Blog Fitnessmama.ro

Slăbește sănătos cu aceste reguli simple, dar eficiente!

Marea majoritate ne confruntăm adesea cu kilogramele în plus, ceea ce ne scade încrederea în sine. Acestea ne complică viața la general, atât din punct de vedere psihologic, cât și fiziologic. Atunci când ne gândim la cât de bine ar fi să slăbim, o facem mai mult pentru aspectul fizic. Întrebarea prioritară ar trebui să fie cum slăbim sănătos. Felul cum arătăm este important, dar de ce să nu o facem sănătos? Fie că optezi pentru un regim alimentar de slăbire, nu primești rezultatele dorite atunci când îți dorești mai mult. Totul are o explicație, pe care evident o vei găsi în acest articol. Citește articolul, dacă:

  • te-ai săturat de miturile legate de mâncare și diete!
  • chiar dorești să afli adevărul despre cum poți slăbi sănătos!
  • dorești să îți formezi un regim alimentar echilibrat!

Consecințele unui regim nesănătos!

Întocmirea unui regim nesănătos creează probleme de sănătate? Da, cu siguranță! Este evident că având un organism cu o anumită identitate, pot suferi mai multe organe. Dar la nivel general, unele dintre cele mai des întâlnite consecințe nedorite sunt:

  • Slăbiciuni
  • Amețeli
  • Dereglări la nivelul sistemului digestiv (constipație, otrăvire etc.)
  • Slăbirea imunității
  • Dispariția potențialului de muncă (lipsa energiei, concentrației, reacției)

Și chiar poți avea mici ”sclipiri” a unor afecțiuni cognitive precum paranoia sau tot genul de fobii, depresii. Totul vine din cauza scutirii organismului de vitaminele, mineralele sau proteinele necesare. Prin implicarea acestora, organismul nostru funcționează în regim normal. Dar nu panica, soluție există!

Deci, cum slăbim sănătos?

Importanța unui regim alimentar echilibrat

Regimul alimentar echilibrat este o noțiune ușor de înțeles, dar greu de respectat, nu? De fapt, dacă înțelegi corect acest termen, dacă îl treci la nivel de principiu, devine ușor. Ar trebui să încetezi să cauți diete rapide! Întrebarea ,,cum slăbim repede?’’ ar trebui înlocuită cu întrebarea rațională ”cum slăbim repede și sănătos?’’ Începe prin a schematiza singur vizual cum trebuie să arate masa ta. Proteinele ar trebui să cuprindă nu mai mult de o pătrime din farfuria ta (orez, paste etc). Legumele ar trebui să ocupe o jumătate de farfurie.

Totuși, pentru că fiecare organism este individual, avem un metabolism diferit și avem scopuri diferite. Nu ar trebui să uităm despre persoanele care, atunci când este nevoie, își fac munca cel mai bine în domeniul dat: nutriționiștii. Hai să recunoaștem că este greu să îți formezi unele deprinderi în alimentație. În cazul acesta, ar fi cel mai bine să apelăm la un nutriționist. Acesta ne poate ajuta cu un meniu personalizat de slăbit, dar și cu sfaturi individuale.

Cum să obții rezultate de lungă durată pentru o slăbire sănătoasă?

Ca să obții rezultate de lungă durată în procesul de slăbire, nu este necesar doar să ai un regim echilibrat. Da, trebuie să faci sport. Dacă combini sportul cu un regim echilibrat, ai toate șansele să te păstrezi în formă. Mai ales dacă te conduci după un meniu de slăbire nutriționist coerent. Atunci când te conduci după diete ”fulger” sau te înfometezi, organismul tău are de suferit. Cu cât dai jos rapid mai multe kilograme, cu atât pui mai mult înapoi într-un timp record. De aceea este important să adopți un mod sănătos de viață. Odată ce vei adopta un mod sănătos de viață, ți se va îmbunătăți considerabil starea de bine fizică și mintală.

Adoptarea unui mod sănătos de viață

Ei bine, ai ajuns la momentul când ar trebui să realizezi conștient că:
– cel mai echilibrat meniu care să ți se potrivească în funcție de organism poate fi creat cu ajutorul nutriționistului
– pe parcurs îți formezi singură unele deprinderi sănătoase
– trebuie să combini sportul cu regimul echilibrat de alimentație
– nu renunța la alimentele sănătoase după ce obții rezultatul dorit
– dacă o iei încet, slăbitul nu va mai fi o povară, ci o rutină plăcută
– pornește de la fraza ,,cum slăbesc sănătos’’, nu doar rapid.

Și nu uita, ai nevoie de răbdare și motivație, iar rezultatele o să-ți aducă o doză veșnică de sănătate.

Distribuie acest articol dacă ți-a plăcut și ți-a fost util. Cu siguranță va fi de ajutor și prietenilor tăi.