.

Cu toate acestea, alcoolul joacă, de asemenea, un rol important în gestionarea greutății. Oricine dorește să renunțe la câteva kilograme ar trebui să ia în considerare să sară peste paharul de vin de seară.

Iată câteva moduri în care alcoolul te poate împiedica să pierzi în greutate.

Alcoolul reprezintă calorii „goale”

Băuturile alcoolice sunt adesea denumite calorii „goale”. Aceasta înseamnă că oferă corpului calorii, dar conțin foarte puțini nutrienți.

Există aproape 155 de calorii într-o cutie de bere de și 125 de calorii într-un pahar de vin roșu. Prin comparație, o gustare recomandată după-amiază ar trebui să aibă între 150 și 200 de calorii.

Alcoolul îți poate afecta organele

Rolul principal al ficatului este să acționeze ca „filtru” pentru orice substanță străină care intră în corpul tău, cum ar fi drogurile și alcoolul. Ficatul joacă, de asemenea, un rol în metabolismul grăsimilor, glucidelor și proteinelor. Consumul excesiv de alcool poate duce la ceea ce este cunoscut sub denumirea de ficat gras alcoolic.

Această afecțiune îți poate afecta ficatul și modul în care corpul tău metabolizează și depozitează carbohidrați și grăsimi. Schimbările în modul în care corpul tău stochează energie din alimente pot face foarte dificilă slăbirea.

Alcoolul poate contribui la excesul de grăsime de pe burtă

„Burta de bere” nu este doar un mit. Alimentele bogate în zaharuri simple, cum ar fi cele găsite în bomboane, sifon și chiar bere, sunt, de asemenea, bogate în calorii. Caloriile suplimentare ajung să fie stocate ca grăsime în organism. Consumul de alimente și băuturi bogate în zahăr pot duce rapid la creșterea în greutate. Nu putem alege unde ajunge toată greutatea în plus. Dar corpul tinde să acumuleze grăsime în zona abdominală.

Alcoolul și hormonii sexuali

Se știe demult că aportul de alcool poate afecta nivelul hormonilor din organism, în special testosteronul. Testosteronul este un hormon sexual care joacă un rol în multe procese metabolice, inclusiv formarea musculară și capacitățile de ardere a grăsimilor. Un studiu a constatat că nivelurile scăzute de testosteron pot prezice prevalența sindromului metabolic la bărbați.

Alcoolul îți poate afecta negativ somnul

Cercetările sugerează că alcoolul poate duce la creșterea perioadelor de veghe în timpul ciclurilor de somn. Asta înseamnă că mai mult vei fi trează, decât vei dormi după consumul oricărei băuturi alcoolice. Privarea de somn, poate duce la un dezechilibru al hormonilor legat de foamete, sațietate și stocare a energiei.

Oricâte motive ți-aș aduce ca să nu consumi alcool, nimeni nu te poate priva de un pahar de vin, când ieși cu prietena în oraș sau când vrei să te uiți la un film. În momentul când vrei să slăbești, ar trebui să discuți despre alcool cu antrenorul tău. Vezi în ce cantități și când îți este recomandat să bei.

Fii cu ochii pe noi în continuare și bucură-te de prezența celor din jur.