Blog Fitnessmama.ro

Popcorn calorii și valoarea nutrițională

Aliment de plăcere supremă, popcornul este o gustare americană, necesară în sala închisă la cinema. Deaceea vom analiza în popcorn calorii câte sunt, mai ales pentru cei care stau la regim. Ne place să-l mâncăm dulce sau sărat și nu ezităm să ne înfigem de câteva ori mâna în pachetul de popcorn pentru a apuca pumni mari. Dar dacă aspectul său ușor și crocant este liniștitor, cum rămâne cu caloriile?

Popcorn calorii – te îngrașă sau nu?

Popcornul, fie că este făcut la mașină sau nu, are o bază de floricele de porumb la care se adaugă sare, zahăr, caramel, unt, sau chiar brânză sau bacon în funcție de preferințe. Prin urmare, baza în sine rămâne destul de ușoară, dar poate fi considerabil mai grea în funcție de adăugările care se fac. Pentru un control mai bun asupra a ceea ce mănânci, este recomandabil să-ți faci propriile floricele de porumb.

Popcornul este un amidon din familia cerealelor. Este deosebit de bogat în fibre, carbohidrați și proteine, în timp ce are un conținut scăzut de calorii. Ceea ce o face o gustare foarte potrivită pentru dietă dacă este făcută acasă. Fibrele asigură într-adevăr un tranzit intestinal bun, întăresc sistemul imunitar și reglează colesterolul. Carbohidrații sunt o sursă esențială de energie pentru corpul nostru. În timp ce proteinele ne întăresc oasele, mușchii și alte țesuturi.

În continuare vei afla mai exact câte calorii popcorn conține de fapt.

Care este valoarea nutritivă a popcornului?

Pentru 100 g de floricele de porumb simplu de casă, conține:

  • Calorii: 398
  • Proteine: 12 g
  • Carbohidrați: 78 g
  • Grăsimi: 4,2 g

Din 100 g de popcorn corespunzătoare unui castron mare de salată, obții o cantitate mare pentru foarte puține calorii, făcând o gustare atât sănătoasă. Cât și un gaj al plăcerii gustative. O cană de floricele de porumb, sau echivalentul a 2-3 pumni, înseamnă doar 31 de calorii. Deci în popcorn calorii 100 g este foarte simplu de calculat.

Care sunt beneficiile popcorn calorii?

Dincolo de aspectul alimentar și gustativ al popcornului, este important să subliniem și beneficiile pentru sănătate ale acestei gustari (dacă este consumată simplă). Fapt puțin cunoscut, floricelele de porumb sunt deosebit de bogate în fier și chiar conține mai mult fier decât ouăle sau spanacul.

Popcornul conține, de asemenea, o concentrație bună de antioxidanți precum cel găsit în fructe și legume. În special acid fenolic, un antioxidant ușor de digerat și absorbit. Antioxidanții ajută la combaterea efectelor nocive ale radicalilor liberi și previn apariția anumitor boli precum cancerul și tulburările cardiovasculare.

Un alt avantaj al popcornului este absența glutenului. Vești foarte bune pentru intoleranți. De asemenea, îl pot folosi ca bază pentru a face pesmet crocant, potrivit pentru dieta lor.

Desigur că numărul de calorii popcorn fără ulei este mult mai redus, de aceea și este recomandat pentru regim.

Care este diferența dintre popcorn de casă și popcorn de cinema?

Dacă floricelele de porumb simple sunt cu adevărat o mâncare de plăcere fără compromisuri. Nu același lucru este valabil și cu floricelele aromate sau chiar cu floricelele care se găsesc în cinematograf sau la târguri, făcute cu un aparat profesionist. Spre deosebire de floricelele de casă, la care nu se face alt adaos decât puțin zahăr sau sare, floricelele de film se găsesc a fi în același timp mai calorice, prea grase, prea dulci și prea murdare.

Pentru o porție medie de floricele de porumb (fără adăugare de unt) la cinema, conține:

Calorii: până la 800

Proteine: până la 15 g

Carbohidrați: până la 100 g

Grăsimi: până la 100 g

Pentru o porție mare de popcorn la film, numărul de calorii crește la 1120 de calorii. Dacă alegi varianta cu unt, adăugă în medie 300 de calorii per oală de floricele.

O parte din motivul diferenței de calorii dintre floricelele de porumb de casă și floricelele de cinema este alegerea uleiului de gătit. Uleiul de cocos este într-adevăr adesea folosit pentru a face floricele de porumb în cinematograf, deși este foarte bogat în grăsimi saturate. Nu toate cinematografele oferă aceeași rețetă, așa că este indicat să verifici valorile nutriționale direct pe cutie pentru a obține o părere mai bună.

Dacă pofta te îndeamnă să cedezi totuși tentației unui pachet de floricele de porumb la film, alege floricele dulci, care sunt în general mai puțin calorice decât cele sărate.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Mazăre calorii și valoarea nutrițională

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!