Blog Fitnessmama.ro

Porumb fiert calorii – poți mânca dacă ești la regim?

În porumb fiert calorii câte conține vei descoperi în acest articol. La sigur te interesează deoarece porumbul fiert este preferatul multor oameni pe timp de vară.

Porumbul este o cereală originară din America, care este uneori folosită ca legumă. Deși face parte din dieta tradițională indigenă din America, este mai puțin populară în Europa, unde este folosită mai mult pentru bovine.

Foarte versatil, porumbul se prezintă sub o mie și una de forme: poate fi consumat direct pe știulet, congelat, conservat sau popcorn. Știm și derivații săi precum făina, grișul, uleiul, tărâțele, amidonul și siropul de porumb, care se găsesc într-o multitudine de alimente, de la micul dejun la desert.

Caracteristicile porumbului

  • Sursă excelentă de carbohidrați;
  • Fără gluten ;
  • Puterea antioxidantă;
  • Sursă bună de fibre dietetice;
  • Promovează sănătatea cardiovasculară.

Calorii porumb pe știulet

Vrei să știi în porumb calorii câte se găsesc?

100 de grame din acest aliment reprezintă o valoare energetică de 100 kilocalorii. În medie, produsele din categoria legume oferă o valoare energetică echivalentă cu 35 kilocalorii.

Un porumb fiert calorii câte are?

Cei care urmează un regim se întreabă un porumb fiert calorii are și cât de ssănătos este.

Potrivit Departamentului de Agricultură al Statelor Unite, 86 de calorii porumb fiert se conțin în 100 de grame.

Însă atunci când mâncăm un porumb fiert nu consumăm fix 100 de grame. Așa că dacă vrem să știm câte calorii am introdus în corp mâncând un porumb fiert avem nevoie de mai multe informații. Pentru a calcula câte calorii are un porumb fiert ar trebui să știm dimensiunea, cantitatea acestuia.

Micronutrienți conținuți în porumb

Printre substanțele nutritive reprezentative ale porumbului, putem cita următoarele:

Fosfor. Porumbul dulce este o sursă de fosfor. Fosforul este al doi-lea mineral cel mai abundent din organism după calciu. Acesta joacă un rol vital în construirea și menținerea sănătății oaselor și a dinților. În plus, participă la creșterea și regenerarea țesuturilor și ajută la menținerea pH-ului normal al sângelui. În cele din urmă, fosforul este unul dintre constituenții membranelor celulare;

Magneziu. Porumbul dulce este o sursă de magneziu. Magneziul este implicat în dezvoltarea osoasă, construirea proteinelor, acțiunile enzimatice, contracția musculară, sănătatea dentară și funcționarea sistemului imunitar. De asemenea, joacă un rol în metabolismul energetic și în transmiterea impulsurilor nervoase;

Fier. Porumbul dulce este o sursă de fier pentru oameni. Fiecare celulă corporală conține fier. Acest mineral este esențial pentru transportul de oxigen și formarea de celule roșii din sânge în sânge. De asemenea, joacă un rol în producerea de celule noi, hormoni și neurotransmițători. Trebuie remarcat faptul că fierul din alimentele de origine vegetală este mai puțin absorbit de organism decât fierul din alimentele de origine animală. Cu toate acestea, absorbția fierului din plante este îmbunătățită atunci când este consumată cu anumiți nutrienți, cum ar fi vitamina C;

Desigur că porumbul conține mulți alți nutrienți importanți, noi am enumerat doar unii dintre aceștia.

Un cuvânt de la nutriționist – porumb fiert calorii

Bogat în proteine, fier și calciu, precum și în fibre, energizând în același timp cu un conținut scăzut de calorii, popcornul  sunt o gustare excelentă. Cu condiția, desigur, de a nu-l îneca în unt … Unii amatori îl servesc fără unt cu puțină drojdie de tamari și torula, ceea ce îl face un produs sănătos și delicios.

Deci nu trebuie să ai nici o grijă referitor la calorii porumb deoarece este un aliment sănătos, dietetic, și nu reprezintă pericol de a adăuga kg. Dacă urmezi un regim alimentar echilibrat și practici sport regulat, sănătatea ta este garantată.

Citește și articolul: Exerciții abdomen inferior de efectuat acasă

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!